Högt tryck på Halloween på Kolmården

Den 17 oktober öppnar Halloween på Kolmården. Intresset är stort och det har varit högt tryck på biljetterna. Genom att utöka öppettiderna och öppna upp en extra entré kommer fler gäster kunna släppas in. Idag släpps ytterligare biljetter till varje Halloweendag.

Under en höst där många aktörer tvingas ställa in sina evenemang storsatsar Kolmården med ett större och häftigare Halloween än någonsin. Med hänsyn till den pågående pandemin har årets Halloween redan utökats med fler antal dagar och en extra timme per dag. Allt för att sprida ut gästerna och säkerställa distanshållning i parken. Halloween på Kolmården är öppet helgen den 17-18 oktober samt hela höstlovet, 24 oktober-1 november.

Med bara 10 dagar kvar till premiären har redan 47 000 biljetter bokats. Det är 7 000 fler än under hela Halloween 2018 och tangerar rekordet från 2019 då drygt 49 000 besökare besökte Kolmården. För att tillgodose behovet för alla Halloweensugna barnfamiljer utökas nu öppettiderna med en extra timme varje morgon och ytterligare en entré öppnas upp, vilket gör att fler biljetter blir tillgängliga till varje Halloweendag. Efterfrågan på boende i samband med Halloween har även den varit enorm. Vildmarkshotellet är redan fullbokat.

– Det känns fantastiskt att vi redan nu kan konstatera att årets Halloween blir en succé. Vi har jobbat hårt med smittskyddsåtgärder hela sommaren och att så många redan bokat biljetter är ett tecken på att våra gäster känner sig trygga hos oss. Vi vill kunna erbjuda säkra upplevelser till så många barnfamiljer som möjligt och därför känns det extra kul att kunna meddela att vi utökat våra öppettider och nu alltså kan släppa fler biljetter. Nu laddar vi inför Halloweenpremiären den 17 oktober, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Fakta Halloween på Kolmården

I år får Halloween på Kolmården fyra nyheter bland sina Halloweenmiljöer. Det tidigare så populära Halloweenområdet Kråkborgen får två nya delområden, Älvornas Skog och Hungergården, där man både kommer hitta älvor och sovande jättar. Utöver detta byggs det upp två helt nya och häftiga Halloweenområden i parken. I Drakberget vaktar den elaka draken Hengill över sina skatter och i Dizzyland är allt tokigt, färgglatt och helt galet.

De allra modigaste kan besöka våra två skräcknyheter. I Ondskans Labyrint måste man ta sig igenom en mörk och mystisk labyrint i ett majsfält och i Hämnden befinner man sig vid ett gammalt vandrarhem där de mest fruktansvärda och gastkramande demoner som någonsin existerat lever i den omkringliggande skogen. Fram till klockan 15.00 är Ondskans Labyrint bara lite läskig och passar alla, men när mörkret faller över Kolmården blir den tillsammans med Hämnden en skräckfylld upplevelse för de allra modigaste.

Halloweenområden

Drakberget (nyhet) – På det mörka Drakberget styr den elaka draken Hengill med järnhand. Han vaktar över otroliga skatter, men ingen som vågat sig in i Drakberget på jakt efter dyrbarheterna har någonsin kommit ut.

Kråkborgen – Vid Kråkborgen har den hemska Kråkdrottningen tagit makten. För att behålla sin skönhet tillfångatar hon de lysande älvorna från Älvornas Skog(nyhet) för att använda i en förtrollad brygd som håller henne ung och vacker. Älvorna är inlåsta i små burar som hänger i träden, men om du hittar den gyllene nyckeln kan du rädda dem. Kråkdrottningens undersåtar, det stackars Kråkfolket, har tagit sin tillflykt till Hungergården(nyhet) i utkanten av riket. När dimman tätnar och mörkret sänker sig över Hungergården, vaknar jättarna till liv. De stjäl Kråkfolkets djur och äter upp den lilla mat som finns. När jättarna ätit sig mätta blir de alltid väldigt trötta, och ibland hinner de inte ens tillbaka till skogen. De somnar på Hungergården, och Kråkfolket får noga akta sig för att inte störa de snarkande jättarna.

Dizzyland (nyhet) – här är allt tokigt, färgglatt och helt galet!

Pumpania – I det magiska sagolandet Pumpania bor den goda Pumpadrottningen och hennes äventyrliga dotter Mirjam. Kanske kan Mirjam befria Kråkfolket och hitta skatterna i Drakberget?

Skräckupplevelser

  • Ondskans Labyrint (nyhet) – här måste man ta sig igenom en mörk och mystisk labyrint i ett majsfält.
  • Hämnden (nyhet) – här befinner man sig vid ett gammalt vandrarhem där de mest fruktansvärda och gastkramande demoner som någonsin existerat lever i den omkringliggande skogen. Fram till kl. 15.00 är Ondskans Labyrint bara lite läskig, men när mörkret faller över Kolmården blir den tillsammans med Hämnden en skräckfylld upplevelse för de allra modigaste.

Övriga områden

Parkunderhållning – Olika Halloweenväsen minglar runt i parken. I eldpromenaden kan man möta de eldsprutande drakarna i Elddalen.

Djurparken – om vädret tillåter är hela djurparken öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar). Vid mörkrets inbrott kl. 16.00 stänger de delar av djurparken som ej är upplysta.

Bamses Värld – här kan man träffa Bamse och hans vänner. Området är öppet med servering och butik, men åkattraktionerna är stängda.

Wildfire – en av världens bästa berg- och dalbanor är öppen, med begränsning på 50 personer inom attraktionsområdet samtidigt och distanshållning i kön.

Safaribanan är öppen som vanligt, med distanshållning i kön. Sista påstigning kl. 15.30.

Delfinföreställningen är inställd tillsvidare.

Wings – Rovfågelvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).

Seals – Sälvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).

Djurstallarna hålls stängda (för att minimera folksamlingar i inomhusområden).

Marine World – åkattraktionerna är stängda.

Distansmarkörer finns vid varje kötillfälle (exempelvis matkiosker).

Utökade städrutiner har införts i hela parken.

Gäster ombedes stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, så även personal.

Så köper du biljett

Biljetterna måste förbokas online. Det finns endast ett begränsat antal platser per dag för att säkerställa distanshållning i parken. Biljetterna kostar från 269 kr för barn och från 329 kr för vuxna. Årskortsinnehavare har fri entré, men besöken måste förbokas online.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *