Nordens största sommarland; Djurs Sommerland

Jag och Isac med nyheten Drakkungen i bakgrunden.

Vår sista dag på Djursland i Danmark avslutades på ett storslaget sätt; med besök på Djurs sommerland! Parken, som är Nordens största sommarland med över 60 olika aktiviteter och åkattraktioner, ligger bara 20 minuter från Grenå (om ni skulle åka hit med färja från Varberg), och bara en halvtimme från hotellet där vi bodde; Ebeltoft Strand.

Åtta temaland

Parken är imponerande, både till storlek, utförande och utbud. Det finns hela åtta temaland; Bondgårdsland, Piratland, Vikingaland, Mexicoland, Vattenland, Westernland, Afrikaland och Sommarland. Mellan dessa är det gott om utrymme i form av grönområden och uppbyggda temamiljöer.

Vy från Mexikolandet.
Det fanns också grönområden med trampoliner och saker att klättra på.
Såhär ser det ut i Vilda Västern-delen.

Jag mådde tyvärr inte särskilt bra denna dag. Kanske hade jag druckit för dåligt med vatten den varma dagen före, kanske hade jag fått i mig något olämpligt. I alla fall så slog effekten ut totalt redan efter första åket.

Juvelen som var attraktionen ifråga, gick ju inte direkt långsamt heller: 85 km/timmen. Det var varken den läskigaste eller snabbaste attraktionen på Djurs sommerland, men farten räckte till för att få mig att tro att nacken skulle gå av!

Berg- och dalbanor av olika slag

Här sitter man som i en fyrhjuling och håller i ett cykelliknande styre. Man är fastspänd kring underkroppen med en bygel men överkroppen är helt fri. Först åker man in i en tunnel med statyliknande figurer på varje sida (det är förstås för att bygga upp stämningen, temat är ”jakten på juvelen” ungefär), innan det bär iväg…!

Juvelen är det fart i!

Det är inga särskilt höga backar i denna berg- och dalbaneliknande attraktion, men det går undan. Och hade man inte riktigt ordning på magen innan vill jag lova att den gjorde sig påmind…de sista metrarna innan vi stannade trodde jag att jag skulle spy ärligt talat, men jag lyckades hålla mig. Sonen var dock väldigt förtjust! 😀

Efter att jag stapplat runt och mest suttit i skuggan i någon timme, sörplat lite cola och försökt andas så började jag ”komma tillbaka” igen. (Men det var alltså inte attraktionen som var anledningen utan att jag inte mådde bra).

Under tiden hade sonen Isac hunnit med ett antal varv i Tors hammare (som han menade var läskigare än Juvelen) som var en berg- och dalbana som man åkte i en liten vagn. Den såg rätt så ryckig ut och liknande Vilda musen på Gröna lund. Han testade också bläckfiskliknande Solguden och en grej till jag inte minns namnet på…

Tors hammare snirklar fram i snabb fart.

Snurrigast, och snällast

Deras nya attraktion för i år; Drakkungen är Europas längsta hängande berg- och dalbana som börjar med en vriden och väldigt brant backe. Denna åkgrej ligger alldeles vid ingången men var bara igång sporadiskt under dagen. I och med att den ligger i början av parken kunde vi inte rusa dit och se efter hela tiden plus att Isac ändå är för kort för den (man måste vara minst 140 cm lång).

Annat vi hann med istället var;

  • Djurs expressen, tåget som tuffar genom parken och har flera olika stationer. Mysigt! Bra om man inte orkar gå! Plus att man får bra överblick över parken.
Tåget i parken heter Djurs expressen.
  • Rio Grande Rafting. En rund grej som åkte genom en fors (dock helt utan branta backar men med en liten överraskning på slutet…se upp för mexikanen i fönstret säger jag bara som ett litet tips!).
Rio Grande Rafting är en snäll åktur. Möjligtvis lite blöt. 😉
  • Jungle Safari. En stock som flöt genom en stilla flod med djungeltema, som en lite sightseeing med apor och olika afrikanska djur på sidorna att titta på.
Jungle Safari är som en afrikansk flodtur. Snäll.
  • Vattenlandet. Sonen hann testa ett par saker i vattenlandet men inte på långa vägar allt, dessutom var det kallt i vattnet vilket var synd, bara 17 grader! Brrr! Han hackade snart tänder och fick gå upp.
En av många aktiviteter och vattenrutschkanor i vattenlandet.

Omedelbar längtan tillbaka

Till lunch blev det pizzabuffé. Helt okej. Det fanns massor av sorter att välja på men också sallad och grönt, dricka ingick också. Vuxna betalade 155 DKK, barn betalade efter längd (0-85 kronor).

Ett tips är att undvika ”rush-hour”, då kan kön vara lång.

När dagen var slut var vi mycket nöjda. Lite frustrerade kanske över att vi inte hade sett allt, det är så stort! Och med en längtan tillbaka snart snart snart.

En sak var vi helt klart övertygade om i alla fall. Att Djursland inte bara är en skattgömma när det gäller familjeparker inom behändig radie, utan att det också är hög kvalitet på dem och att besöken ger en stor upplevelse.

Vi kommer gärna tillbaka snart igen!

One thought on “Nordens största sommarland; Djurs Sommerland

  1. Det här är ett ställe som jag måste återkomma till! Jag tycker det var helt makalöst bra på alla sätt och vis. Rent snyggt välordnat med toaletter och mat. Bra priser och massor att göra för alla åldrar 🙂
    Toppbetyg

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *