Lollo & Bernie får eget digitalt universum

Vings maskotar Lollo & Bernie har över 51 miljoner visningar på Youtube och är ett populärt inslag i många barnfamiljers hem. Varje år träffar också hundratusentals barnfamiljer Lollo & Bernie på Vings familjehotell runtom i världen eller genom olika evenemang i Sverige. För att bredda målgruppen ytterligare görs nu en storsatsning på en fristående Lollo & Bernie-sajt, vilket man blir först med i resebranschen i Norden.

Mer än hälften (59%) av Vings charterkunder har bokat en sommarresa till något av Vings familjehotell med Lollo och Bernie. Likaså är det många barnfamiljer som nu laddar inför en sportlovsresa till Vings Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club. För att möta många barnfamiljers längtan, men också för att nå dem som ännu inte bekantat sig med maskotarna lanseras lollobernie.com.

Eget universum – allt under samma tak

Den nya plattformen får inte bara en helt ny webbshop utan samlar även allt från kreativa idéer, Lollo & Bernie Club och recept till pyssel, dans, och lekar under ett och samma tak. Lollo & Bernies nya universum riktar till sig till föräldrar, men här ges även tillfälle för hela familjen att utforska innehållet.

Intresset för ett Lollo & Bernie-verse har varit stort länge och med tanke på hur populära våra maskotar är känns det extra roligt att vi äntligen kan välkomna alla in i Lollo & Bernies magiska värld och locka fram både upptäckarlust och kreativitet. Det känns väldigt spännande att vara först ut med den här typen av satsning i branschen. Med den nya plattformen kan vi både öka varumärkeskännedomen, men också bredda konceptet ytterligare och satsa ännu mer på E-Commerce och digitala upplevelser, säger Sharni Breinholt, Head of Lollo & Bernie Brand & Concept, Ving/Nordic Leisure Travel Group.

Den webbshop som Lollo & Bernie tidigare haft får nu ett nytt och modernt utseende. Produkterna är knutna till flera kvalitativa licenspartners, bland annat Teddykompaniet, Franchetti och pfgSTOCKHOLM. Här finns allt från de populära kramdjuren och pyssel till kläder och spel. Framöver kommer utbudet att utökas ytterligare med fler produkter. Först ut är en helt ny klädkollektion som släpps i februari.

Lollo & Bernie Club

En nyhet på sajten blir ett helt nytt så kallat Club Community, Lollo & Bernie Club. Här kan man som medlem få ta del av ett välkomstpaket, få inbjudan till events, förtur till kollektionssläpp och nyhetsbrev. Genom lanseringen av Lollo & Bernie Club bibehålls kontakten med alla barnfamiljer som rest med Ving eller träffat maskotarna på hemmaplan. Det blir även möjligt att nå ut till barnfamiljer som ännu inte känner till Lollo & Bernie och deras värld.

– Vi har länge känt att vi ”tappat” barnfamiljerna efter en resa och har även velat nå ut till nya målgrupper. Genom Lollo & Bernie Club ges många nya spännande möjligheter för att kunna interagera med alla fans och hålla dem uppdaterade på allt som händer, från nya produkter till inbjudningar till event. Framöver planeras det även för mycket mer rörligt material som vi tror kommer att bli mycket uppskattat, fortsätter Sharni Breinholt.

Lollobernie.com är framtaget helt Inhouse hos Ving/Nordic Leisure Travel Group. Sajten är tillgänglig för alla, oavsett om man har gått med i Lollo & Bernie Club eller ej. För att bli medlem i Lollo & Bernie Club måste man ha fyllt 18 år.

Bakgrund Lollo & Bernie

Lollo & Bernies historik sträcker sig flera decennier tillbaka i tiden. Lollo ”föddes” redan i mitten på 1970-talet och fick sedan sällskap av Bernie 1994. Med åren har varumärket utvecklats. Idag är det ett mycket uppskattat inslag för många barnfamiljer under semestern. Lollo & Bernie finns både på Vings familjehotell Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club, på barnklubbarna och ute på hotellområdena.

På senare år har det även funnits möjlighet att möta maskotarna runtom i Sverige. Dels på utvalda Nordic Choice-hotell eller på mässor och evenemang runtom i landet. Men det är inte bara i fysisk form man kunnat möta Lollo & Bernie. Deras Youtube-filmer har idag över 51 miljoner visningar och kramdjuren hör till de mest köpta både online och på hotellen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *