Test av familjehotell: Ocean Beach Club i Playa del Cura

Den maffiga entrén till Ocean Beach Club. Foto: Heidi Rovén.

Det andra familjehotellet vi checkade in på under vår Gran Canaria-vecka för snart två år sedan var Vings koncepthotell O.B.C; Ocean Beach Club. Det var i princip nyöppnat när vi var där, väldigt fräscht och det andra av två OBC-hotell (det första öppnade på Kreta).

I denna byggnad bodde vi med direkt access till den långsmala poolen. Foto: K. Scheiderbauer.

Jag måste säga att här var det i princip love at first sight! Snygg entré, lugnt läge, vit lounge-aktig stil med soft musik…man kom ner i varv direkt och jag kände genast att jag nog inte skulle vilja checka ut när den tidpunkten kom. 🙂

Svit med egen poolaccess

Efter smidig incheckning fick vi vårt rum; en familjesvit med direkt poolaccess! Sååå lyxigt! Två sovrum, allrum, stort lyxigt badrum plus terrass med saccosäck med mera…här fanns dessutom en glasad grind som man kunde stänga för (bra med tanke på säkerheten för barnen) och så en trappa direkt ner i en långsmal pool som liksom följde hela längan med rum i den byggnad vi bodde i.

Sviten var ljus och fräsch. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Härliga badrockar fanns på rummet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Badrummet var verkligen stort, här syns en del av det. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Den rymliga terrassen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Isac leker på terrassen. Foto: Heidi Rovén.

Detta med ”swim out” är ju en trend som hållit i sig. Vi testade det första gången (också på Gran Canaria) i en stor lyxig privat villa i området Salobre och jag gillar det verkligen. Senare har jag också haft privat pool när jag reste till Grekland med äldste sonen till Apollo-hotellet Mythos Beach vilket ni bland annat kan läsa om här.

Tillbaka till Ocean Beach Club. Visst, det är en vit värld med snygg design och nedtonad stil. Ingen lekplats, ingen Lollo & Bernie-parad vid poolen…man undrar nästan om det ÄR för barn. Jodå! Men barnklubben ligger en trappa ner och håller sig där; just som ett alternativt koncept till Sunwing-hotellens mer maxade familjekoncept.

På O.B.C. ligger Miniland med Lollo & Bernie en trappa ner från poolområdet. Foto: Heidi Rovén.
Isac testade på lekarna i Miniland på O.B.C. Foto: K. Scheiderbauer.
Vi lurade dock upp Lollo för en fotosession! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Lollo & Bernie – bara på barnklubben

Jag bara älskade det. Äldste sonen kanske inte fann sig riktigt lika bra i allt detta lugna 🙂 men hade kul på barnklubben och tyckte förstås det var kul med poolen i anslutning till rummet. Förutom denna smala pool har hotellet även en stor pool samt barnpool, men inga rutschkanor och sådant.

Snyggt och inbjudande. Nästa gång får det bli två veckor här! 😉
Titta mamma, jag flyter! Foto: K. Scheiderbauer.
Här kan jag stanna hela dagen! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Barnpoolen hade lite skugga i alla fall under ett uppspänt segel. Foto: Heidi Rovén.

Som sagt, nedtonat och lugnare. Hotellet ligger precis vid stranden i Playa del Cura så sandstrand finns också och här kan man förstås leta snäckor eller sparka boll och sådant om man skulle vilja.

Hotellet ligger precis vid havet. Foto: K. Scheiderbauer.
Isac letar strandfynd på Playa del Cura. Foto: Heidi Rovén.

Alla måltider serverades i den fräscha restaurangen intill poolen varifrån man också har havsutsikt. Maten var riktigt god mat och smakfullt upplagd på en buffé, och vi tog i alla fall någon gång med oss varsina skålar med glass och satte oss i en av de stora vita sofforna precis utanför, intill poolen och bara myste. Så skönt och precis som man vill ha det!

Den fräsch restaurangen på O.B.C. Foto: Heidi Rovén.
Förrätterna serverades i tapas-stil. Foto: Heidi Rovén.
Desserterna var många och läckra. Foto: Heidi Rovén.
Man kunde även bära med sig maten ut om man ville…
Med en nykomling i familjen är hotellets mysfaktor viktig. Kanske vill man bara hänga på hotellet? Foto: K. Scheiderbauer.

Spa för barn + förälder

Det här hotellet har också gym och spa. Hit gick jag och äldste sonen en dag på en gemensam mamma+son-behandling och det var otroligt mysigt! Jag fick en avkopplande behandling med lavendelolja medan Isac slumrade in till en chokladdoftande Bernie-massage. Personalen hade väldigt fint bemötande och det var härligt att se Isac slappna av och njuta så fullständigt!

Mor och son njuter på Ocean Beach CLub Wellnes & Spa. Foto: K. Scheiderbauer.

Detta är ett hotell som jag tror passar bäst för familjer med barn som inte har så mycket spring i benen. Kanske om man har tonåringar som gillar att hänga i en soffa med sin smartphone, eller för barn som gillar att pyssla och rita, eftersom det inte finns någon lekplats att få vara vild och busa av sig på.

Själv längtar jag tillbaka till, jag älskade stilen och hela känslan här. Klart en favorit!
Det första hotellet vi bodde på var Hotel Orquidea.

Familjeparken vi besökte i samband med denna resa till Gran Canaria var Angry Birds Activity Park.

ommentarer på “Test av familjehotell: Ocean Beach Club i Playa del Cura

 1. Wow vilket underbart hotell 🙂 Hit vill ju vi 🙂 hört väldigt gott om det!!! Åh Lollo är ju en stor favorit i vår familj ;). Kram

  1. Samma här. Första resemässan jag var på och hade med Theo; fast han inte ens visste vilka Bamse, Lollo & Bernie och gänget var och fast de ju var gigantiska i förhållande till honom så sprang han efter dem hela tiden 🙂 Ser faktiskt fram emot nästa gång vi är på familjehotell nu bara för att få njuta av hans glädje när han får krama dem 🙂

  1. Ja av alla fåniga resetrender som finns funkar ju faktiskt denna; något vi absolut skulle kunna tänka oss att ha igen! 🙂 Och ja, hotellet är helmysigt.

 2. Går OBC hotellet att boka direkt utan att boka via Ving?
  Vi ska åka SAS till Gran Canaria i Nov och letar efter något hotell och OBC ser riktigt fint ut. Vi har varit på Playa Feliz för 2 år sen, ska till Tres Vidas i Aug men kollar om det finns något annat bra hotell inför resan i Nov…

  1. Hej!
   Jag antar det, hittade det på Tripadvisor när jag gjorde en sökning. Lycka till & trevlig resa! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *