Sealife i Helsingfors – bra utflyktsmål för familjer

En vårvintrig dag i mars var Familjeparker i sällskap av LinizTravel på en kryssning till Helsingfors! Vi tog oss över Östersjön med Viking Line-fartyget Gabriella som har ett fantastiskt restaurangutbud och under loven speciellt, mycket kul att göra för barnen. En sådan kryssning tar strax under två dygn och då har man en heldag på plats.

Från vänster; Isac, jag och Theodor från Familjeparker, brevid står Lina/LinizTravel med familj. Kristofer (FP) fotar i förgrunden!

Eftersom vi reste med barn ville vi hitta på saker som var roliga för dem, så vi styrde kosan mot akvariet SeaLife i Helsingfors. Akvariet är beläget precis bredvid nöjesparken Borgbacken, ungefär 3 km från Helsingfors center varifrån det går spårvagnar.

Regnskog och tropik

Det var fullt med folk när vi kom in. Och varmt! Av med jackor och mössor och in med en banan i barnen innan vi gick in. Det första man möter är regnskogsdelen. Här fick vi möta pirayor, grodor och sköldpaddor.

Det är alltid roligt att kika in i dessa bassänger med ovanliga fiskar och på Sealife gillade jag extra mycket att vissa fönster var så låga att även vår minsta kille i barnvagn kunde se in.

Att titta på fiskar är spännande. Foto: K. Scheiderbauer.

I tropikområdet blev det färgglatt; här skiftade fiskar och koraller i alla möjliga färger. Clownfisken simmar till exempel omkring här. Kul namn!

Lille Theo var fascinerad förstås! Foto: K. Scheiderbauer.

Förutom maneter är också undervattenstunnlar något av Familjeparkers favorit, jag vet inte hur många vi har gått igenom för att titta på hajar och andra fiskar! Om du följer oss på instagram kan du hitta en film från när vi gick genom tunneln på Sealife. Har du missat detta, följ oss genast (@seafun.se), du måste bara scrolla lite för att hitta den…!

Hajtunneln, en favorit

Undervattenstunneln gillade vi alla! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sealifes tunnel går under den så kallade Oceanbassängen. Här simmar hajar av olika slag. Störst är de svartfenade revhajarna och sebrahajen Sötis. Det finns också minde arter, som den småfläckiga rödhajen, epoletthajen och bambuhajen.

Ska vi gissa på att det är en svärdfisk?! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I upplevelsebassängen kan man få en presentation av exempelvis havsanemoner på nära håll av personalen. Vi missade detta, kanske är det schemalagt. Vad våra äldsta killar inte missade var dock ”sandstranden”, haha, här var de såklart tvungna att stanna och gräva en stund! Vi mammor passade på att slappa i solstolarna (vilket jag tyvärr inte har bild på…vi slappade ju!). Innan vi vände tillbaka gjorde vi ett besök i cafét och fyllde på energidepåerna.

Läs på för att maxa besöket

Den som verkligen vill få ut maximalt av sitt besök läser först på hemsidan om vilka tider de olika fiskarna matas. Kanske barnen om inte annat tycker det är spännande att se när hajarna och rockorna ska få mat?

Köper man entrébiljetterna online i förväg blir de dessutom lite billigare och kostar då 15 euro för vuxna och 12 euro för barn mellan 3-14 år (under 3 år går in gratis).

Åk gärna hit, det var ett trevligt besök tyckte vi alla! Vill du läsa om nöjesparken som ligger alldeles intill, kan du göra det under Drömdag på Borgbacken.

ommentarer på “Sealife i Helsingfors – bra utflyktsmål för familjer

    1. Vi hade bara lite svårt att hitta dit, hihihi…men det löste sig ju till slut! Nästa gång vill jag besöka Borgbacken intill. Där har ni ju redan varit men inte vi!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *