Scary Sommarlands höstnyheter: GHostel & Spöktåget

Sommarlands första Halloweenfirande Scary Sommarland öppnar lördagen den 26 oktober. Läs mer om vad vi skrivit tidigare om premiären här. Utöver de vanliga tivoliattraktioner som kommer vara öppna, lanseras även två speciella Halloweenattraktioner; GHostel och Spöktåget.

Spöktåget; för hela familjen

Den ena är Spöktåget, där spökkonduktören Boo har tagit över Sommarlandståget och gör allt han kan för att ta med tåget och alla passagerare tillbaka till Spökriket. I en kuslig tid för länge, länge sedan manövrerade Spökkonduktören Boo ett spöktåg mellan människovärlden och Spökriket. Storyn är som följer:

”Under en oväntad, ryslig höststorm kastades Boo av från sitt spöktåg och har sedan dess varit fast i människovärlden. Boo har sedan dess gjort allt för att få tag på ett nytt tåg så att han kan återvända till Spökriket. Ju fler år som passerat, desto rysligare och galnare har Boo blivit i sin kamp att hitta ett tåg. Nu har han tagit sikte på Sommarlandståget som det perfekta färdmedlet för att återvända till Spökriket. Kommer han att lyckas och vad händer i så fall med tågets alla passagerare …?”

Spöktåget är en Halloweenattraktion för hela familjen utan längdgränser eller åldersrekommendationer. Attraktionen innefattar både en tågtur och en teaterföreställning och har premiär när Scary Sommarland öppnar den 26 oktober.

GHostel – det hemsökta vandrarhemmet

Den andra (och lite rysligare) attraktionen. GHostel är Scary Sommarlands första och helt nya spökhus, för de lite modigare i familjen. Här är bakgrundsberättelsen till den:

”En mörk natt för 50 år sedan, slog blixten plötsligt ned i det gamla och slitna vandrarhemmet Hostel utanför Skara. I samma sekund som blixten slog ned försvann alla incheckade gäster och personal spårlöst och ingen har sedan dess satt sin fot innanför vandrarhemmets väggar. Det sägs att deras andar är fast i en annan dimension och i folkmun har man nu börjat kalla vandrarhemmet Hostel för GHostel. Vågar du ge dig in i det hemsökta vandrarhemmets rum och korridorer? Och om du gör det, akta dig för rum nummer 6…”

GHostel är en Halloweenattraktion för de lite modigare i familjen och rekommenderas från 7 år. Attraktionen har premiär när Scary Sommarland öppnar den 26 oktober. Scary Sommarland är öppet den 26-27 oktober samt 30 oktober-3 november mellan kl. 11-18.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *