Gröna Lund vinteröppnar med tema Winter Wonderland

Idag kan vi avslöja att Gröna Lund lanserar en helt ny upplevelse och skapar en helt ny säsong – Winter Wonderland! Familjeparker har precis varit med när Gröna Lunds VD Magnus Widell presenterade nyheten på den passande platsen Ice Bar i Stockholm.

Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund hälsade välkommen och presenterade Magnus Widell (intill).

Från december till januari öppnas grindarna till ett Gröna Lund i magisk vinterskrud som besökarna aldrig tidigare upplevt. Parken kommer vara full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Gröna Lund har roat generationer av gäster under sommarsäsongen ända sedan 1883. 2017 lanserades även Halloween i parken under oktober-november. Nu tar de ytterligare ett steg mot att skapa magiska upplevelser året runt genom att lansera en helt ny vintersäsong. Från 2 december till 8 januari öppnar de portarna till en magisk vintervärld – Winter Wonderland – ett vinteräventyr för såväl stora som små!

Magisk vinterupplevelse

– Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt, sa Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Lilla Området kommer man mötas av en vintrig sagovärld inspirerad av Alice i Underlandet och vinterlandet i Narnia. Barnen kommer att få möta förtrollande väsen av olika slag, magisk belysning och åkattraktioner i vinterskrud.

Stora Området samsas vinteröppna åkattraktioner tillsammans med helt nya aktiviteter som bjuder på både adrenalin och vinterkänsla. Här hittar man bland annat Sveriges häftigaste Snowglide – en lång pulkabacke som byggs upp framför Stora Scen där gästerna kan tävla mot varandra i varsin donutformad gummiring. Ice Bumber Cars flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilarna där gästerna själva styr en rund radiobil som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare.

Men kanske det mest häftigaste och vår absolut största satsning för Winter Wonderland kommer att vara belysningen i hela parken, då vi kommer skapa ljusupplevelser i absolut världsklass. Kombinerat med stämningsfylld musik kommer hela parken att bada i färglad och gnistrande belysning med fantastiska ljusshower, ljusspel på fasader, väggar och attraktioner samt storslagna ljusinstallationer.

Tyrolerområdet med den tyroltematiserade restaurang Biergarten i spetsen förvandlas till en sprakande alpby med ett livligt after-ski-område på dagen, komplett med hotshotbar, DJ och en veranda. På kvällen maxar vi upplevelsen ytterligare med kvällseventet SnowRider – Sveriges roligaste urbana After-Ski. Här blir det after-skistämning i världsklass inne på Tyrol med Sveriges bästa afterski-band på scenen.

Under Winter Wonderland kommer gästerna också kunna njuta av härlig och vintertematiserad mat och dryck, så som Glühwein, kanderade äpplen, chimney cakes, fondue och mycket mer.

Winter Wonderland öppnar fredagen den 2 december och håller öppet under jullovet ända till 8 januari.
Alla biljetter förbokas online och biljetterna släpps till försäljning i mitten av september på www.gronalund.com.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *