Lalandia – nöjescenter med alla årstider

Lalandia i Billund är ett stort ”nöjescenter”, bara 850 meter från Legoland. Här finns massor av aktiviteter, restauranger och butiker som ger underhållning i många timmar. Hit kan man exempelvis åka en regnig dag eller kväll när man vill variera legoaktiviteterna med något annat. Och här är himlen alltid blå… 🙂

En bakgata en het kväll i Bangkok? Nix, Lalandia i Danmark.
På Lalandia kan man välja mellan tropisk värme eller snö och is. Foto: K. Scheiderbauer.
Vinterdelen är kul, när vi var där hade de börjat ställa fram tomtar… 🙂
Sugen på att åka skridskor? Inga problem på Lalandia!
Minigolf finns också. Foto: K. Scheiderbauer.
…och bowling! Foto: K. Scheiderbauer.

Tidigare på dagen hade vi varit på Lego House. Ute var det regn och höstrusk så vi bestämde oss att göra ännu en inomhusaktivitet. Eftersom äventyrsbadet Aquadome hade öppet ända till klockan 20 (obs! Öppettiderna varierar så kolla hemsidan innan du går dit) så passade det bra med detta som kvällsaktivitet.

En pizza på tallriken, ett fiskstim utanför fönstret

Vi började med att äta på Deli Express, ett enkelt pizza-ställe som var kul för att man kunde sitta intill ett stort akvarium med fiskar. Perfekt för barnen att ha något skoj att titta på medan vi väntade på maten!

deli express
Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Barnen tyckte det var kul att se ut på fiskarna från vårt bord på Deli Express. Foto: Heidi Rovén.

Det var vårt andra besök på äventyrsbadet Aquadome men eftersom vi inte hade någon barnvagn sist (yngste sonen hade ännu inte gjort entré i familjen då) så tänkte vi inte på att man inte får ha med barnvagn in.

Mannen vände därför vid spärrarna och gick tillbaka till hotellet medan jag och äldste sonen, 7 år, gick in för ett par timmars bad och vattenlek i det tropiska badet, för övrigt Skandinaviens största vattenland.

Vad de dock kunde ha upplyst om i entrén och som vi såg när vi väl var inne var att det fanns stora ”lekhagar” på hjul som man kunde dra runt sina småbarn i när man behövde ha händerna fria – hade vi vetat det hade vi nog gått in hela familjen trots allt…

Besvikna fick vi dela på oss; jag och Isac fick gå in själva…

Vattenlek i kubik

Först lekte jag och sonen i den största poolens vågor ett tag, men vattnet var ganska kallt så vi bytte istället till den slingrande floden som kallas lazy river. Där flöt vi runt i en stor badring tillsammans innan sonen ville gå vidare till Aqua Splash Playground med vattenkanoner, vattenrutschkanor och en jättehink på toppen som med jämna mellanrum töms ut i ett stort – splash!

Ibland går vågorna höga inne på Aquadome. Foto: Heidi Rovén.
lazy river
Lazy River på Aquadome. Foto: Heidi Rovén.
Aqua Splash Playground
Aqua Splash Playground på Aquadome. Foto: Heidi Rovén.

En stund senare vågade vi oss upp i det flera våningar höga tornet och åkte i det som kallas ”dubbelröret”; här sitter man två och två i simringarna. Vi hade så kul att vi blev kvar där, dessutom var den gröna och den blå nerfarten lite olika så självklart ville sonen testa om och om igen för att jämföra vilken som var bäst! 🙂

I bakgrunden syns blågröna Twister som är årets nyhet på Aquadome. Pressbild.

På Aquadome finns också tuffare varianter som Tornadon, Wild River och nyheten Twister, en aktivitetsbassäng, barnbassäng med barnvattenrutschbanor, grottbassäng (där den som dyker ner kan se in i samma akvarium vi såg från utsidan på restaurangen) samt Danmarks största bastu!

Lalandia by night

Vi var kvar tills de stängde, men ute i övriga Lalandia var allt fortfarande öppet. Sonen som hade energi kvar ville prompt hoppa studsmatta innan vi gick hem! 🙂 Det fick han, för 50 DKK fick man hoppa i några minuter.

På Plazan på Lalandia kan man slå sig ner under den blå himlen. Foto: K. Scheiderbauer.
Det var lång kö till studsmattorna när vi kom från badet, men vi höll ut. Foto: K. Scheiderbauer.

När vi väl nådde hotellet var vi trötta men glada efter en trevlig heldag och somnade vi knall och fall!

Entrén kostar 270 DKK för vuxna och 220 DKK för barn. Gratis under 3 år och för boende i Lalandia.

One thought on “Lalandia – nöjescenter med alla årstider

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *