Test av årets nyheter från GB glace 2021

I helgen gjorde vi slag i saken och dukade upp i trädgården för ännu ett stort glasstest. Det var dags att testa glassnyheterna från GB glace 2021!

Vår familjs förhållande till glass är…gott & blandat! Mamma Heidi (jag) har aldrig varit en glassoholic – förrän jag träffade Kristofer! Han har fått mig att omvärdera vikten av glass och numeraär inte heller jag svårövertalad till en pinne eller skål.

Kristofer är för övrigt inte bara familjens, utan kanske landets mesta glassfanatiker! För honom finns en egen del i kostcirkeln som består av glass. 😉 Vi har en hel extra frys som emellanåt består av mer glass än mat verkar det som. Enligt Kristofer kan man äta glass dagligen, året om. Hans favoritsmaker är saltlakrits, kola och karamell. Men strawberry cheesecake rankas också högt. Liksom en drös andra smaker. 😉

Den som närmast går i pappas fotspår är Theodor 5 år. Han säger alltid ja till glass! Fruktiga smaker gillas mest, liksom strössel. Gärna en stor strut men det mesta går bra bara det är kallt och gott. 🙂

Isac, 11 år, lider av laktosintolernas så av förklarliga skäl är han inte lika pigg på att äta glass då hans erfarenhet är att han mest mår dåligt av det. Inför detta test hade han fått en tablett (lactrase go) som dämpar symptomen. Isglass går dock bra, och självklart laktosfria sorter.

Hettan låg tung över oss denna dag då vi dukade upp alla nyheter. Sommarregnet hängde över oss liksom de mörka molnen. Vi hade till och med laddat upp med paraplyer bredvid oss, men som tur var kom inget regn!

Årets åtta nyheter

Här är de åtta nyheterna från GB glace 2021 plus våra omdömen. Vi fick tag i och testade alla!

Magnum Double Gold Caramel Billionaire, som är omsluten av krokantchoklad av kakaosmör och karamelliserat socker med krispigt kex, under det döljer sig karamellsås med smörig knäck och sälta. I mitten; glass med smak av både pekannöt och kaka.

Vårt betyg: Testets stora vinnare! Alla gillade den här, den har en häftig kombo av sött och salt, krämigt och krispigt. Jag (Heidi), pappa Kristofer och Isac satte den högst upp på våra topplistor – Theo hade andra favoriter.  

Solero Exotic gör comeback i år med sin kombination av vaniljglass och intensivgula överdrag som smakar exotisk frukt.

Vårt betyg: Jag (Heidi) gillade den verkligen. Så fruktigt fräsch! Barnen gillade den också men pappa Kristofer tyckte smaken var för stark och syntetisk.

Cornetto Dragon; en strut med svart våffla fylld med en fruktig mix av mango-, passionsfrukts- och jordgubbsglass med kaksmulor och jordgubbssås och frisk citron.

Vårt betyg: Theos absoluta favorit, vi andra fick knappt smaka, haha! Den var både visuellt cool och fruktigt fräsch – den lär tilltala både barn och vuxna gissar vi. En häftig nyhet!

Cornetto Soft är inspirerad av mjukglassstrutar man köper i de klassiska glasskioskerna. En frasig strut fylld av superkrämig mjukglass med smak av vanilj, toppad med chokladsås som också finns i mitten av glassen.

Vårt betyg: Den här struten lyckas verkligen med att efterlikna ”riktig” mjukglass – konsistensen är ruskigt lik. Lagom inslag av chokladsås också. Ingen satte den högst men alla gillade den. Något för soft ice-fantasten!

Marabou Apelsinkrokant; len glass med apelsinsmak, kombinerad med Marabous klassiska chokladbitar med krispig krokant.

Vårt betyg: Min och Isacs favorit, stor och mumsig med härlig Marabou-choklad men också det goda inslaget av apelsin. Denna köper vi gärna om.

Twister Peek-A-Blue, en variant av vanliga Twister – här i en snurrig färgexplosion med smak av blåbär, jordgubbe och melon.

Vårt betyg: En riktig instavänlig glass men vi var tveksamma till om den slår originalet. Smakerna flöt ihop och även om den var fräsch var det svårt att särskilja bär- och fruktsmakerna.

Olof; en snäll glass för de yngre glassälskarna i form av Frost-figuren Olof. Glassen har smak av choklad, kola och vanilj.

Vårt betyg: Jättebra att det finns en snäll, liten pinnglass för barnvagnskidsen, även om vi tyckte den var lite intetsägande. Denna är för familjens minsta.

Ben and Jerry´s Cookie Dough Peace Pop; Fairtrade-certifierad vaniljgräddjglass med chokladbitar och fyllning av kakdeg täckt av ett lent chokladöverdrag.

Vårt betyg: Kanske var det fel att smaka denna efter glassar med kraftigare smaker som Magnums karamell-edition. Peace Pop är god men smaken kändes lite mild. Pappa Kristofer var positiv och vi andra också men den hamnade ändå inte i topp bland våra favoriter.

Här nedan kan du också se filmen från hela testet av nyheterna från GB glace 2021:

Läs även testet från när vi testade glassnyheterna från SIA glass 2021!

Vill du veta mer om vad vi brukar hitta på? Följ oss då på YouTube, denna sajt och vårt konto på tiktok (som också heter familjeparker). Vårt instagram-konto blev tyvärr nyligen hackat och är borta :’-( Vi har startat ett nytt som heter @familjeparker.se.

Glassinköpen till detta inlägg var sponsrat av GB Glace men åsikterna är, som alltid, helt våra egna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *