Skräckexpressen – Furuviks nyhet till Halloween 2019

Halloween-firandet i Furuviksparken har tidigare varit snällt och utan alla former av skräck. I år trappas Halloween-stämningen upp då parken öppnar Skräckexpressen, en ny attraktion med läskigare anslag.

När höstens mörker lägger sig över Furuviksparken förvandlas det tidigare tågpensionatet Orientexpressen till den rysliga Skräckexpressen. Detta är en av Furuviks nyheter inför Halloween-firandet 2019; ett spökhus för alla modiga barn och vuxna.

När portarna till Halloween på Furuvik öppnas den 26 oktober har ett nytt spökhus tagit plats i parken. Det tidigare tågpensionatet i Furuvik som erbjudit boende till parkens gäster fram till sommaren 2018, blir nu Skräckexpressen. Åldersrekommendationen för Skräckexpressen är 7 år och man hittar det vid det kusliga poolområdet.

Tåget försvann spårlöst

Bakgrundsstoryn är som följer:

”Det är många år sedan Orientexpressen försvann spårlöst på vägen till Istanbul. En expedition tillsattes för att hitta det försvunna tåget och efter månader av sökande återfanns det tillslut, övervuxet av murgröna och törnar på en sedan länge övergiven perrong.

Tågvagnarna togs om hand och har idag hittat till Furuvik. Ingen vet vad som hände med tåget innan det parkerade på den övergiva perrongen, men en sak är säker. Något mörkt har intagit de trånga kupéerna… och vad det än är, så gillar det inte oinbjudna gäster…”

Skräckexpressen kommer bara finnas på Furuvik under Halloweenfirandet som inleds den 26 oktober och avslutas den 3 november.

FAKTA HALLOWEEN PÅ FURUVIK

Halloween på Furuvik pågår i 7 rysmysiga dagar

26 oktober-27 oktober, samt 30 oktober-3 november.

Attraktioner

Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna förutom Extreme och Flodfärden.

Djur

Under Halloween på Furuvik kommer man kunna träffa alla djur förutom Nandu, Lemur, Flamingo, Mara och Sakiaporna.

Sex rysliga attraktioner – två kusliga nyheter

Nyhet! Skräckexpressen – Något mörkt har intagit de trånga kupéerna… och vad det än är, så gillar det inte oinbjudna gäster. Spökhuset för de allra modigaste. Åldersrekommendation 7 år.

Ny Halloweenaktivitet – barnvänlig. Avslöjas senare i september.

Kaptensgården – Vågar du gå in och hälsa på familjen Sjöskum? Den hundra år gamla spökfamiljen som gjorde stor succé förra året får nya karaktärer för att höja upplevelsen. Här finns ingen åldersgräns, men små barn bör gå in med vuxna.

Labyrinten – Det är lätt att hitta in men hittar du ut? Labyrinten flyttar från Torvtaket till framför Stora Scen.

Häxlägret – Traktens häxor har lagom till Halloween bestämt sig för att slå sig ner i Furuviks gamla vagnslider vid Stallplan.

Sagoläsning i Kruthuset – Här kan både stora och små öron lyssna på kusliga historier!

Matupplevelser

Nyhet! Pumpkin & Pancakes – I Cirkusbyggnaden öppnas det upp en ny restaurang där det kommer serveras pumpasoppa, pannkakor och lasagne.

Nyhet! Marshmallowgrillning – Vid Torvtaket öppnas det upp kiosk för försäljning av fika och varma drycker samt marshmallowgrillning.

Godisboden – I vår egen godisbutik finns det rysligt mumsiga godsaker för alla åldrar.

Cirkusrestaurangen – Klassiska Cirkusrestaurangen har öppet som vanligt under Halloween.

Tyrol – Tyrolerområdet kommer att servera lättare mat som till exempel toast och korv med bröd.

Fish & Chips – Vad vore Furuvik utan Fish & Chips?

Furuvik Havskrog – White Guide-listade Furuvik Havskrog håller öppet under Halloween för både lunch och middag.

Boende

Halloweenpaketet – Med Halloweenpaketet får gästerna en natt på Furuvik Havshotell, en entré till Halloween på Furuvik, frukostbuffé och fri parkering. Halloweenpaketet kostar 2 995 för två vuxna och två barn.

Parkunderhållning

Wullger och Mimmi – Succéduon Wullger och Mimmi återvänder till Halloweenfirandet på Furuvik efter ett fantastiskt Halloween 2018 och sommar 2019.

Öppettider

Lördag 26 oktober: Kl. 12-18

Söndag 27 oktober: Kl. 12-18

Onsdag 30 oktober: Kl. 12-18

Torsdag 31 oktober: Kl. 12-18

Fredag 1 november: Kl. 12-18

Lördag 2 november: Kl. 12-18

Söndag 3 november: Kl. 12-18

Priser

Nyhet! Åkpaketet – Nytt för i år är Åkpaketet som ger besökare entré och åkband till ett rabatterat pris. Priset för barn 4-12 år är 299 kr och för vuxna 339 kr. Åkpaketet går endast att köpa i vår webbshop.

Entré – Entrépriset till Halloween är 169 kr för barn 3-12 år och 199 kr för vuxna (fr. 13 år).

Åkband – Åkband på Halloween kommer att kosta 169 kr.

Guld- och Säsongskort – Har man Guld- eller Säsongskort från Furuvik för sommaren 2019 får man 20% rabatt på entrépriset.

ommentarer på “Skräckexpressen – Furuviks nyhet till Halloween 2019

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *