Solig utflykt till Ängbybadet i Bromma

Igår var vi iväg till Ängbybadet i Bromma utanför Stockholm. Vi har gott om bad i västerort, inklusive nya Järvabadet, men har varit ganska dåliga på att ta oss runt för att testa dem. Särskilt i år med den pågående coronapandemin har det inte känts riktigt rätt, även om det rör sig om utomhusbad. Medias bilder på knökfulla badplatser har avskräckt…

Den senaste tidens hetta hade dock gjort oss alla riktigt badsugna! Och med denna veckas skolstarter plus att alltfler föräldrar gissningsvis återgått till sina arbeten (om än hemifrån) så kändes det som att det kanske var läge. Kanske lite färre skulle vara på plats i alla fall.

Sagt och gjort, igår då Isac hade sin första skoldag i årskurs 4, slutade han direkt efter lunch och då stod jag redo och klar med filtar och handdukar, uppblåsta krokodiler, matsäck och hink och spade med mera till Theo 4 år!

Rolig vattenrutschkana

Isac fick lov att ta med sig kompisen Maja som han hängt mycket med på sistone då de gick friidrottsskola tillsammans sommarlovets sista vecka. Efter att de anlänt hem till oss, bytt om och klarat av diverse toabesök med mera, hämtade vi Theo tidigare på förskolan och rattade iväg mot Ängbybadet.

Jag hade allt sedan första besöket där ett tidigare år (då jag var dit enbart med Theo) sett att de hade en vattenrutschkana utomhus vilket verkade som en kul grej för Isac. Väl på plats anslöt även en av våra trevliga grannfamiljer med söner och barnen fick en underbar baddag med lek, plask och svalkande bad så det stod härliga till!

När det gäller vattenrutschkanan kan det vara värt att veta att det inte finns någon badvakt uppe vid starten, så säkerhetsmässigt är det lite si och så…barnen åker när de gissar att den före har hunnit ner vilket fick följden (fick jag höra i efterhand) att det blev en hel del krockar.

Som tur var gjorde ingen illa sig men det är åkning på egen risk så det kan vara bra som förälder att vara med i början och instruera eller i alla fall ha lite koll på att barnen ”åker som man ska” och inte gör något riskabelt.

Vi mammor njöt också av att få bada vill jag lova, och tyckte det var både prydligt och rent på angränsande gräsmattor och lekpark. Till skillnad mot Hässelby strandbad som vi besökte häromveckan, där Isac skar sig i foten och jag också såg glas på flera ställen, såg vi inget glas eller skräp alls på stranden eller gräset runtom här på Ängbybadet.

Rent och trivsamt på Ängbybadet

Ängbybadet är ett anslutande bad till Ängby camping och det är i en kiosklucka på campingen som man betalar för vattenrutschkanorna om man vill åka. Det går att betala för allt från bara ett åk (10 kronor) till obegränsat antal åk (heldag) vilket vi valde, pris 120 kronor. Eftersom barnen åkte nonstop i flera timmar var det klart värt!

Sandstranden är lagom stor och vattnet var behagligt. Vi såg lite fiskar och änder men inget skräp som sagt. Det finns bajamajor och servering samt glasskiosk. Parkeringen är gratis i sex timmar vilket är väldigt bra.

Vi hade verkligen en toppendag, hit åker vi gärna igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *