Gröna lunds nyheter 2019: besökstak och nytt skräckhus

Den 18 oktober öppnar Gröna Lund upp portarna till sitt tredje Halloweenfirande som går av stapeln under olycksbådande 13 dagar. Besökarna kommer bland annat att kunna ”njuta” av ett helt nytt skräckhus och nya tematiserade områden.

Gröna Lund berättar i sin pressrelease att nytt för i år också är att alla biljetter är datumstyrda, dvs. man köper en biljett till ett specifikt datum. Dessutom införs ett besökstak per dag, då området i år begränsas p.g.a. Gröna Lunds ombyggnation (på en tredjedel av den befintliga ytan byggs en ny berg- och dalbana till 2021).

Dessutom förvandlas vissa attraktioner till skräckhus, där färre besökare kan passera per timme än i normala fall. Därför får årets Halloweenfirande ett maxtak på 12 500 besökare per dag, för att säkra att upplevelsen blir så bra som möjligt.

Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och en barnföreställning varje dag. Passerar man över den Spanska Trappan kommer man till det Stora Området som har en mörkare inriktning med tematiserade områden, skräckhus och onda väsen som rör sig fritt.

FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Datum: 18 oktober-20 oktober, samt 25 oktober-3 november.

Attraktioner: Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (förutom Flygande Mattan som är stängd pga planerad service). Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inklusive skräckhusen).

Åtta skräckattraktioner – ett nytt skräckhus

Nyhet! Nytt skräckhus – avslöjas i september

Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.

Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Zombie Zone – ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Blå Tåget – nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.

Petton o Findus Spökhus – Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Tematiserade områden

Nyhet! Godislandet – på Lilla Området mellan Nyckelpigan och Flygande Elefanterna byggs ett sagoinspirerat godisland upp. Classic Café bakom Dansbanan förvandlas även till en fin godisbutik.

Nyhet! – ny tematisering i Spanska Trappan som markerar att man kliver över från det rysmysiga Lilla Området, till det skräckinjagande Stora Området.

Nyhet! – nytt tematiserat område framför Stora Scen. Avslöjas i september.

Höstmarknaden – På Lilla området återuppstår den rysmysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.

Día de Muertos – restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos ”De dödas dag” med färgsprakande dekor och dödskallar.

Zombiegatan – på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig.

En rysmysig barnföreställning med namnet ”Museet Skoj & Skräms” spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådespelare är Maria Watolla och Trevor Lewis.

Priser

Som sagt; nytt för i år är att alla Halloweenbiljetter man köper är styrda till ett specifikt datum. Efter 12 500 sålda biljetter till en viss Halloween-dag är det stopp, då får man köpa biljetter till en annan dag.

Boka-tidigt-erbjudande: Köper man ett allt-i-ett-paket mellan den 25 augusti-31 september kostar det 379 kr för lågprisdagar (ord. pris 399 kr) och 399 kr för ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Lågprisdagar  är fre 18/10, sön 20/10, fre 25/10, sön-tis 27/10-29/10, sön 3/11.

Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 399 kr för lågprisdagar om du köper det i webshopen (430 kr om det köps på plats).

Ordinarie dagar är lör 19/10, lör 26/10 samt ons-lör 30/10-2/11.

Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 430 kr för ordinarie dagar om du köper det i webshopen (460 kr om det köps på plats).

För de som har Guldkortet kostar allt-i-ett-paket alltid 350 kr. Gröna Kortet gäller ej.

One thought on “Gröna lunds nyheter 2019: besökstak och nytt skräckhus

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *