Halloween på Kolmården: skräck, pumpor och Bamse

Den 26 oktober slår Kolmården upp sina portar för sitt åttonde Halloweenfirande. I år satsas det mer än någonsin på nya Halloweenupplevelser. Bland annat kommer det finnas ett nytt skräckhus kallat ”Hospitalet”, barnen kan se fram emot en ny Bamseteater som heter ”Bamse och den stora maskeradtävlingen” och dessutom har den nya pumpavärlden ”Pumpania” växt fram på Kulmården.

Det nya skräckhuset med namnet ”Hospitalet” passar de modigaste besökarna. Där inne återfinns den onda och galna doktor Ståhl som utsätter sina patienter för fasansfulla experiment, något som hemsöker de gamla slitna lokalerna där många har skrivits in, men ingen har skrivits ut.

Ny Bamseteater

Tre nya teaterföreställningar sätts upp ”Bonden och det förhäxade pumpafröet”, ”Spökenas årliga återkomst” och ”Bamse och den stora maskeradtävlingen”.

En ny pumpavärld ”Pumpania” byggs upp vid Kulmården där den ena sidan regeras av den goda Pumpadrottningen, medan den andra sidan styrs av den onda Pumpamannen.

I den nya UV-tunneln får barnen ansiktsmålning med UV-färg och längst med Spökstigen ska barnen leta efter snälla, men lite läskiga spöken. Det kommer även en ny pop-up-restaurang, Pumpkin & Pancakes, som kommer att servera rykande het pumpasoppa och smarriga pannkakor.

FAKTA HALLOWEEN PÅ KOLMÅRDEN

Halloween på Kolmården pågår i 7 rysmysiga dagar
26 oktober-27 oktober, samt 30 oktober-3 november.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner i hela parken öppna inklusive Wildfire och Safari.

Djur
Under Halloween på Kolmården kommer man kunna träffa alla djur förutom delfiner, då delfinariet genomgår en renovering.

Föreställningar
Nyhet! Ny Bamseteater – Träffa Bamse och hans vänner på scenen inne i Bamses Värld där det bjuds på en helt ny föreställning där Bamse och hans vänner förbereder sig inför en rolig maskeradtävling.
Nyhet! Bonden och det förhäxade pumpafröet – En ny föreställning på Rovfågelarenan i anslutning till det nya området Pumpornas dal. Där huvudpersonen, den förskräckliga Pumpamannen, förhäxar ett pumpafrö som en ovetandes bonde råkar komma över.
Nyhet! Spökenas årliga återkomst – Ny utomhusteater i Marine World.

Halloweenaktiviteter
Nyhet! Hospitalet – En mörk oktoberkväll 1942 kom doktor Ståhl till Hospitalet på höjden. Han var en briljant läkare och vetenskapsman, den första att bota många svåra sjukdomar. Men under ett experiment gick någonting fel, fruktansvärt fel. Medicinen som skulle befria världen från kroppsliga plågor fungerade inte som den skulle, och när doktor Ståhl provade den på sig själv blev han personlighetsförändrad. Den tidigare så gode och karismatiske läkaren blev nu ond, besatt av att utsätta sina patienter för fasansfulla experiment. Sedan den dagen har många skrivits in på Hospitalet, men ingen har någonsin tagit sig därifrån. Innanför de blodröda väggarna hålls patienterna fångna, ständigt utsatta för doktor Ståhls tortyrbehandlingar. Vågar du skriva in dig på Hospitalet?
Nyhet! Pumpania – En helt ny pumpavärld byggs upp kring området vid Kulmården. På ena sidan hittar du den vänliga Pumpadalen som styrs av Pumpadrottningen. På andra sidan dalen återfinns den mörka dalen där vänlighet är utbytt mot skurkaktighet. Båda sidorna är lämpliga för små barn.
Nyhet! Spökstigen – Följ stigen in i skogen och leta efter rysmysiga spöken och vänliga väsen.
UV-tunneln – I den här tunneln kryllar det av lysande spindlar. Här kan även små Halloweenbesökare få lysa med ansiktsmålning med UV-färg.

Matupplevelser
Nyhet! Pumpin & Pancakes– Ny pop-up-restaurang där det serveras rykande pumpasoppa och läckra pannkakor.
Restaurang Safari – Inomhusrestaurang med ett varierat utbud som passar hela familjen.
Nyhet! Food court Kråkborgen – grilla korv och marshmallows.
Farmors kök – Farmors egna köttbullar och ekologiska pannkakor.
Nham-Nham – Goda pizzamackor.
Pingos Café – Munkar, glass och riktigt gott kaffe.
Fish’n’Chips – Fish’n’chips.
Mexican Corner Marine World – Nachomenyer och svalkande drycker.
Street Food – Lättare rätter, fika och smörgåsar.
Vargens korv – Korv med bröd, glass och fika.
Reef Burgers – Hamburgare, nuggets och pommes frites.
Key West Café – Slush, fika, öl och vin.
Coca-Cola Store – Svalkande drycker och coola (cola) prylar.

Boende
Halloweenpaketet – Med Halloweenpaketet får besökaren två dagars entré till Halloween på Kolmården, en övernattning på nyrenoverade Vildmarkshotellet inkl. frukostbuffé, tillgång till bad, spa, gym, lekrum, barnbio och fri parkering.

Öppettider
Lördag 26 oktober: Kl. 11-19
Söndag 27 oktober: Kl. 11-19
Onsdag 30 oktober: Kl. 11-19
Torsdag 31 oktober: Kl. 11-19
Fredag 1 november: Kl. 11-19
Lördag 2 november: Kl. 11-19
Söndag 3 november: Kl. 11-19

Priser
Webbentré– Entrébiljetter som förköps på webben kostar 269 kr för barn (3-12 år) och 319 kr för vuxna.
Entré – Entrébiljetter som köps på plats utanför parken kostar 299 kr för barn (3-12 år) och 349 kr för vuxna.
Årskort– Kolmårdens årskort gäller även under Halloween på Kolmården.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *