O’Learys Restaurang, Game Zone & Event Center

När det en dag damp ner en broschyr från O’Learys i brevlådan – med ett par färgglada radiobilar (bumper cars) på framsidan – hajjade jag såklart till. Hade sportbaren blivit nöjespark?

Det ska finnas över 120 O’Learys restauranger i 13 länder, 72 av dem ligger i Sverige (om jag räknat rätt!). Företaget är en franschisekedja och även om konceptet amerikansk sportbar – med betoning på sport – är den gemensamma nämnaren i fokus, erbjuder de mycket mer.

Sent omsider efter att den där broschyren kommit, kom vi iväg till O’ Learys i Mall of Scandinavia (numera Westfield Mall of Scandinavia) för att undersöka saken.

Högst upp i ena änden av Mall of Scandinavia har O’Learys, utöver sin populära restaurangdel, även ett Game Zone och Event Center. Här berättar vi vad vi tyckte om maten respektive aktiviteterna!

No1 Dinner Buffé

Förutom att de serverar dagens lunch och även har brunch på helgerna (Stockholms största står det på hemsidan), är O’Learys kanske mest kända för sin stora middagsbuffé kallad No1 Dinner Buffé. Det finns två köer vid ingången, en för drop in och en för förbokat så redan där har de tänkt till för att underlätta för gästerna.

All var nöjda med middagsbuffén på O’Learys!

Vi blev glatt och trevligt bemötta och visade till ett bord. Totalt tror jag att vi hade att göra med 4-5 olika personer vid vårt besök och alla var lika trevliga, vänliga och serviceminded – sådant gör mycket för trivseln när man är ute och äter.

Isac fick sin favorit: Mojito virgin!

Först fick vi en guidning av buffén som verkligen har otrolig bredd, från en klassisk hamburgarbuffé med kött, bröd, sallad och grönsaker till en asiatisk del med nudlar, vårrullar, dumplings, edamebönor och lax i olika former.

Från steakhouse till oumph!

Däremellen hittar man grillat och stekt kött och fågel av olika slag, massvis av tillbehör som grönsaker, potatis i olika former och ”you name it”! Färskt, raw, kokt, friterat – här kan alla hitta sin preferens av tillagning.

För den som vill äta vegetariskt erbjuds även rätter på Oumph! eller sojaprotein. Och på buffén fanns också såser liksom chicken nuggets, american pancakes, friterade mozzarellastavar, kycklingvingar och flera olika pizzasorter. Den chilikryddade musselgrytan blev en favorit!

Jag väntade tills barnen hade ätit upp innan jag avslöjade att det fanns BÅDE en mjukglassmaskin med strössel och såser, OCH en hel vägg med bakverk och godis! Ni skulle sett deras ögon, stora som pingisbollar och på väg att poppa ut, haha! Kaffe och te ingick också.

Visst syns det i ögonen att Theo älskar glass!? 😀

Kan vi gå hit igen? Snäääälla?

Vårt restaurangbesök blev hellyckat på alla sätt; såväl utbud som smaker var bra samt att det passade både stora och små. Vi var alla eniga om att hit kommer vi gärna tillbaka fler gånger!

Priset för O’Learys No1 Dinner buffé är 299 kronor. Halva priset för barn upp till 12 år (i sällskap av vuxen som också äter buffén). Buffén serveras tisdagar-lördagar 17.30-20.30. Brunchen som serveras på helgerna kostar 249 kronor (halva för barn upp till 12 år).

Game Zone

Game Zone & Event center ligger i anslutning till varandra, mitt emot restaurangen. Game zone har olika spelautomater och ”åkgrejer” för mindre barn, en interaktiv klättervägg som också är ett spel samt en videoarkad med mera. Här ligger även banan för deras radiobilar/bumper cars samt en skjutbana.

Hoppla pålle, här kommer jag!
Den enda grejen som nästan aldrig tog slut, runt runt runt gick den!

Vi hade vansinnigt kul med alla spel även om det var lite läskigt hur snabbt treåringen (och hans mamma!) vande sig vid att döda skräckinjagande dinosaurier och transformers! Barnen gillade förstås också att ”åka motorcykel” och att ”köra racingbil” samt bordet där man skulle skjuta ner en puck i motståndarens hål!

Barnens skjutglada mamma! Pang pang nu är du död dumma dinosaur!

När vi körde radiobilarna kände vi oss kanske mest hemma, och de var ju dem som lockat dit oss ursprungligen, eftersom de påminde oss om en klassisk nöjesparksaktivitet!

De går ganska så snabbt och ger en rejäl duns om man kör in i varandra, man kan också spela ”fotboll” med bilarna och att det simultant pumpas ut hög musik ger lite discokänsla. Klart kul!

För att få köra bilarna själv måste man vara minst 140 cm lång, men vår minsting fick åka med som passagerare i den bil jag körde.

Event center

I O’Learys Event center – som också är bar – har de bowling, fotbollsspel, biljard, äventyrsgolf och laser tag. Här ordnas också barnkalas och det var fullt av folk när vi var på plats. Vi hann testa golfen och laser tag, och det är svårt att säga vad som var roligast!

Vi har spelat minigolf i många varianter men detta var nog det mest annorlunda jag sett! Varje hål är en ny ”värld” och man rör sig mellan djungel, bilar, ishockey och boxningsring och en massa annat fantasifullt. Riktigt bra!

Isac var bäst – han gjorde hole in one!

Denna del är också populär bland vuxna gäng och konferenser så vill du inte stöta ihop med alltför många öl- och vindrickande grupper, kan det vara bra att välja att komma hit dagtid istället för på kvällen.

När vi skulle köra laser tag var vi för få, vi var ju bara två då vår minsta inte fick göra denna aktivitet och heller inte kunde lämnas förstås. Vi ”raggade” då upp ett par medspelare, en familj från Bromma som bestod av en pappa med två döttrar och deras kompis. De hakade gärna på och spelade med oss!

På väg in i den fluorescerande robotfabriken…

Det blev ett par nervpirrande minuter inne i den dunkla, neonlysande äventyrsbanan i två våningar där det gällde att träffa motståndarlagets västar men skydda sig själv. Jag och Isac vann stort, men alla kämpade på bra och vi var så glada över mötet med denna trevliga familj! Det fick bli en bild som minne efteråt också. 🙂

Från vänster: Isac och mamma Heidi från Familjeparker och så Bromma-familjen vi träffade: pappa Paolo med barnen Cecilia, Livia och kompisen Linn längst till höger.

Sammanfattning & priser

Värt att tänka på innan man går in i Game Zone är att varje spel kostar 20 kronor och tar slut rätt snabbt. Det är lätt att hundralapparna seglar iväg om man inte bestämmer sig för innan vilken summa man ska spela för. Det som är bra är dock att man laddar ett spelkort som man sedan drar i varje automat/spel, så det är ingen risk att barnen (eller man själv) ”överspenderar”. Fast man kan förstås ladda om det med mer pengar… 😉

Övriga priser hos O’Learys

Radiobilarna kostar 40 kr/bil och åk (tre minuter).
Interaktiv klättervägg kostar 40 kr (tre minuter).
Skjutbanan 60 kronor för 10 skott, här ska man vara 12 år (i målsmans sällskap), annars 18 år.
Bowling 400 kronor (55 minuter), 420 kronor för discobowling och 280 kronor om man kan vara på plats före kl 16 en vardag.
Minigolf 100 kronor för vuxna, barn 60 kronor.
Laser tag 120 kronor för vuxna, 70 kronor barn 8-12 år. En spelomgång varar i 10 minuter och man måste vara minst 4 personer, max 22.

Vad ska man då satsa på om man bara ska välja EN aktivitet? Självklart beror det på både era intressen och barnens ålder. Minigolfen är ju inte på tid så här kanske man får mest valuta för pengarna om man vill ha en aktivitet som räcker länge. Laser tag är vansinnigt kul om man vill ha lite action och spänning! Jag och äldste sonen Isac 9 år var helt svettiga efteråt och tyckte det var SÅ roligt!!!

Sammantaget är O´Learys ett riktigt roligt besök för spel- och leksugna familjer som även vill kunna äta gott i avslappnad miljö. Hela anläggningen, inklusive mat och service, är proffsig och väl fungerande. Vi rekommenderar er varmt att testa!

Familjeparker var inbjudna av O’Learys för att testa deras utbud men vår berättelse ovan är helt baserad på våra egna uppfattningar och åsikter.    

Följ gärna Familjeparker på instagram (@familjeparker) för att se filmen från besöket och mycket annat skoj vi gör.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *