Skara Sommarland blir Scary Sommarland

Skara Sommarland har i år premiär för Halloweenfirande i parken. Parkens första halloweensatsning Scary Sommarland öppnar den 26 oktober kl. 11.00 men redan nu är biljettförsäljningen igång.

Hela tivolidelen kommer förvandlas till ett Halloweenområde med pumpor, nya matupplevelser, sagoläsning och halloweenväsen. Vattenparken kommer vara stängd men alla attraktioner förutom Newton och Radiobilarna kommer att vara öppna (om vädret tillåter).

Två helt nya Halloweenattraktioner utlovas också men vilka de blir har man ännu inte avslöjat! Parken kommer att berätta mer om dessa senare i september.

Rysliga Halloweenväsen smyger omkring

Klart är i alla fall att Halloweenområdet kommer att tematiseras fullt ut i Halloweens tecken. Utöver karuseller och spel kommer det även att bjudas på ett par helt nya upplevelser där barnen bland annat kan gå Häxans Stig, ta sig igenom Labyrinten, lyssna på rysmysiga berättelser under sagostunder på fikatorget och träffa lagom rysliga Halloweenväsen som smyger runt i parken.

Längs Häxans stig ska barnen lösa olika uppgifter för att sedan ta sig över en bro och träffa Häxan själv som kanske ger en belöning. I Labyrinten är utmaningen att inte bara hitta in utan också ut…

Under tiden för Scary Sommarland kommer en ny restaurang, ”Pumpkin & Pancakes”, tillfälligt öppnas upp vid Main Street, där man kan njuta av smarriga pannkakor och rykande varm pumpasoppa.

Priser

Barn under tre år går in gratis, mellan 3-12 år kostar det 249 kronor och för vuxna 269 kronor. Ett par tior billigare blir det per biljett om man köper biljetterna i förväg online.

Har du egen husbil eller husvagn kan du göra en rysmysig övernattning också i den intilliggande campingen för 349 kronor. Annars blir det till att köra hem i den becksvarta oktober/novembernatten…

One thought on “Skara Sommarland blir Scary Sommarland

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *