Gröna Lunds maxade Halloweenfest 2022

Är du sugen på en rejält maxad Halloweenfest kan vi rekommendera ett besök på Gröna Lund! Tivolit må ha ytan emot sig men som de utnyttjar den! Just detta tänkte jag på under vårt senaste besök, pressvisningen av Halloween på Gröna Lund som gick av stapeln i onsdags. Det är maxat, kompakt, intensivt – och alldeles, alldeles underbart! 😀

Höstmarknad och Halloweenfest i en perfekt mix

När mörkret föll och alla attraktionsställningar lystes upp i rött, lila och orange samtidigt som den hängande berg- och dalbanan Monster dundrade förbi, clownerna busade runt och det luktade en blandning av korv, sockervadd och..ja, nöjesfält helt enkelt – då får i alla fall jag ett pirr i hela kroppen som jag inte vill vara utan någon höst någonsin! 🙂

Inget Tivoli är som Gröna Lund. Tänk att en nöjespark kan ha sin alldeles egen personlighet, men så är det. Här rör det sig till och med om två skulle man kunna säga; den lugnare på Lilla Området och den vildare på Stora Området.

Här kan ni se en film från vårt besök – denna är läskig med mycket skräck!

Femte året med Halloweenfirande

Det är femte gången som Gröna Lund ordnar Halloween-firande, och vi har varit där varje år. Det är roligt att ha sett hur det har utvecklats och vuxit, men också hur vissa saker förblir desamma (vilket också har sin charm). Att vi till och med känner igen många av skådespelarna som gör de olika karaktärerna tycker jag är roligt också. 🙂

Denna vackra sagofé är del av Gröna Lunds Halloweenfest.

Med oss denna gång hade vi två yngre testare; sonen Theodor 6,5 år och bästa kompisen Hjalmar som är ett år äldre. Om jag hade pirr var det nog inget jämfört med vad de hade. Peppade till max, lite nervösa kanske och med varsin skräckmask som ”skydd” för visst känner man sig lite modigare om man vet att man själv är läskig? 😉

Halloweenfest på Gröna Lund

Lilla Området var som vanligt klätt i vacker höstskrud. Här finns en höstmarknad med grönsaksvagnar, kulörta lampor, höbalar, ett godisklätt pepparkakshus och jättepumpa. Även attraktionerna har bytt stil så elefanterna är nu mumier, nyckelpigan är spökpigan, och tekopparna har bytt namn och utseende till häxkitteln.

Snälla häxor och ny spökjakt

En hel häxkittel eller gryta står också framför Farfarsbilarna och extra effektfull blir den kvällstid med rök och färgat ljus som stiger ur den. Karaktärerna här är snälla och man kan bland annat möta en snäll häxa, en sagofé, ett lejon och en fågelskrämma.

Killarna åkte flera av attraktionerna och häxkitteln (tekopparna) körde de minst tre gånger på raken (hur man nu grejar det utan att spy haha!). Det fanns en spökjakt också där man ska räkna spöken som gömt sig. När man rapporterar in i Godishuset hur många som gömt sig får man ett pris.

För den som undrar så tycker vi absolut det finns att göra för småbarnsfamiljen som bara vill stanna på Lilla Området på Halloween. Bara miljön är så mysig att hänga i. Till slut blev vi tvungna att slita Theo och Hjalmar från allt det roliga eftersom vi behövde upptäcka det Stora Området också, även om mycket där är för äldre barn – och modiga vuxna…

Stora området och skräckhusen

För att ta sig dit går man genom Spindelgången och över Spanska Trappan. Här ligger en blå, mystisk dimma tät och kanske gömmer sig någon karaktär i mörkret. Skräckparaden blev sedan är en bra inledning innan vi minglade ut bland monster och skräckhus!

I år finns hela fem skräckhus där Skeppet ska vara den läskigaste – och längsta. Här går man genom tre våningar av skräck och mörker, så tänk dig för innan du går in…

I år har man dessutom höjt nivån från 13 år till 15 år, och jag gissar att det beror på den nedersta våningen där man verkligen utmanas… Storyn lyder att detta orientaliska skepp bär på en tusenårig förbannelse och nu regerar ondskan därinne! Vi instämmer!

I Sekten (13 år) kan du förvänta dig det som namnet antyder; i det övergivna huset sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter. Några skillnader har tillkommit, framförallt en ganska så läskig på slutet! Den med klaustrofobi har en smitväg ut…

Olustiga huset (13 år) har ingen av oss gått en enda gång, haha, jag vet inte varför vi aldrig kommer dit. Kanske är clownerna de allra ondaste av alla karaktärer på Gröna Lund?

House of Even Worse Nightmares (11 år) tyckte jag var extra bra i år! Den hör ju annars till de lite mindre läskiga skräckhusen med sin åldersrekommendation på 11 år , 9 år i vuxens sällskap.

I Zombie Zone (9 år) blev jag lite besviken då vi gick långa sträckor utan att något hände alls. Kanske var zombierna kameraskygga (de hade blivit förvarnade att vi skulle filma). Annars brukar detta vara en favorit för mig.

Med det sagt ska vi också tillägga att pressdagen var lite av ett genrep för karaktärerna, så mycket kan ha finputsats till idag (14/10-22) då det är premiär.

Megamaxad dag med extra allt

Eftersom småkillarna inte fick gå något av dessa hus tog vi dem till Blå Tåget som ju också är på Stora området. Intressant nog stod det ”Alla åldrar” där på en skylt men efteråt såg jag att det rekommenderas från 7 år. De skrek som besatta under denna lagom läskiga spöktågstur, men hade bara roligt och ville åka igen och igen. 🙂

Oturen gillade de också; här har en kärleksforskare tappat ut ett främmande ämne i vattnet som har förvandlat hela kärlekstunneln. Båtturen sker nu i lysande grönt vatten…

Vilken Halloweenfest!

Vi hade en fantastisk dag på Gröna Lund! Skräck toppat med Halloweenglass av olika slag gjorde dagen perfekt! Här ovan syns den enorma bubbelvåfflan fyllt med megamycket av allt, och här under det något mer modesta orangefärgade rånet med mjukglass och lakritsströssel som var supergod!

Slutligen vill vi bara säga; klä er varmt och välj ut de två saker ni helst vill göra/åka till ert Jetpass som ingår i biljetten, så kommer ni få höstens roligaste dag här!

Fakta om Gröna Lunds Halloweenfest

Halloween på Gröna Lund har öppet under 16 dagar med premiär 14 oktober kl 16. Detaljer om tematiserade områden, attraktioner och skräckhus hittar ni i detta inlägg om Halloween på Gröna Lund 2022.
I korthet kostar biljetterna från 295 kronor för barn mellan 3-9 år, 365 kronor från 10 år och 95 kronor över 65 år. Glöm inte att biljetter måste förbokas! Varje biljett ger entré och fritt tillträde till attraktioner och skräckhus.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *