5 roliga familjetips i Helsingfors

Många barnfamiljer tar en kryssning till Helsingfors, men undrar vad man ska göra när man väl är där? Här listar vi därför 5 roliga tips på vad man kan ägna sina timmar åt i staden. Faktum är att det finns så mycket kul att göra att vi rekommenderar att ta en hotellnatt för att slippa stressa. Gissa om barnen kommer att jubla!

 1. Sealife Helsinki
  Akvariet Sealife är ett trevligt utflyktsmål för såväl barn som vuxna! Här kan man spana på fiskar av olika slag, värma upp sig i den tropiska regnskogsdelen och gå i den spännande hajtunneln. Vissa tider får man titta på när de matar fiskarna och det finns också små lekhörnor och ett café. Se gärna vår lilla film från när Familjeparker var där (eller läs blogginlägget, länkat ovan).
 2. Helsingfors stadsmuseum
  Detta museum passar barn i allra högsta grad. Dessutom är besöket helt gratis! Här kan man bekanta sig med Helsingfors förflutna genom lek och olika aktiviteter. Den mest barnvänliga delen kallas Barnens Stad. Aktiviteter och pyssel anpassas under året efter vilken månad och årstid man är inne i. Här finns utställningar med leksaker, teater med handdockor, lekhörna och annat.
 3. Flamingo Spa & Aquapark
  Om man beger sig lite utanför citykärnan, till området Vanda, ligger här ett stort shoppingcenter (Jumbo) samt detta bad med intilliggande spacenter. Här finns bland annat Nordens längsta vattenrutschbana, flera pooler med minst 32-gradig värme och kanske (om man är två vuxna minst som delar på ansvaret) kan ena föräldern få smita iväg och njuta av behandlingar och lugn i spa-avdelningen intill (separat entré).
 4. Borgbacken
  Eller Linnanmäki som nöjesparken heter på finska! Detta är Helsingfors egna tivoli där entrén fantastiskt nog är fri och även vissa av de snällare attraktionerna. Totalt finns här över 40 olika åkattraktioner samt spelhallar, kiosker, restauranger och en utomhusscen. Just nu på hösten har de öppet några dagar till i september och även vissa dagar i oktober, sedan stänger de för säsongen.
 5. SuperPark
  En sportig inomhuspark som erbjuder äventyr och fart för hela familjen. Här finns bland annat klätterväggar, roliga kanor där man åker i gummiring, skateboardbana och trampbilar. I Game Arena kan du prova på nya sportgrenar och i Freestyle-hallen finns bland annat trampoliner och en luftvoltsbana. Superpark ligger i närheten av shoppingcentret Jumbo och vattenparken Flamingo.

Funderar du över hur man bäst tar sig till Helsingfors, läs gärna också vår jämförande kryssningsguide för familjer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *