Kolmården storsatsar på Halloween

Den 17 oktober öppnar Halloween på Kolmården för nionde året i rad. I år storsatsar parken och bjuder besökarna på fyra nya Halloweenmiljöer, fler väsen som stryker runt i parken och två helt nya skräckupplevelser för de allra modigaste besökarna – Ondskans Labyrint och Hämnden.

Under en höst där många aktörer blivit tvingade att ställa in sina Halloweenevenemang, kommer årets Halloween på Kolmården gå av stapeln som planerat – större och häftigare än någonsin. Halloween på Kolmården kommer bjuda sina besökare på fyra nya Halloweenmiljöer, två nya skräckupplevelser och fler väsen än någonsin. Besökarna kommer också att återse prinsessan Mirjam i det magiska sagolandet Pumpania, hälsa på hos Bamse och hans vänner i mysiga Småköping, färdas över våra fantastiska djur i Safaribanan och uppleva en av världens bästa berg- och dalbanor Wildfire. Alla Halloweenupplevelser är i utomhusmiljöer av smittsäkerhetsskäl.

Årets nyheter – fyra nya Halloweenmiljöer och två nya skräckupplevelser

I år får Halloween på Kolmården fyra nyheter bland sina Halloweenmiljöer. Det tidigare så populära Halloweenområdet Kråkborgen får två nya delområden, Älvornas Skog och Hungergården, där man både kommer hitta älvor och sovande jättar. Utöver detta byggs det upp två helt nya och häftiga Halloweenområden i parken. I Drakberget vaktar den elaka draken Hengill över sina skatter och i Dizzyland är allt tokigt, färgglatt och helt galet. De allra modigaste kan besöka våra två skräcknyheter. I Ondskans Labyrint måste man ta sig igenom en mörk och mystisk labyrint i ett majsfält och i Hämnden befinner man sig vid ett gammalt vandrarhem där de mest fruktansvärda och gastkramande demoner som någonsin existerat lever i den omkringliggande skogen. Fram till klockan 15.00 är Ondskans Labyrint bara lite läskig och passar alla, men när mörkret faller över Kolmården blir den tillsammans med Hämnden en skräckfylld upplevelse de allra modigaste.

– Det känns jättekul att vi i dessa tider både har möjlighet att hålla öppet under Halloween, men dessutom också göra så stora satsningar som vi gör. Hos oss finns attraktioner och miljöer för alla, både familjer med lite yngre barn och riktiga skräckälskare. Själv ser jag verkligen fram emot att få uppleva både drakar, jättar, älvor, Pumpadrottningen och Bamse så klart, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Biljetterna till Halloween på Kolmården släpptes den 1 september. Det finns endast ett begränsat antal biljetter per dag, för att säkerställa distanshållning i parken.

Fakta

 • Halloween på Kolmården är öppet helgen den 17-18 oktober samt hela höstlovet, 24 oktober-1 november.
 • Biljetterna släpps den 1 september och måste förbokas online. Det finns endast ett begränsat antal platser per dag för att säkerställa distanshållning i parken. Biljetterna kostar från 269 kr för barn och från 329 kr för vuxna. Årskorstinnehavare har fri entré, men besöken måste förbokas online.
 • Halloweenområden
  • Drakberget (nyhet) – På det mörka Drakberget styr den elaka draken Hengill med järnhand. Han vaktar över otroliga skatter, men ingen som vågat sig in i Drakberget på jakt efter dyrbarheterna har någonsin kommit ut.
  • Kråkborgen – Vid Kråkborgen har den hemska Kråkdrottningen tagit makten. För att behålla sin skönhet tillfångatar hon de lysande älvorna från Älvornas Skog (nyhet) för att använda i en förtrollad brygd som håller henne ung och vacker. Älvorna är inlåsta i små burar som hänger i träden, men om du hittar den gyllene nyckeln kan du rädda dem. Kråkdrottningens undersåtar, det stackars Kråkfolket, har tagit sin tillflykt till Hungergården (nyhet) i utkanten av riket. När dimman tätnar och mörkret sänker sig över Hungergården, vaknar jättarna till liv. De stjäl Kråkfolkets djur och äter upp den lilla mat som finns. När jättarna ätit sig mätta blir det alltid väldigt trötta, och ibland hinner de inte ens tillbaka till skogen. De somnar på Hungergården, och Kråkfolket får noga akta sig för att inte störa de snarkande jättarna.
  • Dizzyland (nyhet) – här är allt tokigt, färgglatt och helt galet!
  • Pumpania – I det magiska sagolandet Pumpania bor den goda Pumpadrottningen och hennes äventyrliga dotter Mirjam. Kanske kan Mirjam befria Kråkfolket och hitta skatterna i Drakberget?
 • Skräckupplevelser
  • Ondskans Labyrint (nyhet) – här måste man ta sig igenom en mörk och mystisk labyrint i ett majsfält.
  • Hämnden (nyhet) – här befinner man sig vid ett gammalt vandrarhem där de mest fruktansvärda och gastkramande demoner som någonsin existerat lever i den omkringliggande skogen. Fram till kl. 15.00 är Ondskans Labyrint bara lite läskig, men när mörkret faller över Kolmården blir den tillsammans med Hämnden en skräckfylld upplevelse för de allra modigaste.
 • Parkunderhållning – Olika Halloweenväsen minglar runt i parken. I vår eldpromenad kan man möta de eldsprutande drakarna i Elddalen.
 • Djurparken – om vädret tillåter är hela djurparken öppen. Här finns fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar). Vid mörkrets inbrott kl. 16.00 stänger de delar av djurparken som ej är upplysta.
 • Bamses Värld – här kan man träffa Bamse och hans vänner. Området är öppet med servering och butik, men åkattraktionerna är stängda.
 • Wildfire – en av världens bästa berg- och dalbanor är öppen, med begränsning på 50 personer inom attraktionsområdet samtidigt och distanshållning i kön.
 • Safaribanan är öppen som vanligt, med distanshållning i kön. Sista påstigning kl. 15.30.
 • Delfinariet är stängt och föreställningen Hope är inställd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).
 • Wings – Rovfågelvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).
 • Seals – Sälvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).
 • Djurstallarna hålls stängda (för att minimera folksamlingar i inomhusområden).
 • Marine World – åkattraktionerna är stängda.
 • Distansmarkörer finns vid varje kötillfälle (exempelvis matkiosker).
 • Utökade städrutiner har införts i hela parken.
 • Gäster ombedes stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, så även personal.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *