Ree Park Safari

Välskött och annorlunda djurpark med safarikänsla. Att man kan åka jeep och tåg ger en extra tvist. Prisupplägget med tilläggsavgifter för dessa och andra aktiviteter som kamelridning gör att även familjen med begränsad resekassa har råd att gå in.

Ree park Safari, Ebeltoft, Danmark

Entrépris: 100 danska kronor för barn (3-11 år), 185 danska kronor för barn över 11 år och vuxna.

www.reepark.dk

Ree Park Safari ligger på Djursland i Danmark. Från att ha varit en blomsterpark, och senare en familjepark med djur att klappa för yngre barn, har den idag utvecklats till en safaripark med fokus på vilda, utrotningshotade djur.

Parken brer ut sig över ett 125 hektar stort område där cirka 80 olika djurarter lever. Bland annat har man Danmarks enda geparder. Parken/djuren är uppdelade efter världsdelarna Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika samt Madagaskar och apöarna.

Förutom att man kan se sig om på egen hand sker varje dag matning av djuren, man kan rida kamel (30 DKK extra), ta en kanottur på floden, åka en safaritur med jeep (40 DKK extra) eller ta tåget Amerikaexpressen ut på ”prärien” (50 DKK extra).

Ree park Safari – Recension

Av halva Familjen Scheiderbauer (1 vuxen samt 7-årig pojke), besök juni 2017

En liten promenad från parkeringen och vi är framme vid själva entrén. Redan när vi är på väg mot ingången ser vi några kameler på en kulle på håll och ett barn som rider mellan pucklarna. Det ser kul ut och sonen får genast mer fart i stegen. Vi passerar också ett tågspår som skvallrar om att här nog går ett minitåg i parken.

Från ingången syns en liten flod där en grupp flamingos och pelikaner samlats. Den varma sommardagen gör sitt till och mina tankar går till reseminnen från Lake Nakuru i Kenya, men detta är Danmark även om det känns nog så exotiskt!

Det första vi testar på är att ta ”Amerika Expressen”, minitåget vars spår vi redan sett, på en tur ut på vad som liknas vid den nordamerikanska prärien. Någon liknar tågstationen vid den i Harry Potter, fräsch är den i alla fall, och vi hoppar in i en vagn och tar plats.

Fönstren går inte att öppna vilket först gör mig (som vill ta bra bilder) lite frustrerad. Jag inser dock snart värdet av det när jag får veta att vi kommer att passera både bisonoxar, arktisk ulv och björn (björn såg vi dock inte)!

Att varje vagn har högtalare och att en guide pratar hela tiden är säkert bra om man är väldigt bra på att förstå danska, mig störde det lite. Sonen tyckte turen var lite långtråkig efter en stund då tåget gick väldigt sakta.

Jeeptur på savannen

När vi var klara med tågturen går vi till apön; här springer söta lemurer fritt omkring och en skylt upplyser oss om att hålla i våra grejer för tydligen är aporna lite tjuvaktiga. De ville gärna rycka åt sig saker de tycker ser spännande ut!

Utanför apön (som är avskild med grindar) går vi upp på en kulle på andra sidan. I ett träd slumrar en röd panda som är hur söt som helst. Lite längre fram hittar vi en inhägnad med kärvänliga uttrar som barnen får kontakt med genom glaset.

Sedan är det dags igen för nästa åktur, denna gång med jeep. Vi gör en safaritur ut på deras afrikanska savann. Vi känner oss som äkta rangers i den öppna jeepen. Sonen får till sin stora lycka sitta längst fram med vår chaufför och guide, en ung tjej som berättar om djuren och deras ”savann”. För att få området att kännas större för djuren är det till exempel väldigt kuperat. Alla djur lever sida vid sida, giraffer med noshörningen, antiloper med gnuer. Det är bara zebrorna som har fått en egen inhägnad, ifred från den stundtals lite ilskne noshörningen.

Vi kommer riktigt nära djuren. En giraff sträcker nästan in sin långa hals i bilen. Ett par strutsar blockerar vägen så vi måste skumpa ut off-road för att komma fram! Turen är inte lång men alldeles lagom när man reser med barn. Alla har behållning av det.

Möjlighet till övernattning

Som avslutning på dagen hinner sonen också leka med några andra barn på en lekplats där man även kan klappa getter. Efter allt stillasittande i tåg och i jeep är det bra att få röra på sig och leka av sig en stund. I en inhägnad bredvid hörs en tiger ryta. Glassfika hinner vi också med liksom en titt i shopen.

Vi hann inte allt under vårt besök, men vi hann mycket. Det går också att gratis låna kanoter samt att rida kamel (mot extra avgift). För den som vill krydda sitt besök med något extra går det att boka övernattning i parken tätt inpå djuren. Detta köps/bokas i förväg som ett övernattningspaket med en hel del inkluderat.

Sammantaget är detta en riktigt fin djurpark, välgjord och trevlig. Att man får betala separat för jeepturen, tåget och kamelturen är på både gott och ont. Bra för familjer som vill hålla priset nere genom att kanske bara betala entrén och välja en tilläggsaktivitet, samtidigt som den blir betydligt mindre spännande om man skippar jeepturen och tågturen. För att få ut det mesta av besöket ska man göra allt.

One thought on “Ree Park Safari

  1. Det här är ett ställe som man lugnt kan åka till och bara gå runt och njuta:) Känns som att djuren är pigga och tillfreds med sin tillvaro och nyfikna på besökarna. Lemurerna kommer riktigt nära Själva safaridelen där man åker över savannen är ett härligt ”måste”.
    När man åker det lilla tåget runt så får man närkontakt med både vargar och bufflar. Så himla mäktigt 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *