Glasstest: nya smakerna 2022 från SIA glass

I helgen tog tre fjärdedelar av Familjeparker och dukade upp för glasstest i trädgården! Det var dags att prova de nya smakerna 2022 från Sia glass. Det blev Theodor 6 år, mamma Heidi och megaglassälskaren pappa Kristofer som genomförde årets första glasstest!

Av en rad anledningar har vi haft svårt att pricka in en bra dag att göra detta på, och även denna dag var med facit i handen inte heller den perfekta – Theo hade varit på kalas och inte ätit annat än sött hela dagen, så hans vanligtvis stora glassug var inte lika massivt just denna dag…

Nåja! Här kommer resultatet!

De nya smakerna 2022

 • Laktosfri Brownie
  En laktosfri chokladglass med bitar av mjuk brownie. Visst låter den god? Det tyckte vi också, liksom många andra verkar det som. För hur vi än letade i olika butiker och affärskedjor så kunde vi inte få tag i denna smak till vårt test.


 • Marshmallow
  Rosa-vit gräddglass med marshmallowsmak på halvlitersförpackning. Den är lite svår att beskriva, men när man får första tuggan i munnen tänker man ”jaaa, ja just det…SÅ smakar ju marshmallows”. I glassen finns också fluffiga minimarshmallows vilket verkligen adderar till smaken och godiskänslan! Riktigt smarrig och säkert god till färska jordgubbar tänkte vi när vi smakade den!


 • Godisregn
  Denna blir nog sommarens drömstrut för alla glass- och godissugna barn (eller vuxna med barnasinnet kvar)! Finns både som stycksak (ni vet, på glassmenyn tillsammans med pinnglassarna) och på flerpack med fem strutar i en förpackning. Själva glassen består av gräddig jordgubbsglass med insprängt regnbågsströssel, överst även choklad och chokladlinser. Minus för snålt med chokladlinser (inte alls som på bilden) men för Theodor 6 år blev denna ändå snabbt en favorit!


 • Nougat
  En lagom stor glasspinne som ska ha lite lyxig touch. Här väntar ett mjukt nougatöverdrag vid första tuggan som döljer gräddglass med hasselnötssmak och nougatsås. Beskrivningen från SIA var ”intensiv smak” vilket var precis vad vi tyckte att den inte hade, snarare väldigt mild. Det tog ett tag innan nougatsmaken fyllde munnen. Något rätt hade den ändå för den blev Familjeparkers pappas favorit, så smaken är helt enkelt som baken!  


 • Ice Dream ChokladBrownie
  En vegansk glass på halvlitersförpackning med soft brownie och chokladsås. Säger någon ”brownie” kommer ju jag – mamma Heidi – springande direkt, haha! Jag bryr mig inte om den är vegansk eller inte, dock förstår jag att det är ett stort plus för veganen som letar smarriga smaker. För då har man hamnat rätt här. Sonen Theo var dock lagom imponerad, ”den smakar kaffe” tyckte han. Lustigt betyg eftersom han aldrig druckit kaffe, men nog har den en mer vuxen smak. Supersmarrig tyckte vi föräldrar!


 • Ice Dream Saltkaramell
  Vi har testat saltkaramell-smaker förut och det råkar dessutom höra till en av pappa Kristofers favoritsmaker, men ack så besvikna vi blev denna gång. Gråbeige i färgen och utan både distinkt sälta och karamellsmak. Lite gott med hasselnötsbitarna men…nä. Ingen av oss åt ens upp vårt smakprov, de andra smakerna slog högre.  

Ett par nya kulglass-smaker har också kommit: VitChoklad SaltCitron, RomTryffel, Vanilj & HallonLyx och BananKola. Dem får ni spana efter i landets glasskiosker!

Film om glasstestet

Japp! Så utföll vårt lilla test av årets smaker som alltid är lika spännande att göra. 🙂 Vill du veta vad vi tyckte förra året kan du läsa om SIA glasstest 2021 här. Här nedan kan ni även se en film på vårt testande. Glöm inte att gilla och prenumerera på vår kanal så hjälper ni oss att fortsätta göra filmer som tipsar om allt från resor, äventyr och annat roligt för familjer!

SIA Glass sponsrade detta test, men åsikterna bygger helt på våra egna upplevelser.
SIA är ett familjeföretag med hjärtat i halländska Slöinge. Företaget tillhör Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. All glass produceras i Sverige och SIA använder företrädesvis närproducerade svenska råvaror, såsom mjölk, bär och färsk grädde – bland annat från deras egen Berte Gård. Alla glassar är dessutom fria från palmolja.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *