Vi klev rakt in i offerritualen på Gröna Lunds Sekten!

Ikväll har Halloween på Gröna Lund premiär. Familjeparker var på plats redan i onsdags och betade av skräckhusen, Sekten bland annat. Såhär tyckte vi att årets upplaga av Halloween på Gröna lund var!

Ni som spricker av nyfikenhet hur det är därinne och undrar om man vågar åka dit – vi kan lugna er. Ja, ni vågar! Åk, det är Så kul! Utan att ”spoila” det för er så tyckte vi inte att det var så läskigt. I alla fall inte allt.

Uppdelning: Lilla och Stora Området

Vi tar det från början. Lilla Området är snällt och mysigt med en höstmarknad och massvis av pumpor som sätter stämningen.

Lilla Området bjuder på mysrys och höstmarknad.
Gröna Lund har dekorerat med 6 ton pumpor!

Den snälla häxan och den lite kaxiga fågelskrämman är kvar liksom den rykande häxkitteln. Nyckelpigan har blivit Spindelpigan , tekopparna är nu svarta häxkittlar som snurrar runt och elefanterna (som inte var igång på den förhandsvisning vi var på) brukar ju förvandlas till ”mumiefanter”.

Fågelskrämman ser ut att vilja putta ner killarna i kitteln…huuuu!

Ett nytillskott (som vi missade att titta på tyvärr…) är godisbutiken som ska ligga ovanför dansbanan. Ja och så finns ju Findus och Pettsons hus som fått lite mer spöklik karaktär.

Det snällaste spökhuset (alla andra bjuder mer på skräck…).

Gränsen för läskigheterna går vid Spanska trappan som nu kallas Portalen. Majsfältet är borta, nu är gången istället dekorerad med roliga pumpahuvuden högst upp. På ”andra sidan” (ja det låter ju verkligen effektfullt eller hur?) får man vara beredd på lite vad som helst….

Våghalsiga killar – och en skräckälskande mamma

Familjeparker representerades denna gång av mamma Heidi och äldste sonen Isac, nu 9 år plus hans kompis Tobias som var morskare än oss alla tillsammans! Det första han kastade in sig i var Olustiga huset innan vi både hann stoppa honom eller följa med. Först när han var ute insåg vi att det var 13 års gräns. Tobias är 9. Inte undra på att han tyckte det var intensivt!!!

Nästa ”hus” vi gick in i var House of Even Worse Nightmares, från 9 år. Killarna klarade det även om de faktiskt båda var på väg att vända ut efter bara några steg i början. Fortfarande bra och eftersom det är en permanent attraktion på Grönan så håller förstås miljöer bra kvalitet.

Förra årets nyhet Skeppet besökte vi också. Några mindre förändringar hade skett men jag ska inte avslöja vilka. Och för mig – som inte gick Olustiga huset – ligger den nog i topp på skräckskalan hos Gröna Lund. Det är långt (tre våningar), mörkt och blodigt.

Sekten – årets stora nyhet!

Så var vi redo för Sekten. Det hade börjat skymma, stämningen var perfekt! Precis som när Motell Hell låg vid Stora Scenen fick man även nu gå genom en stor gravplats som var riktigt bra uppbyggd med skelett, spindelväv och gravstenar.

Sekten – årets nyhet!

När vi nästan var framme vid dörren passerade vi en av sektmedlemmarna som frågade vad vi hette. Så fort jag hade svarat, fick jag en creepy feeling, skrattade och sa ”åh jag tror inte jag skulle svarat på det där…”.

Samma här, jag vill inte avslöja exakt vad som händer därinne men så särskilt rädd blev jag inte (tyvärr måste jag säga). Som gäst kommer man in på besök hos en sekt där det sker offerritualer (på ett ställe måste man ta sig rakt igenom en sådan blodig ritual…en ”kvinna” – docka – blir knivstucken), tortyr (eller om det är någon som är besatt av en ond demon, jag förstod inte riktigt), rum där de studerar ”de heliga skrifterna” som det sägs, med mera.

Kanske var de lite extra snälla mot oss, jag vet inte, men inte ens 9-åringarna tyckte att det var så läskigt, och då är ändå Sekten från 13 år (11 år i vuxens sällskap).

Totalt 31 attraktioner under Halloween

Allt var inte på plats när vi var på Gröna Lund i onsdags då det var öppet för pressvisning, men en liten försmak av zombie zonen hann vi också med liksom att bli jagade av clowner, häxor, gigantiska benrangel och andra otäckingar. Isac åkte Jetline ett par gånger och vi alla lät oss svepas med i kvastens vilda färd. Kul, kul! 🙂

Läskiga clowner jagade både mig och killarna…gillar ni dem inte, håll er borta från Olustiga Huset!

Ikväll, och de andra dagarna fram till 3 november, kommer besökarna även kunna ta en åktur i Blå Tåget som fått ökad skräckgrad och O-turen, som är den snälla Kärlekstunneln där en forskare tappat ut ett främmande ämne i vattnet.

Totalt erbjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inklusive skräckhusen). Om vädret tillåter hålla alla attraktioner öppna förutom Flygande Mattan.

Fakta och film

Mer om detaljerna kring entréköp (det är besökstak i år), dagar, tider, priser och annat kan ni läsa om här. För de mindre barnen visas också en rysmysig barnföreställning ”Museet Skoj och skräms” upp till fyra gånger per dag inne på Gröna Lunds teatern.

De här vackra ”påfåglarna” hade inget med teatern att göra men visst är de fina?

Här nedan kan ni också se en film om Familjeparkers Grönan-besök i onsdags. Är du under 9 år kan det vara en god idé att ha en vuxen nära…

One thought on “Vi klev rakt in i offerritualen på Gröna Lunds Sekten!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *