Resort Pass: din entré till tre parker i Billund

Resort Pass: ett armband - tre parker
Med 65 miljoner legobitar som väntar på dig har du inte tid att köa för att betala entrén. Foto: Heidi Rovén.

Under vår helg på Legoland hade vi alla varsitt Resort Pass; ett rött armband med vilket man kan gå in och ut ur Legoland-parken som man vill men som också gäller som badentré på Lalandia Aquadome samt som entré på Givskud zoo.

Armbandet kostar 599 DKK och kan bara köpas om man bor på Hotel Legoland, Legoland Holiday Village eller Lalandia. Priset kan jämföras med om man skulle köpa alla tre entréer separat (och då räknar jag priser på plats, inte vid förköp eller köp online som blir lite billigare): 769 DKK för en vuxen. Alltså tjänar man 170 DKK på detta, men också tid eftersom man bara visar det och går in.

Maxa besöket

Vi besökte alla dessa tre ställen (plus nya Lego House men det hade en egen entré) vilket gör ett besök i Billund till så mycket mer än ”bara” Legoland – även om parken är fenomenal och räcker i sig som besöksmål till flera dagars vistelse och skoj för hela familjen. 🙂

Som gäst på Hotel Legoland fick man dessutom gå in en timme före alla andra parkbesökare på söndagen, det vill säga man kunde gå in på Legoland via entrén från hotellet redan klockan 9. Alla attraktioner var inte öppna då men många.

Planera efter öppettiderna

Lalandia Aquadome – som bara ligger ett par hundra meter från hotellet – är öppet till klockan 20 (entrén stänger 19.30 tror jag) så hit kan man även gå kvällstid om man vill.

Det gjorde vi vilket både gjorde att vi stupade i säng och sov gott plus att man verkligen känner att man utnyttjat dagens alla timmar. Attraktionerna på Legoland stängde kl 17 (på höstlovet är det öppet längre) så den med mycket energi (läs: sjuåringar! ;-)) har ju ett par timmar kvar av dagen att nyttja. Vissa aktiviteter på Lalandia, som exempelvis bowlingen, är öppet ända till 21.30.

Spara tid och pengar med Resort pass

Givskud Zoo ligger cirka 2 mil bort och har nu under hösten öppet mellan 10-17 eller 10-16, det är lite olika vilka dagar man är där. Under högsommaren har de öppet som längst, mellan 9.30 – 20.00 vissa dagar, se hemsidan för mer exakt information om öppettider.

Jag älskar all inclusive-koncept och smarta lösningar som detta eftersom det sparar tid och gör det så smidigt när man är på plats kort tid och vill hinna med så mycket som möjligt! Så mitt tips är att skaffa ett Resort pass när du är i Billund, det är det värt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *