Flying Eagle på Legoland och varför vi aldrig tröttnar

Inget besök i Billund är komplett utan att man varit till Legoland! Vi har varit dit fyra gånger nu med barnen, vi vuxna har även varit dit som små. Och vi tröttnar aldrig. 🙂

Varje gång gör vi lite olika saker (allt hinner man inte på en dag) vilket gör att man vid nästa besök ser fram emot det man inte hann med förra gången, och så blir det nya saker man inte hinner man som man kan längta till nästa gång, och så där rullar det på. 🙂

Förra påsken höll vi på att frysa ihjäl rent ut sagt, trots tjocka vinterkläder. Denna gång var vädret oss nådigt och solen sken och vi hade det underbart varmt och skönt! Sådant gör ett parkbesök bra mycket trevligare och vi njöt i timmar ända tills de började stänga attraktionerna. Då först drog vi oss tillbaka till vårt boende; Legoland Castle Hotel!

Smarriga pizzor och roliga åk

Vad hann vi då med denna gång? Det som stod överst på programmet direkt när vi kom in var faktiskt mat. Förutom bra väder är mätta magar en förutsättning för ett lyckat parkbesök! Vi beslöt oss för att testa parkens pizzor denna gång på restaurangen ”Italian Pizza & Pasta”. Förväntningarna var inte så värst höga men de kom på skam; pizzorna var suveränt goda och vi länsade faten allihop!

Nu är ju inte Danmark något billigt land direkt för oss svenskar. Förra gången åt vi deras ”all you can eat” familjebuffé vilket blir en nätt slant på cirka 830 kronor för en lunch för 2 vuxna och 2 barn! Nu kom vi undan med hälften.

Primära målet vid detta Legolandsbesök var annars att åka Flying Eagle. Attraktionen, en berg- och dalbana, var ny förra året men stängd till allas vår stora besvikelse då vi var på plats. Alltså blev det inget åk den gången. Nu – efter en dryg halvtimmes köande – kunde jag och äldste sonen Isac åka, och jag som gillar lite snällare attraktioner tyckte den var jätterolig! Sonen gillade den verkligen också.

Två varv fick man åka och jag vill minnas att längdgränsen var 100 cm. Även om vår minsting Theo 3 år hade klarat gränsen hade jag inte tagit med honom. Även om den var snäll var den för tuff för en treåring, tyckte jag i alla fall.

Miniland och pingviner

På väg dit går det inte att låta bli att stanna till i miniatyrvärlden ”Miniland”. Barnen är så fascinerade vilket glädjer mig. Allt måste inte vara ”häftigt”, utan de kan njuta av att stå och titta och beundra de fantastiska kreationerna och världarna också. Precis som vi vuxna! 🙂

Med väckt smak för berg- och dalbanor och med en sovandes Theo i vagnen var det lika bra att Isac fick sätta agendan ett tag; det blev ett åk i Polar Explorer; berg- och dalbanan med polartema som går förbi pingviner och även bjuder på en liten överraskning! Jag blev SÅ PAFF första gången när vi bara föll ner, men vad rolig den är och Isac med pappa hade kul på sitt åk!

Ytterligare en kul grej de gjorde pappa + son och som vi inte testat förut var Ice Pilots School. Här får man programmera sin egen tur först, sedan sätta sig i en sits längst ut på en robotarm som börjar svänga och kränga i den ordning och på det sätt man har programmerat den till! Himla festlig grej och idé faktiskt och ingen tur blir ju heller den andra lik.

Duplovärlden och Körskolan

Men allt kan inte vara ”häftiga åk” för till Legoland vill man ta man barn i alla åldrar, eller hur? Som tur finns ju Duplovärlden för de minsta med snälla paradishjul, monorail som går sakta och fint uppe i luften, det lilla tåget som passerar söta kaniner och så Duploplanen som är så charmiga!

Theodor, 3, hade roligt länge länge, det var snarare mamma som tröttnade eller rättare sagt slet honom därifrån eftersom vi skulle titta på storebror när han var med i körskolan.

Detta är Isacs absoluta favorit och det enda som kostar extra att åka /göra när man gått in. 99 DKK men det får det vara värt. Billigt för att barnen får lära sig lite trafikvett eller hur?! 😉 Först går barnen en ”körskola” med teori innan de blir tilldelade varsin elbil att ratta runt på små vägar med skyltar, tankningsstation, rödljus och så vidare.

Gör man fel eller rättare sagt om man kör vårdslöst blir man inkallad åt sidan, men annars får alla ett körkort med sin bild efteråt. 🙂 Vi har gjort en film om detta förut som ni kan se under fliken Filmklipp här på sidan (se överst på sidan).

Ett tips är dock att boka denna aktivitet direkt på morgonen för det är populärt och det finns bara ett visst antal platser under en dag. Vi kom på det sent och hade turen att få en av dagens sista tider.

Äggjakt och träningsvärk

Nu när det var påsk kunde man (mot avgift) delta i äggjakt i parken också. Vi gjorde inte det eftersom vi var fullt fokuserade på att åka och titta men det såg väldigt trevligt och fint ut med små söta ”hagar” i pasteller där man kunde gå in och leta.

Jag och Theodor åkte också piratbåt-turen där man åker in i en grotta med massor att titta på plus att jag och Isac testade Templet där man får skjuta vilket jag tycker är jättekul! Hela familjen åkte också Ninjago the Ride där man skjuter spöken och demoner med händerna. Ja det låter konstigt men man skickar liksom iväg laserstrålar som ska träffa olika onda figurer. Den är superskoj men ganska krävande, jag brukar vara helt slut i armarna efteråt eftersom jag verkligen ger ALLT, haha!

Totalt listar Legoland 40 ”attraktioner” på sin hemsida men då räknar de även musikfontänen och ”pingvinbukten” där man ju bara tittar och inte gör något aktivt. Nästa gång vill vi nog titta ännu mer på miniatyrvärldarna, gå in i Ghost Haunted House, besöka Atlantis igen, se en 4D-film och låta Theo testa något utanför Duplovärlden, kanske Kålormen eller Frog Hopper. 🙂

Som sagt – Legoland är lika fantastiskt varje gång och vi tröttnar aldrig!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *