Årets tomteglass från SIA smakar chokladpralin

Som förespråkare av gyllene medelvägar i såväl vardagslivet som köket – så att du kan spendera mer tid med familjen (och på roliga äventyr) – kommer vi här med ett sista-minuten-tips om du inte vet vad du ska bjuda på till dessert i jul!

SIA glass har kommit med en makalös ny glass lagom till jul. Tomteglass heter den och ska enligt förpackningen smaka ”chokladask”. Självklart köpte vi en (sponsrat av SIA) och testade!

Innan vi skopade upp glassen och provade, skojade vi om smakbeskrivningen ”chokladask”. Just själva asken lär ju inte vara särskilt god, vi suktar nog mer efter innehållet, haha…! Tur då också att det var chokladpralin som glassen smakade (och inte kartong). 🙂

Årets smak står det på förpackningen som även har plats för en personlig hälsning om man faktiskt vill ge bort glassen – eller något annat i samma förpackning (SIA har tänkt lite återbruk här med andra ord och vi använder faktiskt flitigt glassförpackningar här hemma till matrester och annat).

Tomteglass har begränsad upplaga

Det är sjunde året i rad som SIA glass presenterar en glassmak i begränsad upplaga till julsäsongen. Under alla år har smakerna på olika vis hyllat svensk jul med dess klassiska godsaker och traditioner, och likaså i år: den klassiska traditionen med en chokladask till jul.

Glassen är gjord av krämig chokladgräddglass med rostade kanderade hasselnötter och kakaosås. Den smakar verkligen som man fantiserar om innehållet i en riktigt god pralinask – med lätt ton till och med av bitarna som har lite romtryffel eller likör i sig…

Väldigt fluffig och häri ligger också vår enda kritik – att det är mycket luft man köper. Men smarrig smak, en perfekt juldessert och beskrivningen av smaken håller vad den lovar!

Tomteglass kommer i limiterad upplaga så passa på! En förpackning är på 0,5 liter och kostar cirka 20 kronor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *