Skogen – ny skräcknyhet på Liseberg under Halloween

Den 11 oktober är det premiär för Halloween på Liseberg och skräckutbudet är större än någonsin. Nytt för i år är skräckhuset Skogen, ett helt nytt skräckkoncept på Liseberg där besökaren tas med på en obehaglig vandring – för första gången utomhus – i mörker.

Totalt fem skräckhus och två skräckområden finns att välja bland i höstens skräckutbud på Liseberg. Det är den vanligtvis så harmoniska Lisebergs Lustgård som i höst fylls av ett mörker, ond natur och otäcka varelser. Besökarna, som kommer att gå i mindre grupper genom Skogen, ger sig ut på en vandring som de sent ska glömma.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret. Många kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, beskriver Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Första skräckhuset utomhus

Skogen är första gången Liseberg skapar ett skräckhus utomhus. Men sedan tidigare finns det skräckområden utomhus, som Distrikt Z och Cirkus Bisarr, i nöjesparken under Halloweensäsongen.

– I skräckområdena går det att röra sig fritt och betrakta aktörerna på håll. I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen. Det kommer att bli läskigare än någonsin! säger Sandra Leiknes.

Totalt har 2,1 mkr investerats i Skogen, som kommer stänga en till två timmar senare än övriga nöjesparken eftersom mörkret är en sådan viktig del av upplevelsen. Även skräckhuset The Experiment, som också ligger på berget, kommer att stänga senare än övriga parken.

Fakta

Halloween på Liseberg öppnade för första gången 2015 och sedan vuxit i både utbud och besöksantal. 2019 kommer det finnas fem skräckhus och två skräckområden att besöka. 2018 besöktes Halloweensäsongen av 320 000 gäster.

Premiär i år är 11 oktober och öppetdagarna är 11–13, 18–20 och 25–31 oktober samt 1–3 november. Fullständiga öppettider finns på Lisebergs hemsida.

One thought on “Skogen – ny skräcknyhet på Liseberg under Halloween

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *