Korthuset är årets Halloween-nyhet på Liseberg

Årets Halloweensäsong på Liseberg startade redan den 2 oktober. Bland nyheterna märks ett nytt skräckhus, nya skräckområden och klibbigt slime i Kaninlandet.

De lättade restriktionerna har möjliggjort en lite högre gästsiffra men fortfarande är det förbokning som gäller. 12 000 biljetter kommer i första läget att släppas till försäljning varje dag. Det är ungefär hälften mot vad Liseberg normalt tar emot en dag under Halloween.

Höststorm och nyheten Korthuset

Storyn under Halloween lyder som följer: Liseberg har råkat ut för en höststorm som ställt allt på ända i parken. I stormens spår väntar allt från kalla kårar för de stora till mer bus än någonsin för de minsta.

Parken har i år fem olika skräckhus; Zombie, Vinden, Korthuset, Skogen och The Experiment. Överallt vilar en fasansfull känsla av att vara på fel plats vid fel tidpunkt.

I mörkret följer varelser varje steg du tar, kanske kommer de efter dig, kanske inte. Och i årets hårresande skräckhusnyhet Korthuset har mordiska clowner flyttat in och ställt till med en blodig konstutställning. Här står besökarens öde på spel… vågar du dra ett kort ur leken…?

En del av sällskapet i skräckområdet Cirkus Bisarr har blivit uteslutna och i stället flyttat in på det övergivna Spökhotellet Gasten vars personal ej går att finna. Hela huset ändrar sinnesstämning och i centrum hamnar en kortlek. Och en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket, berättar Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg.

Godismysterium och slime

Totalt blir det i år fem skräckhus och två skräckområden och med Korthuset vill Liseberg fortsätta utveckla skräckgenren och Halloweensäsongen. Trots två tuffa pandemiår fortsätter nöjesparken investera i Halloween på Liseberg.

I Kaninlandet bjuds det på mindre skräck och mer bus. Här pågår en riktigt kladdig historia med busen Måns Tråk i spetsen, med ett misslyckat – eller väldigt lyckat – slajmexperiment i fokus. Det finns också godismysterium och kaninteater att uppleva samt 31 öppna åkattraktioner för de åksugna.

Halloweensäsongen håller öppet fram till den 7 november. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter.

Fakta om Halloween på Liseberg

Öppetdagar: 2–3, 8–10, 15–17, 21–24, 28–31 oktober samt 1–7 november.
Öppna attraktioner: 31
Skräckhus:
 Korthuset, Skogen, The Experiment, Vinden och Zombie.
Skräckområden:
 Cirkus Bisarr och Distrikt Z.
Familjevänliga områden:
 I Kaninlandet är det bara bus och godis med kaninteater, godismysterium och slajm.
Antal skräckaktörer:
 ca 300
Ton pumpor:
 110 ton (ca 30 000). Odlade i Halland och blir biogas efter säsongen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *