Med barnen till Leos lekland för halva priset!

I tisdags var jag med barnen till Leos lekland i Barkarby (totalt finns 27 anläggningar över hela landet). I Barkarby har de billigare entré på tisdagar, då betalar man bara 99 kr per barn mellan 2-17 år vilket är halva priset mot helger då det kostar 199 kronor per barn (på vardagar kostar det annars 179 kronor).

Det var en av anledningarna till att jag valde att ta dit barnen en tisdag (det blev ju halva priset mot en helgdag!), den viktigaste var att äldste sonen hade namnsdag i veckan plus att jag visste att jag inte skulle orka att åka dit på jullovet då det säkerligen är knökfullt. Nu fick de en rejäl lekdos innan i alla fall!

Yngste sonen Theo fick såklart också följa med. Han hoppade som en studsboll redan på morgonen, så lycklig var han! När jag hämtade honom lite tidigare på förskolan var det samma sak, det går nog inte att vara mer ivrig än han var. 🙂 Vi kom dit i vettig tid, ca 15.30 var vi på plats och de stänger kl 19, så det fanns gott om tid att busa runt och leka. Och plats! Wow, vi var ju nästan själva!

På gott och ont ska jag säga, för medan Theo snabbt hittade en ett år äldre kompis som sedan hängde efter oss vart vi än gick, hade Isac det lite ensamt. Han skulle haft med en kompis som tyvärr blev sjuk.

Djungeltema och klättring på vulkan

Nåja, vi gjorde det bäst av det och hoppade i studsmattorna, busade i gångarna, de klättrade på ”vulkanen”, åka rutschkana och cyklade. Den – nu inte längre så nya men ändå – parkourdelen var också uppskattad liksom piratskeppet där man kan skjuta bollar, dock tyckte jag som ”mamma med säkerhetstänk” att golvet i båten är på tok för halt. Och Isac uppmärksammade att de borde ha något sätt att få upp bollar till kanonerna på övre våningen.

Temat på Leos lekland är djungel. Överallt finns figurer av olika afrikanska djur som gorilla, tiger, zebra och noshörning. Jag funderade på om Isac (9 – han blir 10 år i maj) hade växt ifrån det men han sa själv att han inte hade det, lekland är fortfarande kul. Theo, 4 om bara några veckor, var verkligen i sitt esse även om jag tror idealåldern ligger mittemellan de två, kanske runt 5-8 år sådär.

Toaletterna var inte så fräscha vilket var anmärkningsvärt då det var så lite folk (städtid fanns för personalen som i övrigt var väldigt trevlig). Matsäck är förbjuden så vi åt de medhavda mellis-mackorna efteråt, utanför.

Deras egen restaurangdel är fräsch men eftersom vi inte åt något kan jag inte säga något om matens kvalitet. Det blev en del tjat om roliga juicer, godis, glass etc från Theo men inte Isac som förstår att sådant unnar vi oss främst på helger. 🙂

Det är skönt att ha ett lekland på nära håll men nu är jag ganska trött på just det i Barkarby faktiskt. Nästa gång får det bli Bromma! Isac har varit där men inte jag, vore kul att se deras ”bilverkstad” och annat som jag hört om.

Vilken är er favorit i kategorin lekland?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *