Pepparkaksstigen och trollträsket är nyheter på årets Sagojul

Den 2 december slår vi återigen upp portarna till en gnistrande magisk vintervärld fylld av julkänsla och äventyr – för både stora som små. Här får barnen träffa Tomten, besöka tomtenissarnas verkstad och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping där det finns en stor och häftig skridskobana. I år har Sagojul även öppet i mellandagarna, 27 – 31 december.

Sagojul är en magisk upplevelse i en vintervärld fylld med äventyr! I år bjuder vi på flera nyheter, bland annat Tomteverkstan där önskningar förvandlas till julklappar och Trollstigen där Kolmårdens charmiga troll tar med barnen på en spännande vandring genom skogen. Den populära skridskobanan i Bamses Värld är tillbaka, vid Julgården firar familjen Frid en gammaldags jul och precis som vanligt kan barnen träffa Tomten och hans renar i mysiga Nordpolen.

– Sagojul är verkligen en fantastisk upplevelse för hela familjen och det känns jätteroligt att vi år kan erbjuda våra gäster att gå även under jullovet, säger Moa Nyman, projektledare.

Sagojul på Kolmården har öppet lördag och söndag, 2 – 17 december samt under mellandagarna 27 – 31 december. Parken är öppen mellan 10 -17. Biljetter förbokas online på Kolmårdens hemsida.

Julmiljöer och juläventyr

 • Tomteverkstan i Nissebyn (nyhet) – Nissarna har fått en helt egen by. Här kan du kliva in i Tomteverkstan och se hur det går till när nissarna förvandlar önskningar till julklappar. Här spelas också föreställningen ”Den stora önskan”.
 • Pepparkaksstigen (nyhet) – Julköpings pepparkaksbagare har tappat sina allra finaste pepparkakor på väg till julmarknaden. Räkna pepparkakorna längs stigen och berätta för pepparkaksbagarna hur många du har hittat.
 • Julgården (nyhet) – Var med på familjen Frids mysiga julfirande. Här sjungs det sånger och berättas historier om roliga och knasiga jular från förr.
 • Trollstigen (nyhet) – Följ med trollen på en vandring genom den förtrollade skogen.
 • Trollträsket (nyhet) – Hälsa på hos de charmiga trollen som har gjort julfint i träsket.
 • Vintergläntan (nyhet) – En mysig promenad där du får lära dig mer om hur skogens djur lever på vintern.
 • Skridskobanan i Bamses Värld – På Bamsesjön i mysiga Småköping finns en stor isbana för skridskoåkning. Skridskor finns att hyra på plats, men ta gärna med dig dina egna. Här anordnas det också skridskodisco tre gånger om dagen.
 • Bamseteatern Bamse och den stora skidåkardagen – Bamse och hans vänner ska åka skidor och kälke i pulkabacken, men först behöver de Skalmans hjälp med att lägga på en riktigt fin valla. Reinhard Räv vill också ha roligt och bestämmer sig för att smeta klister på vännernas skidor. Hur ska det gå?
 • Träffa Tomten på Nordpolen– På Nordpolen bor Tomten och renar. Ta med dig din önskelista och lämna den till honom
 • Bamses Värld – Det är jul i Småköping och det stora sagogranen sprider ett mysigt ljus över stadens gator och tak. Här kan du åka roliga attraktioner, besöka den mysiga Godisbutiken, äta Farmors goda köttbullar, se den specialskrivna Bamseteatern ”Bamse och den stora pulkadagen” och åka skridskor.
 • Eldshow – När mörkret sänker sig över parken bjuder vi på en magisk eldshow som garanterat lyser upp i skymningen.
 • Restaurang Norrsken – Här serveras värmande soppa, härliga pizzor och mumsiga pannkakor.

Fakta om Sagojul

 • Sagojul på Kolmården har öppet lördag och söndag, 2 – 17 december samt alla dagar 27-31 december. Parken är öppen kl. 10–17. Biljetterna förbokas online på Kolmårdens hemsida och kostar 139–259 kr för barn (3-12 år) och 239-359 kr för vuxna. Årskorstinnehavare (Wild Card 2023) har fri entré, men måste förboka plats via Mina Sidor. Se paketet Sagojul här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *