Lego House – ett favoritbesök i repris

Ett av våra favoritbesök när vi är i Billund är helt klart häftiga Lego House. För den som inte vet vad Lego House är för något rekommenderar jag att börja läsa mitt inlägg här från när vi var där första gången.

Detta hus fyllt av Lego är ett slags kreativt centrum där Legobiten står i centrum och påminner och visar på alla fantastiska sätt man kan skapa av den, och inte minst; hur den fortfarande känns modern och idag kan kombineras med teknik och interaktiva upplevelser.

Passar alla åldrar

Lego House hör till våra favoritbesök i Billund, hela familjen ger sig verkligen hän här. Minstingen med Duplo men självklart också racerbanan.

Vår äldsta kille med alla avdelningar skulle jag vilja säga men kanske lite extra mycket med stop motion-avdelningen där han får skapa film med legogubbarna och Legomiljöerna, samt med City Architect där underlaget och ”staden” ändras beroende hur man bygger med olika slags plattor.

Denna gång hittade vi också ytterligare en rolig grej där man byggde en fisk av lego, satte den framför en kamera, fotade den och så vips simmade bilden av den in i ett virtuellt akvarium där alla andra ”fiskbilder” som besökare hade byggt simmade omkring! Hur coolt som helst! Att jobba på och med Lego måste vara drömjobbet och vi pratar om det varje gång. Tänk att få sitta och komma på allt detta och få betalt för det…! 😀

Historia, nutid och present

På Lego House kan man stanna en stund eller länge, beroende på hur mycket ”fan” av lego man är, men även den som bara är måttligt intresserad behöver ganska gott om tid att ta sig igenom alla avdelningar på. Och missa för allt i världen inte den historiska utställningen i källaren, den hann vi själva inte med denna gång tyvärr.

Ett café finns också samt en välfylld Legoshop med alla coola och maffiga modeller man kan tänka sig men också små gubbar och nyckelringar. Alla med ett Be Happy Pass får dessutom en present i shopen när man visar upp kortet i kassan, så missa inte det!

Kul kul kul säger vi och räcker beundrande upp fyra feta tummar för Lego House, nä fem förresten, en av oss får räcka upp två! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *