Coronasäkert deluxe: hela badet för oss själva

Sommarvärme deluxe – sådana här dagar får man bara inte missa! Sagt och gjort, igår stängde jag kontoret redan vid lunch. Äldste sonen var snäll nog att hämta minior tidigare på förskolan och så drog vi iväg till vårt närliggande utomhusbad.

Jag fattar inte att vi inte varit dit mer. Det är ju superlyxigt att ha ett stort utomhusbad på mindre än en kilometer hemifrån! Eller jo, jag fattar… Vi har inte gått dit eftersom vi trott att det varit knökfullt. Förra året hörde vi att folk köade in till utomhusbaden – som dessutom (klokt nog) hade begräningstak på antalet besökare. Det var med andra ord som på Gröna Lund, det gällde att skaffa biljett för att få chans till ett dopp.

Med viss oro i magen alltså över att vi skulle mötas av en ringlande kö, knatade vi bort till badet. Och möttes av – en helt tom badplats! Ingen kö. Inga familjer. Inga picknickfiltar i gräset. Det var T O M T.

Renoverade Nälstabadet

Var det stängt?! Nej. Såg folk på fotboll? Jobbade? Stannade hemma för att de också trodde det var för fullt med folk? Var alla var förblev en gåta men sånär som på ett fåtal andra som snart gick, var vi själva på badet! Snacka om coronasäkert!

Jag är väl korkad som berättar detta nu, haha, nu lär väl folk strömma dit, men det är Nälstabadet jag pratar om. De har en stor täckt inomhuspool (nyrenoverad) tänkt till simträning samt en babypool och en mellandjup utomhuspool där vi hängde mest. Entrén kostar 80 kr för vuxna och 20 kronor för barn (4-19 år). Man kan också köpa sommarkort och 10-gångskort.

Badtemperaturen var behaglig, först kändes det svalt eftersom det var så varmt i luften men snart kändes det varmt och skönt. Lille Theo 5 år bottnade utan problem och eftersom han just lärt sig dyka i vårt lilla spabad hemma så var han ändå mer under än över vattnet!

Äldste sonen hade med sig en kompis också, och de hade hur kul som helst. Busade, dök, kastade badleksaker vi hade med oss…ja vi hade det verkligen toppen!   

Praktiskt värt att känna till

Några praktiska saker; omklädningsrummen är stängda. Utomhusdusch finns liksom ”bajamajjor” – min skräck vanligtvis men de var faktiskt fräscha och det finns en modell större (förmodligen för handikappade) där man lätt fick plats att byta om också. Det är väl skyltat med påminnelse om att hålla avstånd när man går in och de släpper in max 100 personer på området för att hålla det coronasäkert.

Det finns stora gräsytor och fotbollsmål så den som vill spela fotboll eller ha picknick på långt avstånd från andra för att hålla besöket extra coronasäkert. En klätterställning finns också, men ingen direkt lekplats utöver det. Det finns ingen kiosk eller försäljning vad vi kunde se, se ta med eget mellanmål och dryck om ni stannar många timmar. Barn som leker i vattnet blir snabbt både törstiga och hungriga!

Badet har öppet till 29 augusti måndag–fredag 6.30–18.00, lördag–söndag 10.00–18.00.

Det var garanterat inte sista gången vi drar till Nälstabadet denna sommar! Men näst på tur står nog förra sommarens favorit Ängbybadet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *