Penina Hotel – lyxhotell i Algarve som passar familjer

Utarmade på reseäventyr drömmer vi oss tillbaka till allehanda fina resor vi gjort. Våren 2018 var vi iväg på en underbar resa till härliga Portugal och den sydligaste regionen Algarve. Eftersom vi inte berättat om den än tänkte jag göra det nu. 🙂

April och påsk. Inga svallande temperaturer hemma alltså. Desto härligare var det att komma iväg 380 mil söderut! Start i SAS Lounge på Arlanda (SAS flyger direkt till Algarve); liten lekhörna för barnen och buffé med mat och dryck för alla. En trevlig start på resan!

Cirka 4,5 timme senare satte vi fötterna på portugisisk mark. Bom dia! Obrigada! Não falo português! Ja ungefär så. 😉 Efter uthämtat bagage och möte med en lokal representant blev vi visade till den plats där vi skulle bli upphämtade av en minibuss. Bussen tog oss sedan i sin tur till AirAuto; biluthyrningsfirman.

Efter en smidig hantering med vänligt bemötande kunde vi snart rulla iväg mot vårt boende; femstjärniga Penina Hotel & Golf Resort i Alvor, mellan Lagos och Portimão.

Penina Hotel & Golf Resort

Hotellet är stort med 188 rum och sviter, och passar bra för familjer som kommit till Algarve för att upptäcka regionen.

Penina har en egen stor barnklubb, Kangaroo Club, med inhängnad pool (0,3 meter på det grundaste området). Här finns personal, grönområden, lekpark, trehjulingar och små gåbilar med mera liksom ett eget lekhus med massor utav leksaker. Barnen blev fantastiskt fint mottagna med presenter som tuschpennor och målarset, kepsar och små väskor!

Utöver lekpoolen på Kangaroo har hotellet också den största privata utomhuspoolen i Algarve. Tyvärr var det inte riktigt så varmt när vi var där att vi ville slänga oss i, men det såg väldigt fint och inbjudande ut!

Middagar att se fram emot

Restaurangutbudet är brett med hela sex barer och restauranger. Till frukost åt vi på Sagres som hade egen pannkaksmaskin, kock för varmrätter som omelett och ett brett utbud av frukt, flingor, bakverk och annat gott.

Till middag kände vi oss mest bekväma på den italienska restaurangen L’Arlecchino (jag vill minnas att inte alla var öppna på grund av att det var så tidigt på säsongen). Restaurangen var inhyst i vad som kändes som ett litet poolhus och antalet bord var få. Man kunde se kockarna medan de arbetade i det öppna köket vilket var trevligt men barnen såg inte mycket utan slocknade i mina armar respektive sin stol nästan varje kväll.

När vi åt för minst 25 euro ingick maten för dem. På barnmenyn fanns sådant som fiskpinnar eller nuggets med pommes frites. Glass var ju en given dessert! Vi vuxna kunde välja och vraka mellan allehanda läckerheter som skaldjur, kött och fisk vackert upplagt och utsökt tillrett. Fest varje kväll med andra ord!

En kväll vågade vi oss in i ”finrestaurangen” Grill. Som tur var uppförde sig barnen bra, jag blir annars lätt stressad att man ska störa någon som ger en onda ögat för att man tar sig in i en stillsam finresto med små barn. Men måhända har man mer överseende också i ett land som Portugal (där kanske familjen står mer i centrum som i Italien?).

En av Europas bästa golfbanor

Rummen ja! Vi hade fått två jättefina dubbelrum med balkong och ”connecting door” så vi hade gott om plats för våra saker och oss själva. 🙂 När vi kom blev vi överraskade av godsaker på rummet som cupcakes och det traditionella bakverket pastel de nata – jättegott! Sprött skal av smördeg fyllt med len vaniljkräm – mums!

Ytterligare en faktor att välja just detta hotell är om man spelar golf (men det går förstås precis lika bra att bo här som icke-golfspelare). Golfklubben heter Sir Henry Cotton och har hela tre golfbanor, en av dem håller världsklass, deras championship-bana som anses vara en av Europas bästa. Här hålls ofta golftävlingen Portugal Open och en dag var vi inbokade på golfskola hos golfklubbens duktiga pro!

Vår äldste son Isac har gått golfkurs och jag och Kristofer spelade golf innan barnen (sedan hamnade klubborna på vinden i brist på tid). Men vi kan absolut se oss som golfspelande familj i framtiden igen! 😀

Du som vill läsa mer om hotellet ur ett mer vuxet perspektiv kan göra det här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *