Vi ser film på Skandinaviens största bioduk

Idag var vi på bio på Westfield Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm. Det tar bara en kvart att köra dit hemifrån oss och vi älskar att hänga i det här flotta shoppingcentrumet med över 220 butiker och restauranger fördelade på över 100 000 kvm. När det inte är pandemi ska tilläggas, innan idag hade vi inte varit där på evigheter…

Jag har tidigare skrivit både om O’Learys som har restaurang och gamecenter där, samt att vi varit med på olika VIP-event, vunnit tävlingar och annat skoj.

Strax före pandemin slog till var det dags igen. Jag var med på en tävling och vann biobiljetter till valfri film på Filmstaden i samt goodiebags till oss alla fyra! Vi jublade förstås, som de riktiga cineaster vi är och började fundera på när vi skulle gå och vad vi skulle se. Men så kom pandemin, länge var det inte tillrådligt att åka dit plus att Filmstaden nu senast haft stängt – fram till 1 juni i år då de öppnade igen.  

Olika filmer – alla nöjda

Igår när jag såg att vädret skulle bli sämre fick jag ett ryck och bokade in oss till idag. Det blev faktiskt två olika filmer, eftersom våra killar är 11 och 5 år och därför vill se helt olika filmer. Pappa Kristofer tog Theo på den barntillåtna filmen ”Hurra! Land i Sikte” medan jag och Isac såg ”Jungle Cruise” som är från 11 år.

Första måste jag bara säga att det är SÅ FINT på Filmstaden i Westfield Mall of Scandinavia! Fräscht, lyxigt och så har de Nordens största filmdukar och flera VIP-salonger (som jag innerligt hoppas vi får möjlighet att testa en annan gång!).

När vi kom fick vi alla plocka ut varsin popcorn, dricka och godis som del av priset vi vunnit. Dessutom köpte vi sådana där godisrör man fyller själv, bara för att de älskar det och det inte finns någon annanstans så vitt vi vet. 🙂 De var förstås saliga och jag njöt av att det var så himla fräscht och kändes tryggt med biovärdar som tog emot, handsprit på plats och plexiglas framför kassorna med mera. Självklart tvättade vi händerna en extra gång innan barnen fick hugga in på godsakerna också. 🙂

IMAX-salongen med Skandinaviens största bioduk

Jungle Cruise hade haft premiär bara några dagar tidigare och visas just nu i den maffiga IMAX-salongen känd för sitt ypperliga ljud och maxade färg/bildupplevelse. Vi bara gapade, det var hur häftigt som helst, verkligen grymt bra! Salongen, som alltså har Skandinaviens största bioduk, kunde säkert ta flera hundra personer. Ändå kunde jag bara räkna till knappa 30 gäster. Biografen fyller bara salongerna till halva maxkapaciteten i dessa pandemitider, vilket kan vara skönt att veta.

Filmen, producerad av Disney, var uppbyggd som en klassisk saga med en hel del action, humor och lite kärlek. Självklart började det med en mystisk legend om ett träd vars blad skulle kunna läka alla sjukdomar i hela världen. Huvudpersonen, spelad av underbara Emily Blunt, är en djärv upptäcktsresande vid namn Dr. Lily Houghton som reser från London till Amazonas djungel. Hon är fast besluten att hitta trädet och anlitar skepparen Frank Wolff (spelad av Dwayne Johnson) som tar Lily och hennes bror i sin båt längs Amazonfloden. I den frodiga regnskogen döljer sig många faror och övernaturliga krafter. Snart står inte bara deras eget öde på spel utan hela mänsklighetens.

Både jag och Isac tyckte väldigt mycket om filmen, den var riktigt bra! Full fart hela tiden och lagom spännande (och lite äcklig vilket killar på 11 år gillar, haha..!). Mycket charm och ett par överraskningar som jag inte ska avslöja. Se den, ni kommer inte att bli besvikna!

Stort och smått för alla åldrar och filmer

Hurra! Land i Sikte hade premiär 9 juli i år. Filmen handlar om Noaks ark som planlöst driver omkring på öppet hav utan land i sikte. Matförråden sinar och freden mellan djuren på båten är hotad. När olyckan är framme och bästa vännerna Finny och Leah faller överbord, spolas de rakt in i ett galet äventyr. Här möter de hemliga öar, mystiska varelser och brinnande vulkaner. Frågan är om de busiga hjältarna kommer att klara sig helskinnade tillbaka, och om arken då ens finns kvar?     

Kristofer tyckte den var bra för sin genre (sådana här filmer får man ju försöka se från barnens perspektiv ;-)). Spännande och fartfylld men inte läskig eller tråkig. Theo klarade att sitta kvar hela filmtiden (1 timme 25 minuter) utan att knorra eller tappa intresse så det får väl vara betyg på att den var bra nog! 🙂

Till skillnad mot oss hade de suttit i en liten salong men det passar nog mindre barn alldeles utmärkt. Medan vi tyckte ljudet nära på varit öronbedövande i vår salong hade det också varit alldeles lagom högt för Theo och Kristofer.

Alla var mycket nöjda efter denna häftiga biodag som fick vår egen hemmabio att blekna i jämförelse. Visserligen har vi äkta biostolar från en nedlagd biograf, bra ljud- och bildsystem – men IMAX har vi inte! 😉 Tack till Westfield för vinsten som var mycket uppskattad!

Följ oss gärna på instagram – vårt förra konto försvann plötsligt en dag (vi misstänker att det blev hackat) så vi har fått börja om från noll igen och behöver dig!!! Tack!

ommentarer på “Vi ser film på Skandinaviens största bioduk

 1. Hej,
  Va roligt att ni uppskattar vår biograf och är nöjda med ett biobesök.
  Hoppas vi snart ses igen!

  Vänliga hälsningar
  Eva Elfvén och alla glada medarbetare Biografchef Filmstaden Scandinavia

  1. Hej Eva och vad roligt att du ”hälsar på” härinne hos oss! 😀
   Vi bara ÄLSKAR er miljö. Nästa gång måste vi testa VIP… 😉

   ps. Glömde kanske skriva det i inlägget men det var väldigt trevligt och proffsigt med presentationen av filmen i början också. Kändes klassigt! Så ännu en tumme upp för det. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *