Vi besöker Framtidsmuséet

Har du hört talas om Upplevelsemuséet och Framtidsmuséet? De är systerhotell och ligger båda i Globen shopping. Vi har besökt båda och tänkte i detta inlägg berätta lite kort om vårt besök på Framtidsmuséet!

Båda muséerna handlar mycket om att man verkligen får klämma, känna, testa och uppleva sakerna som ställs ut. När det gäller Framtidsmuséet steg ivern direkt när kom innanför entrén.

Här stod bland annat självknytande skor som i Tillbaka till Framtiden 2-filmen, Iron Man-hjälmar som pratar och stänger sig själva liksom flera andra festligt designade masker och accessoarer under benämningen ”Future fashion”.

Robotar och VR

Längre in fanns exempel på sociala robotar i form av en hundvalp och en liten maskotliknande figur, men också en större robothund som gick omkring och styrdes via en kontroll. Ett Sisyphusbord som ritade mönster i sand fanns också, spännande information om rymden och en hel massa annat.

Vid ett bord stod plastdjur uppställda som man också med hjälp av VR kunde lyfta upp och placera om på bordet virtuellt. Det fanns även en hel vägg med VR-glasögon så att man fick varsin ”station” att spela/leka vid.

Lekfullt för alla åldrar

För att ni ska få en uppfattning om passande åldrar här så är våra killar 8 och 13 (snart 14, och han hade även med sig en kompis) och alla tyckte det var kul och spännande. Kanske hade tonåringarna större behållning men sedan fanns annat som bara vi vuxna ”förstod” som retro-spelen Donkey Kong och Pac man.

Att åka runt på de silverglänsande resväskorna som stod parkerade var fullt tillåtet, så länge man höll sig till den stora ytan intill.

Vi fick också en demonstration av ägaren själv, Eric Isaksson, av en toalett som var försedd med tvättfunktion.  ”Hur långt tror ni den kan spruta vatten?” frågade han oss och ställde upp blomlådor som skulle fånga vattnet. I dessa fick vi placera bunkar och den som lyckades fånga mest vatten vann!

Korta fakta

Detta och mycket, mycket mer finns att uppleva på Framtidsmuséet. Det finns ingen åldersgräns men rekommendationen för att man ska ha behållning är över 7 år.

Entrén kostar 210 kronor för vuxna, 185 kronor för barn under 18 år liksom pensionärer. Lite dyrt om man är en hel familj, men är man nyfiken och verkligen tittar på allt så har man att göra länge. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *