Vi har testat Winter Wonderland på Gröna Lund!

Gröna Lund förvandlas från och med imorgon till ett Winter Wonderland! Nöjesparken kommer alltså från och med nu inte bara ha öppet sommar och höst (Halloween) utan även – i år i alla fall – hålla öppet hela december och jullovet ända fram till 8 januari!

Det är rätt coolt faktiskt, för att vara lite lustig, kallt kanske hade varit ett bättre uttryck – för det är med Winter Wonderland-tema man slår upp portarna till ännu ett äventyr och en ny värld att träda in i.

Jag vet inte hur ni känner, men vi älskar det! Tur att man har barn säger jag så man har en ursäkt att göra sådant här roligt för är det inte underbart att bara få leka och njuta en stund och glömma allt ”vuxligt” för att citera Alfons Åberg.

Men, hrm, nu kom vi på villovägar för han har då rakt inget att göra med detta – nu tar vi oss tillbaka till Allmänna Gränd på Djurgården och det sagoäventyr som presenteras där. 🙂

Isdraken på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Winter Wonderland med isdrottning     

Pressvisning, förhandsvisning – kalla det vad ni vill men vi var där och väldigt glada för det var vi också! Det var i onsdags och i hela två timmar hade vi nära på hela nöjesparken för oss själva och kunde gå runt och upptäcka, spana in, äta oss igenom alla charmiga specialgodsaker….ja det var verkligen en lyx!

Okej, helt själva var vi inte 😉 men eftersom de pressinbjudna var ganska få i förhållande till parkens yta så var vissa områden stundtals i princip tomma, så nog kändes det som att vi var själva. Senare kom andra specialinbjudan så då blev det fler folk i parken men vi stannade ändå ett par timmar till, så kul hade vi!

Älvor på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Vi drar några fakta först. Winter Wonderland är uppdelat i fem tematiserade områden som alla bjuder på magi och olika vinterupplevelser; Sagolunden, Rainbow Land, Klappfabriken, Bubble Street och Grüna Lund. Vad kan man då förvänta sig av varje område? Så här var det för oss!

Entrén till Winter Wonderland, Gröna Lund.

Efter att vi passerat in i den maffiga isblå snöportalen, där isdrottningen stod och hälsade välkommen, mötte ett mysigt vinterrike. Dansande artister, godistroll som delade ut godis, en gigantisk isdrake som säkert letade efter sina små drakbebisar som flög runt inne bland bilcerna i Sagoturen. Lilla Området har förvandlats till Sagolunden med förtrollande belysning och alla åkattraktioner var öppna.

De busiga godistrollen på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Nya områden under Winter Wonderland

Här hittade vi våffelgranar på pinne, doppade i choklad och strössel eller nonstop, vilken start vi fick! Efter att Theodor åkt Nyckelpigan ett par gånger letade vi oss vidare till Stora Området via ett åskoväder i Spanska Trappan. Artificiellt, förstås, som tur var. 😉

Testa Lolly Waffles på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Här kom vi rakt ner på Bubble Street (sponsrat av Coca-Cola som också är huvudpartner till Winter Wonderland) med lite tävlingsmoment, läsk förstås och en ljusinstallation i form av röda colaflaskor. Isac vann ett lysande armband!

Bubble street på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Mot Rainbow Land! Det här området går i regnbågens alla färger och ligger mitt emot stora scenen (där det för bara några veckor sedan låg en kyrkogård, minns ni??). Förutom att det spexas, lyser och händer allt möjligt runtom en så ligger här också en av de nya vinterattraktionerna för Winter Wonderland; Rainbow Racers.  

Discomania på vattnet

Snart var både Theodor och pappa Kristofer på väg upp för den långa trappan till toppen av en 40 meter lång pulkabacke med varsin donutformad gummiring. Hjälmar fanns att låna också och inte konstigt var det för oj vad det gick undan! Hur kul som helst tyckte Theo som knappt hann komma ner innan han ropade ”IGEN!” och knegade upp igen. Lyckat minst sagt!

Den andra nya vinterattraktionen är ”Disco Bumpers”. Här handlar det också om en ny vinterattraktion som bara finns nu på Winter Wonderland: en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilar i discobelysning där gästerna själva styr en rund radiobil på is som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare. Det finns mycket roligt med den här aktiviteten, en sak är att allt ligger ute på vattnet och guppar. Discobelysningen. Den maffiga discobollen. Och självklart den medryckande musiken!

Disco bumpers på Winter Wonderland, Gröna Lund.

Isac testade denna. Kul tyckte han men den var svårstyrd sa han, och jag såg många som bara snurrade runt runt, inte många ”kom någon vart”. Men han verkade ändå nöjd med att ha testat så jag tror det mer är grejen med den än att man verkligen krockar runt.

Busiga alver i Klappfabriken

Efter Disco bumpers passerade vi genom ännu en häftig ljusinstallation och kom fram vid Kättingflygaren som också var igång. Det är så fint med alla dessa upplysta attraktioner i mörkret! Bara allt det visuella gör det värt ett besök. 🙂  

Heidi, Winter Wonderland, Gröna Lund.

Så Klappfabriken. ”Jordens enda klappfabrik söder om Nordpolen” beskrivs det som. Isac sprang ju vilt fritt med andra han kände ett par varv och hade hunnit med tre varv i Monster innan vi andra ens hade lämnat Lilla Området, haha, men till slut slöt han upp med oss igen. Då hade han hade redan hunnit med att besöka Klappfabriken (det vill säga Lustiga Huset som under Winter Wonderland gjorts om till en hemstad för alver som slår in paket och busar).

Klappfabriken, Winter Wonderland, Gröna Lund.

När vi gick tillsammans var det som när familjemys är som bäst; storebror guidar lillebror, vi vuxna efter. Skratten tävlar. Lutande golv, snurriga gångar, förvillande speglar, busiga alver som dök upp här och där! Och så ett åk på flygande mattan som avslutning. Theos första besök i Lustiga huset och han frågade inte ens vad den slutliga åkturen på mattan var innan han åkte, sötisen!  

Alpbyn Grüna Lund

Var Grüna Lund vårt favoritområde? Kanske de vuxnas i alla fall. Eller var det kanske bara tillskottet som gav balans till sagovärldarna? Klockrent var det i alla fall; området vid Biergarten och bortåt/neråt. Tänk stämningen som en alpby med snötäckta granar, pjäxor, skidor och markställda linbanegondoler som man kan gå in och värma sig i.

Grüna Lund, Winter Wonderland, Gröna Lund.

Här roade vi oss med marshmallowsgrillning, skidskytte och annat medan det också fanns en pingvinkatapult, ishockeyspel samt möjlighet att njuta av brända mandlar, rykande fondue eller glühwein.

Grüna Lund, Winter Wonderland, Gröna Lund.

Det var svårt för oss alla att slita oss men det är väl då det är som bäst; när man efter flera timmar ändå känner att det fanns så mycket mer att njuta av!

Grüna Lund, Winter Wonderland, Gröna Lund.

Gillar du vintern, mys och att ha kul – dra dit! Med familjen eller ett gäng vänner. Såväl familjer med barn som vuxna kommer att ha kul. Och apropå vuxna; vi vill också tipsa om olika streetshower som kommer att ske när det riktiga programmet drar igång.

Streetshower att ha koll på

Vinterparad – Två gånger om dagen går en storslagen parad genom Winter Wonderland med vinterkaraktärere, musik och effekter.
Klappmania – En magisk fasadprojicering på Klappfabrikens vägg som går av stapeln två gånger i timmen (kvart över och kvart i).
Nyårsfirande – Varje heltimme bjuds det på ett nyårsfirande i miniformat med nedräkning, musik, ljus och effekter. Se showen från restaurang Terrassen om du vill kombinera firandet med ett glas bubbel.
Den magiska vinterstaven – En förtrollande barnföreställning i Sagolunden.
Pop the Champagne – En färgsprakande show med akrobatik.
Den kraschade polarexpeditionen – En polarexpedition har nödlandat med sin luftballong och bjuder på en oförklarlig föreställning.
Fire and Lightning – En gnistrande och underhållande eldshow.

Förköp och priser

Pris (barn 0-2 år har fri entré och fria åk).

Här är olika priser för ”Wonder Ticket”:
(10+ år) – från 395 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner).
(3-9 år) – från 325 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner).
senior (65+) – 95kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner).
Alla biljetter förbokas på Gröna Lunds hemsida.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *