Hulken-pannkakor (gröna som man blir stark av)

På begäran! Här kommer receptet på mina Hulken-pannkakor som jag gjorde i veckan. Jag la upp en bild på instastories som flera fick upp ögonen för, vi vet ju alla hur det är när middagsinspirationen tryter…

Pannkakor är ju alltid populärt men jag gillar egentligen inte att servera barnen ”mjölmat”. Inget ont om pannkakor men det är väl det där med näringen…så, jag brukar tvista till favoriterna lite med grönsaker!

Min äldsta äter gärna grönt men helst vid sidan om. Minstingen märker däremot ingen skillnad, eller rättare sagt – det mesta går hem med rätt marknadsföring. 😉 Röd köttfärsgryta med rasp av rödbetor får heta Halloweengryta för varulvar till exempel och gröna pannkakor är förstås Hulken-pannkakor.

Man tager vad man haver…

Egentligen är det nog vanligast att man använder spenat i pannkakor av detta slag – massor av nyttigheter men inte så mycket ”bismak”. Nu hade jag inte spenat hemma så det fick bli fryst broccoli som jag förkokt och kört i matberedaren till riktigt fint mos, och det funkade fint det med.

Det finns flera varianter av dessa pannkakor och de flesta blir nog bra. Jag följer sällan recept slaviskt vilket gör det lite svårt nu när jag blev ombedd att skriva ner hur jag gjorde dem… Egentligen är det inte så krångligt dock, följ ditt favoritrecept på pannkakor bara och blanda i grönsakerna. 🙂

Jag har även gjort pannkakor med rivna morötter, ugnspannkaka med purjo och morot (mest uppskattat av oss vuxna dock) och nu är jag sugen på att testa med kikärtor i smeten!

Det som blev över åt jag själv som lunch dagen efter. Rullade och fyllda med en stuvning av kantareller, lite lök och kalkon. Jag ostgratinerade dem i ugnen som crêpes – det blev supergott!!!

Familjeparkers Hulken-pannkakor

Blanda 3 dl vetemjöl och 0,5 tsk salt.
Vispa i 3 dl mjölk och lös alla klumpar.
Häll i ytterligare 3 dl mjölk och vispa slätt.
Knäck i 3-4 ägg och vispa rejält.
Häll till sist i cirka 200 gram förkokt och söndermixad broccoli.

Häll ut smeten i en pannkakslagg/teflonpanna som du först smält smör i.
Ta inte för mycket smet åt gången utan vippa istället pannan så den gröna smeten får fördela sig och rinna ut åt alla sidor.

Vill man ha ännu grönare färg än man får med broccoli är nog spenat bättre, eller varför inte droppa i lite grön karamellfärg?!

Servera med valfritt tillbehör. Jag försökte med rårörda lingon här hemma (blod?) men mina små monster vill bara ha sirap…. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *