Vi testar årets nya smaker från SIA glass

I helgen testade vi årets nyheter från SIA glass, både ett par av smakerna i liter-förpackningar och de tre nyheterna på pinne, så vi fick ligga i. 🙂 Lite kort först om familjens förhållande till glass:

Mamma Heidi gillar glassar som är mer som godis. 😉 Och hon är en riktig chocoholic. Men en riktigt fräsch fruktsorbet i värmen tackar hon inte heller nej till!
Theodor, 5 år, brås på sin pappa när det kommer till glasskonsumtion. Det finns inget tillfälle då en glass inte är rätt! Och efter en finns det alltid plats för en till. 🙂
Isac, 11 år, är laktosintolerant. Han har därför lite svårt att äta de flesta glassar. Laktosfria sorter och sorbet kan han äta men helst väljer han isglass!
Pappa Kristofer är familjens – ja kanske landets mesta glassfanatiker! För honom finns en egen del i kostcirkeln som består av glass! 🙂 Han äter glass i stora lass, dagligen, året om. Går det en dag utan glass blir han på dåligt humör. 😉

Fruktfräscht, saltsött och superkraft-smaker

Dagen var väl vald. Hettan dallrade runt 30-strecket så vi fick rappa på med ätandet. Det var inga som helst problem; alla var superglassugna och smakerna var suveränt smarriga! De nya pinnglassarna från SIA glass heter Superhjälte, Salted Caramel och Apelsin. Vill du se filmen från testet, klicka nedan!

SIA Superhjälte

Superhjälte består av pastellrandig gräddglass med smak av tuttifrutti. Överst har den ett blått tunt skal i rolig form (som om två öron sticker upp). Förpackningarna kan variera och föreställa en superhjälte som är ”SuperSnäll”, ”SuperStark”, ”SuperSnabb” eller ”SuperSmart”. Alla färger är naturliga.

Vårt betyg: Vår Theo (5 år) blev såklart direkt attraherad av superhjälte-temat och ville ha denna, men den blev ändå inte hans favorit även om han gillade den. Vi smakade alla på den och tyckte den var god men också väldigt ”snäll” i smaken, passar barn som inte vill ha stark eller så uttalad smak.

Salted Caramel är en glasstrut gjord på gräddglass, smaksatt med dulce de leche och salt kolasås i våffla. Överst är struten toppad med choklad och krispiga smörkolabitar.  

Vårt betyg: Klar favorit hos oss alla! Smaken är en helt underbar mix av salt och sött, perfekt om man är megasugen på något smarrigt. Den verkliga pinnen hade inte riktigt så mycket choklad överst som på bilden dock.    

Apelsin är en vegansk sorbet på pinne med fruktig smak av apelsin och mandarin. En riktigt härligt gul färgklick som lyser i kapp med solen i sommar.

Vårt betyg: Superfräsch och läckert läskande, inte alls tunn eller isig utan känns på något konstigt sätt krämig den också trots att den är en sorbet.   

Smaker att ha hemma i frysen

SIA glass nyheterna på burk (som säljs i halvliter- eller 1,5-liters förpackningar) heter Kalasglass, Caramel Latte, Chokladboll, Laktosfri Saltkaramell och FläderJordgubb-sorbet. Tyvärr fick vi inte fick tag på FläderJordgubb-sorbet till detta test, därav att vi inte recencerat den.

  • Chokladboll; gräddglass med chokladbollssmak och stråk av chokladbollsmet. 
  • Laktosfri Saltkaramell; laktosfri gräddglass med kolasmak och salt karamellsås.
  • Caramel Latte; gräddglass med smak av kaffe latte och slingor av karamellsås.
  • Kalasglass; gräddig jordgubbsglass med insprängt godisströssel. 

Vårt betyg: Chokladboll var min och Isacs favorit, jag är ju chocoholic och han älskar alla slags chokladbollar. Den smakar verkligen chokladboll! Bäst är stråken av smet i glassen, mmm!

Pappa Kristofers favoritsmak är salt kola och karamell så trots viss skepsis mot att smaken Saltkaramell var laktosfri fick han ge med sig; ingen ”tofu-känsla” här inte – den är precis lika gräddig och krämig som vanlig glass.

Caramel latte var det väl egentligen bara jag som hade viss fäbless för; barnen gillade inte kaffe-smaken och Kristofer tycker varken om kaffe- eller chokladsmak på glass. Jag har även testat att släppa ner en kula i eftermiddagskaffet med mjölk – det blev jättegott!

Theodor tyckte såklart om smaken Kalasglass med strössel och jordgubbssmak; väldigt praktiskt med det färdiginsprängda strösslet i! Denna glass serverade vi på hans hoppborgs-kalas för övrigt och det blev en succé bland de unga gästerna!

Sex nya kulglass-smaker

SIA glass har även sex nya smaker på den glass de säljer i kulform för strut eller bägare. Dessa måste vi försöka testa när vi får chansen i sommar!

  • Chokladboll (samma som säljs på burk),
  • Marshmallow, 
  • MintChoklad, 
  • RubyChoklad & Bär, 
  • FläderJordgubb-sorbet, 
  • Citronsorbet.

Har du testat någon av dessa smaker och vad tyckte du i så fall? Kommentera gärna så vi får veta!  

Blogginlägget är ett samarbete med SIA glass men åsikterna är förstås våra egna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *