Sista chansen att åka Snake – i alla fall på Gröna Lund

Igår var vi på ett sensommarbesök på Gröna Lund! Snart stänger de för säsongen och det är sista chansen att åka Snake. Vi kom laddade till tänderna. Det spelar ingen roll hur många gånger man varit på Gröna Lund, det är alltid lika magiskt. Det är något med stämningen när man träder in genom portarna som gör att man kopplar på barnasinnet, det där drömska och kittlande.

Hav av ballonger, skrik och skratt, de typiska tivolidofterna av såväl korv som söt sockervadd…snurrande färgglada karuseller och fartfyllda berg- och dalbanor. Som grädde på moset hade vi dessutom strålande sol och en klarblå himmel!

Eftersom vi inte hade sett den nya Pettson och Findus-föreställningen på Lilla Scenen än så tajmade vi in det. Vi hann precis med några snälla åk på Lilla Området först; Karusellen, Tuff-tuff-tåget, Elefanterna.

Mysig barnshow med Pettson och Findus

Teatern var jättecharmig. Jag klockade den inte men det var precis lagom långt för små ögon och öron att orka med (och sitta stilla). Pjäsen var nyskriven och skådespelarna; Jörgen Sjöberg som var Pettson och Hanna Göland som gjorde röst och rörelser till en Findus-docka var superbra.

Särskilt gillade jag hur Hanna gestaltade Findus och – om man vet bakgrunden att Sven Nordqvist skrivit om sitt förhållande till sin son – blir det väldigt roligt även för vuxna allt med att Findus tycker han är tillräckligt stor att hjälpa till med pannkakssmeten, att diska etc.

Vårt huvudmission var egentligen att Isac, Familjeparkers 9-åring som nu passerat 140 cm – skulle få åka Snake. Ja, det var vad han sagt i alla fall, men man kan ju inte så noga veta med 9-åringar. 🙂 Efter att han ”värmt upp” med Lustiga Huset, Kättingflygaren och Eclipse, styrde han resolut stegen mot Katapulten. Den hade han aldrig åkt förut men gjorde det, helt själv!

Fria fall och Fiesta

Sedan var det dags för Ikaros som han också velat åka ända sedan den kom men inte fått, han var för kort då. Jag följde med upp för trappan, trodde kanske inte att han skulle men, jodå, helt själv åkte han den också (medan jag stod kvar på startplattan och våndades!). Se filmen och min korta intervju efter åket på instagram (@familjeparker)!

Klockan tickade, det började bli både sent och mörkt, men mat måste vi ju ha också. Vi hade sällskap av en annan familj också med två barn i samma åldrar – Ole och Iris – och tillsammans gick vi till den mexikanske restaurangen Fiesta som vi hört gott om.

Och det stämde, vem gillar inte mango, koriander, guacamole och en mängd andra goda smaker!? Barnbuffén (för 79 kronor) bjöd på tortillabröd, köttfärs, såser och grönsaker som tomathack, gurka i små kuber, majs…perfekt, sånt barn gillar. Dryck ingick också i priset. Och pannkaka till efterrätt!

Att åka eller inte åka, det är frågan

Så fanns det inte så mycket mer att göra än att välja; åka hem eller åka Snake. För Isac var valet lätt; han köade i en dryg timme  – singelkön – för att få åka Snake. Hur han vågade överstiger mitt förstånd men den här killen alltså…modig som få!

Nu är det verkligen sista chansen snart att åka Snake (iaf på Gröna Lund) – fem öppet dagar kvar!

Snake är ju en tillfällig attraktion och försvinner från Gröna Lund om bara några veckor då Grönan stänger för säsongen. Men den som vill åka den igen eller har missat åket kan få en chans till – i Skara nästa år. Då dyker nämligen den ormiga åkturen upp på Grönans ”systerpark” Skara Sommarland!

Snake är en helt galen åktur som är hög, snabb och där man sitter i en fritt hängande och rörlig gondol som kan slänga hit och dit och även upp och ner. Vilket den gjorde. Själv hade jag nog spytt, men Isac kom ner och kunde tänka sig att åka igen!

De äldre ungdomarna som åkte samtidigt tyckte han var så cool och gjorde high-five med honom efteråt! Mamma också! Hundra procent nöjda och aderenalinstinna begav vi oss sedan mot utgången. Bara någon timme innan de stängde – vi hade verkligen utnyttjat dagen till fullo!

Lillebror Theo sov då redan i vagnen och jag och Isac pratade hela vägen hem om den lyckade dagen. Och somnade i samma sekund vi la våra huvuden på kuddarna!

Ps. Blir du sugen på att ta sista chansen med Snake eller ett sista Grönan-besök har du 2 veckor till på dig! Sedan stänger Gröna Lund men bara fram till 18 oktober då de öppnar igen för Halloween. Snake finns inte kvar då men flera skräckhus som inte finns annars, bland annat årets nyhet ”Sekten”.  

ommentarer på “Sista chansen att åka Snake – i alla fall på Gröna Lund

  1. Snake är jättehärlig, åkte den 7ggr i augusti. Ska försöka klara av att ta mig dit en gång till. Då jag har rullstol så får jag sitta kvar 3ggr i rad. Tycker aeclipse, Insane o fritt fall e värre än Snake det va högt, gick snabbt, men följsam o inte ryckig eller ranglig (de smala kedjorna på Eclips är min rädsla) osv

    1. Aurora! Du har Familjeparkers totala beundran! Snake 7 gånger!!!!? Vilket mod! Och vi blir jättenyfikna hur det funkar när man är rullstolsbunden. Inte MÅSTE du väl sitta kvar 3 ggr på raken hoppas vi? Spännande att höra din analys. Jag (Heidi) pratade med attraktionsansvarige Peter Osbeck på pressvisningen av Snake i våras om just detta; han sa att den var följsam och mjuk precis som du berättar. Är det din favorit på Grönan? Och du vet väl att den flyttar till Skara Sommarland sedan, så du kan åka dit och åka sommaren 2020! 😀

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *