Från prärie till savann med tåg och jeep

Isac framför entrén till Ree Park Safari. Ja! Fler djur, jippiiiee!

Efter lunchen på Randers regnskov hoppade vi åter in i vår minibuss som tog oss vidare på vår sightseeingtur runt Djursland. Den här dagen var det verkligen djur för hela slanten som gällde, för nästa stopp var på Ree Park Safari – ännu en välorganiserad och fin djurpark.

Det första vi såg på håll var ett barn som red på en kamel på en kulle! När vi kom fram till själva entrén fanns en liten flod där en grupp flamingos och pelikaner hade samlats, verkligen fint!

Flamingos och pelikaner samsas vid flodbäddens kant.

Även på denna park hade vi en guide som tog hand om oss, visade oss tillrätta och gav oss en introduktion. Parken/djuren är uppdelade efter världsdelarna Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika samt Madagaskar och apöarna.

Med Amerikaexpressen ut på prärien

Det första vi fick göra var att ta ”Amerika Expressen”, ett tåg, ut på den nordamerikanska prärien. Stationen var helt nybyggd och sonen blev exalterad; snart skulle vi få åka tåg, vilken lycka!

Kliv ombord! Snart lämnar Amerika Expressen stationen!

Först tyckte jag det var tråkigt att fönstren inte gick att öppna denna soliga dag men senare förstod jag att det var ganska bra; vi passerade både bisonoxar, arktisk ulv och även om vi inte såg björnarna så fanns de där. Sök upp oss på instagram (och följ oss gärna!) så finns det en film från tågresan där.

När tågturen var klar gick vi till apön; här sprang söta lemurer omkring fritt. En skylt uppmanade oss att hålla i våra väskor och grejer för tydligen var aporna ena riktiga rackare på att roffa åt sig grejer de tyckte såg roliga ut! 🙂

Inga galler eller stängsel, de söta lemurerna skuttar runt fritt på apön.

Spännande jeepsafari

Innan det var dags för en fika (med glass!) tog vi också en safaritur med jeep ut på deras afrikanska savann. Sonen fick sitta längst fram vilket han tyckte var riktigt spännande.

Under jeepturen ser man massor av spännande djur på riktigt nära håll.
Noshörningen i bakgrunden är ett riktigt farligt djur, här höll han sig lugn tack och lov!

Faktum är att detta också är som ett litet tåg, det är bara den första jeepen som kör, de två andra dras med som tågvagnar. Alla tyckte det var riktigt skoj, särskilt när ett par strutsar la sig mitt på vägen och vägrade flytta på sig!

Vi såg noshörning, giraffer, zebror, gnuer och antiloper. Ja faktiskt alla djur de hade där fick vi se. Som avslutning hann barnen med att leka en stund på en lekplats där man också kunde klappa getter.

Efter alla vilda djur kan det vara skönt att klappa en välbekant get!
Leka och klättra är en livsnödvändighet om man är barn. 🙂

Det fanns mer att se och göra men detta var vad vi hann med under vårt besök som var mycket lyckat! Nästa stopp blev mysiga kustorten Ebeltoft där vi checkade in på hotellet Ebeltoft Strand, mer om vårt boende där i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *