Aktiva träningsresor för familjer

Just nu översvämmas våra sociala kanaler av sponsrade inlägg från reseföretag. Bilder på paradisstränder, turkosblå pooler, glada familjer som badar. Och träningsresor. För ni vet ju hur det funkar, eller hur? Det man själv googlar mest på dyker upp som reklam…

Efter en lång hemmavinter satte till slut ressuget in. Jag är både förvånad och lite stolt över att vi lyckats hålla oss hemma så här länge! Det är ingen Greta-effekt, bara ett beslut grundat på egna behov av ett lugnare tempo…att ta hand om lite texter som behövde skrivas, högar som behövde rensas och få en längre period att reflektera över vad nästa steg skulle bli. Ja, en bok blev faktiskt skriven också!

Kanske vaknade lusten av den annalkande kylan, kanske var det bristen på ljus. I alla fall så har jag senaste tiden ägnat oförsvarbart mycket tid åt att söka på resor! Första frågan var ju vad vi vill. Och även om vi alltid är öppna för parkbus och lek, gick en annan tanke också mot ett mer hälsoinriktat håll – mot träningsresor! Vi har nämligen börjat träna tillsammans hela familjen (Friskis & Svettis har familjepass – helt suveränt ju – älskar att man både kan träna själv och samtidigt vara ett föredöme och inspirera barnen till att röra på sig!).

Populärt; träningsresor för familjen

Alla de tre stora charterarrangörerna har träningsresor som eget koncept. TUI har två kategorier; Robinson och TUI Magic Life. Kanske passar TUI Family Life bäst eftersom det då både är anpassat för familjer plus att det finns pass, vattengympa och bollsporter.

Lek i poolen kan också vara träning, om man håller barnens tempo! 🙂 Foto: TUI.

Apollo har profilerat sig starkt inom träningsresor där deras flaggskepp är Playitas, ett hotellkoncept som finns både på Fuerteventura och Egypten. Jag har alltid velat åka dit och gillar särskilt att de har familjeinriktade veckor med Kids Sports Academy, Family Training Week och mycket mer. Ja, det finns en uppsjö av inriktningar inklusive en särskild flik på deras hemsida bara för träningsresor för familjen.

Testa på yoga på semestern! Foto: Apollo.
Foto: Apollo.

Jag kontaktade dem på flera sätt för att ställa några korta frågor innan vi skulle slå till och boka en vecka på Playitas. De kunde inte svara på mina frågor men skulle ta reda på det sa de och återkomma. Jag tänkte att det dröjer väl en dag eller två. Det har gått en vecka nu, minst, utan att jag fått svar. Dåligt där Apollo, ni gick miste om en bokning på grund av det – tyvärr…

För många år sedan var jag och äldste sonen (då 4) på en resa med deras då splitt nya koncept Apollo Mondo – och stortrivdes. Anläggningen Mythos Beach ligger på Rhodos och har allt man önskar för en härlig familjesemester; lekplats, barnklubb, strand, flera pooler, simskola, massor av träningspass (även för familjen, då i alla fall), god mat och trevlig personal.

Huvudpoolen på hotellet. Foto: Heidi Rovén.
Isac och jag leker i en av de grundare poolerna. Foto: Kajsa Moström.
Vid stranden finns en träningspaviljong, så härligt! Foto: Heidi Rovén.
Såväl simlärare som barnklubbspersonal var underbara! Här Isac i inomhuspoolen.

Träning och lek, hand i hand

Ving däremot svarade blixtsnabbt när jag tog kontakt med dem med mina frågor! Jag fick ett mycket strukturerat och förtroendegivande svar om att alla deras koncepthotell Sunwing Resorts och Ocean Beach Club (vi har besökt OBC-anläggningen på Gran Canaria – rena drömmen!) har följande klasser ledda av Vings egna instruktörer:

  • Familjegympa (riktar sig till barn 3-7 år tillsammans med vuxna) erbjuds 1-2 ggr/vecka,
  • Familjeyoga (riktar sig till barn 3-7 år tillsammans med vuxen) erbjuds 1-2 ggr/vecka,
  • Familjecrosstraining (riktar sig till barn från 8 år tillsammans med vuxen) erbjuds 1-2 ggr/vecka under högsäsong,
  • Wateraerobics (riktar sig till hela familjen) erbjuds 5 ggr/vecka,
  • Sportaktiviteter (hela familjen) minst 3-5 ggr/vecka,
  • Fitness Together (riktar sig till barn 11-15 år tillsammans med vuxen) minst 4 klasser/vecka. Vid Fitness Together får man möjlighet att träna på ordinarie utvalda klasser i sällskap med vuxen,
  • Gym Together (riktar sig till barn 11-13 år tillsammans med vuxen) alla dagar per vecka. Vid Gym Together får man möjlighet att träna tillsammans med en vuxen i hotellets gym under tiderna 11.00-15.00 varje dag.
Vings träningspersonal kör hårt vid poolen! Foto: Ving.
Sunwing Makrigialos Beach Resort, foto: Eric Josjö för Ving.

Hos Ving hittar man även en särskild sida för träningsresor och de har också en familjeträningsresa till Sunwing Makrigialos i sommar. Jag känner mig grymt sugen på att ta med hela familjen på en sådan här resa under året, men nu närmast blev det ett annat koncept som vann i slutänden. Inom kort ska jag berätta vart det bär av…! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *