Tekniska muséet – live och online

Museer är något vi på Familjeparker gärna varvar parkbesöken med! Eller, gjorde i alla fall. Just nu är ju läget lite ovanligt. Det museum jag hade tänkt skriva och tipsa om, Tekniska museet, är till exempel stängt för tillfället.

Nåja, nu kommer ju inte dessa besöksrestriktioner råda i all evinnerlighet, även om vi lär få vänja oss vid en något modifierad tillvaro en tid framöver.

Tekniska museet har i alla fall ofta utställningar anpassade för barn. Tänk en kall vinterdag då pulkbacken inte lockar eller en regnig sommardag då barnen börjar klättra på väggarna hemma. Perfekt då att dra på något intressant museum som Tekniska!

Passar flera generationer

En av gångerna vår äldste son var där åkte han med farmor och farfar. Det var jullov vill jag minnas och Isac tyckte museet bjöd på många spännande överraskningar.

Jag tycker inte alls att man behöver vara tekniskt intresserad för att åka hit, man kan lika gärna bli det, eller bara fascineras över all den fantastiska tekniken och de fenomen som visas upp – och som man får prova.

Vårt senaste besök på Tekniska museet var för att se och uppleva deras populära robotutställning. Kanske fler av er besökte den? Utställningen ”Robots” kom från Science Museum i London och visades 17 juli 2019 – 15 mars 2020. Det blev en av de mest populära utställningar som någonsin visats på Tekniska.

Men, missade du den är det inte helt försent. Det går nämligen att följa med på en digital guidad tur online eller via en app. Följ med på en spännande resa i robotarnas värld, från de tidigaste mekaniska skapelserna till de allra senaste humanoiderna, genom att klicka på denna länk.

Du kan välja mellan att utforska utställningen på webben, eller ladda ned guiden som en app till din iphone eller Android.

Upplev Tekniska hemifrån

Faktum är att det finns fler sätt att uppleva Tekniska museet på hemifrån. Via deras hemsida kan man klicka sig fram till allt från livevisningar av utställningen Hyper Human (fredagar kl 12.30) till experiment man kan göra hemma, robotyoga och mycket mer. Bara klicka er fram online så finns det massor av kul att upptäcka!

Dessa tider kräver lite extra av oss för att göra tillvaron såväl utvecklande som underhållande för våra barn (och oss själva!) men det går och vi kommer fortsätta försöka blanda dessa tips med mer långsiktiga sådana (när vi kan resa igen) liksom det som förhoppningsvis är görbart redan i sommar.

Kram på er alla så länge och stay safe!

One thought on “Tekniska muséet – live och online

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *