Lyxig familjevistelse på Tivoli Hotel

Entrén till Tivoli Hotel, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Förra helgen var vi i Danmark igen, denna gång besökte vi Tivoli i Köpenhamn, en precis lagom weekendtripp!

Jag gillar när resandet inte tar musten ur en utan är smidigt och det var verkligen denna resa; kort flygning och från Kastrup kan man ta tåg direkt in till Köpenhamns centrum, tog bara en dryg kvart. Sedan kunde vi gå direkt till hotellet; Tivoli Hotel låg bara bara cirka en kilometer från stationen.

tivoli hotel
Vackert ljusinsläpp utanför Tivoli Hotel, foto: K. Schiederbauer.
Denna pumpavagn stod också utanför. Foto: K. Scheiderbauer.

Familjevänligt och kul

Tivoli Hotel är stort och läckert. Redan utanför hade de dekorerat fint med pumpor. Jag föll direkt för inredningen i lobbyhörnan med härligt mörkturkosa toner och ett mini-pariserhjul!

Inbjudande loungehörna på Tivoli Hotel, foto: Heidi Rovén.

Vid incheckningen fick barnen presenter; varsitt pussel och pysselbok – trevligt! Hotellet var även barnanpassat och hade Tivoli-anknytning på flera olika sätt; i lekrummet fanns till exempel en vägg där man kunde kasta bollar i munnarna på djur (senare såg vi faktiskt exakt detta på Tivoli!).

Tivoli-inspirerad lekvägg på Tivoli Hotel. Foto: K. Scheiderbauer.
Skrattspeglar på väg till frukosten. Foto: K. Scheiderbauer.

Vid ingången till en av restaurangerna fanns massor av skrattspeglar; ni vet de där när man blir tjock, får korta ben eller något annat tokigt. Pool finns också men den hann vi tyvärr inte testa.

Vårt familjerum

Vårt rum var ett familjerum där vi hade en dubbelsäng och en bäddbar soffa för barnen. Som familjerum var det ganska ont om utrymme men det räckte, vi skulle ju bara stanna två nätter. Dessutom älskar barn när det är lite trångt…camping/kojakänslan ni vet!

Dubbelsäng till mamma och pappa…
—och bäddsoffa till knoddarna!

Nu var det inte mycket som var likt med camping här; rummet var flott och lyxigt. En glasskiva istället för vägg vid handfatet i det öppna badrummet gav luftig känsla och barnen tyckte det var spännande och började genast leka där. Charmigt var det också att det låg ett litet häfte med godnattsagor på nattduksbordet.

Badrummet blev snabbt receptionslek. Foto: Heidi Rovén.

I övrigt hade man avhängning för ytterkläder, minibar och kassaskåp, strykbräda, litet skrivbord, och dusch samt tv där vi bland annat kunde se en trailer om Halloween i Tivoli. Alla blev sugna på att gå dit direkt (de hade ju öppet ända till midnatt) men hungern var för stark så mat blev nästa punkt på agendan.

Middag på Tivoli Hotel

Hotellet har flera fina restauranger, som också var väldigt populära! Vi ville först spana i dem och välja så det blev lite spring då hotellet är uppdelat på två torn och restaurangerna var uppdelade mellan dem.

Halvvägs träffade vi en annan hungrig familj och vi styrde alla kosan mot grillrestaurangen MASH. De hann ut först ur hissen och fram till hovmästaren men kom snart lommande tillbaka och meddelade oss att det var fullt. Panik! Vi var så hungriga att det bara inte gick att ge sig ut på stan och leta upp något annat!

Eftersom jag sällan accepterar ett nej när jag önskar ett ja slog jag på charmen och gick in till hovmästaren och frågade med mitt allra mest bedjande leende; snälla, vi är verkligen superhungriga, går det verkligen inte att klämma in oss?? Kunde vi äta upp på en timme så var svaret ja, det var så länge det enda lediga bordet stod fritt innan nästa gäng kom!

Vi lyckades få bord på den populära restaurangen MASH! Foto: K. Scheiderbauer.
Eftersom fönstren gick ända ner till golvet kunde Lille Theo roa sig med att kika ut. Foto: K. Scheiderbauer.

Dyr barnburgare

Puh, vi slog oss ner, turbo-beställde in hamburgare till alla och fick in världens godaste sådana. Billiga var de inte (barnburgaren kostade 160 kronor och det var den enda rätt man kunde beställa till barn) och servicen var inte superuppmärksam (vi ville ha våra burgare på lite olika vis och de gav fel mat till fel person) plus att ”well done” i Danmark, eller i alla fall på denna restaurang fortfarande var väldigt rosa. Nåja, allt rättades till så att vi till sista var nöjda. 🙂

Barnburgaren. God! Vilket man väl kan kräva för 160 spänn? Foto: K. Scheiderbauer.

Miljön var mycket trevlig och utsikten schysst; vi hade på det hela taget en mycket trevlig kväll. Och när barnens tjat hade jämkats ihop med föräldrarnas förståelse för att klockan för länge sedan var slagen, styrde vi tillbaka två trötta barn till rummet och somnade gott allihop för att vakna laddade nästa morgon till en hel dag på Tivoli!

One thought on “Lyxig familjevistelse på Tivoli Hotel

  1. Åh detta ser ju helt fantastiskt ut! I år blir det nog inte men kanske nästa år?! Vi har ju redan hunnit fem utlandsresor hela familjen plus några kryssningar till Helsingfors och andra resor. Men perfekt tips till nästa år! Kramar

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *