Idylliska småstaden Ebeltoft

På hotellets baksida har man en stor lekvänlig gräsmatta och en badbrygga. Härligt!

Efter Ree Park Safari körde vi till vårt boende för natten; Hotell Ebeltoft Strand med vackert läge precis vid havet. Körsträckan tog bara runt en kvart och tog oss genom idylliska små danska byar, den ena charmigare än den andra.

Väl framme checkade vi in i en jättefin lägenhet med två sovrum, badrum, stort kök/vardagsrum samt en härlig terrass precis vid en stor gräsmatta och utsikt mot havet – hur schysst som helst! Badbryggan hägrade genast och jag och sonen bytte snabbt om till badkläder och satte fart mot bryggan.

Lägenheten var rymlig och väldigt fräsch.
Sängarna var sköna…
Vi fick bästa lägenheten; med markterrass och havsutsikt!

Barnvänligt bad

Kvällen var fortfarande ljummen och solen nådig så trots ganska sval temperatur i vattnet var det härligt! Det var också väldigt barnvänligt; botten var av sand och det var långgrunt.

Här vill man bara springa – och göra bomben längst ut!
Jag och Isac badade i kvällssolen.

Efter badet tog vi en snabb dusch och begav oss till hotellets restaurang. Här blev vi serverade en finfin middag. Sonen fick en smarrig burgare som han slukade och jag fick en vacker blomprydd förrätt på lax samt rosastekt kalv – alla rätterna var suveräna!

Barnburgaren serverades med sötpotatis-frites, mums!
Glatt busfrö med sitt lego vid bordet 😉
Laxen var lika snyggt upplagd som god.
Kalven var mör och mycket välsmakande.

Efter middagen tog jag och några i vår lilla resetrupp (som bestod av andra bloggmammor och deras barn) en promenad in till charmiga Ebeltoft för att insupa atmosfären.

Det var en lugn kväll och vi såg inte till en endaste människa men hus och gator visade stolt upp sin prakt av färger och rosor i kvällssolens sken.

Ebeltoft bjuder på mysiga kullerstensgränder.
Husen är låga och färgglada.
Jag kunde inte sluta fota; vart jag än vände mig såg jag ett idylliskt motiv!

Glas och världens längsta träskepp

Ebeltoft är definitivt ett sådant där ställe man drömmer om att komma tillbaka till…sitta på någon uteservering, shoppa lite och ha tid att besöka glasmuséet och fregatten Jylland – världens längsta träskepp.

Vi såg fregatten Jylland ända från hotellet.

Man ser henne från hotellet och sparar man entrébiljetten får man 20% rabatt på entrén till Ree Park Safari (så ett tips är att se/göra dessa aktiviteter i rätt ordning!).

På Fregatten Jyllands hemsida står när det är öppet, entrén kostar 125 danska kronor för vuxna och 80 danska kronor för barn mellan 4-12 år.

Bye bye Ebeltoft, hoppas vi ses igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *