Vi har tjuvkikat på årets julkalender!

Igår kväll kröp vi upp i soffan med varm choklad, glögg och pepparkakor och förhandstittade på årets julkalender! Den heter ”Kronprinsen som försvann” och är en spännande vintersaga som utspelar sig i en tid för länge sedan då kungar och drottningar härskade.

I centrum av berättelsen står den unge kronprinsen Carl Vilhelm Gyllencrona som blir anklagad för att ha kidnappat sin egen mamma, drottning Lovisa. När narren Amir förstår att kronprinsen är i fara, hjälper han Carl Vilhelm att fly från det kungliga slottet.

Foto: Johan Paulin /SVT (Kronprinsen som försvann).

I staden möter han den fattiga flickan Hilda, som också hjälper honom. Carl Vilhelm gömmer sig under falsk identitet och Hilda lär honom allt om det hårda livet som fattig. Kvar på slottet finns narren, kronprinsens förtrogne, som är den enda som vet att kronprinsen är oskyldig.

Årets julkalender, ett storslaget äventyr

Soldater, lycksökare och en mystisk man med mask jagar efter kronprinsen i gränderna… Vem är det som vill ta över makten och komma åt rikets skattkammare? Det blir en kamp för att rentvå prinsen, rädda drottningen och ta tillbaka tronen!

Foto: Johan Paulin /SVT (Kronprinsen som försvann).

Familjens minsting Theodor, 6 år, kramade min arm hårt och sa ömsom att det var läskigt och ”nej stäng inte av” (när vi föräldrar tyckte klockan började bli för mycket). Historien är spännande och kanske lite läskig för små barn men inte för mycket. Och som vi vet brukar sagor alltid sluta gott… 🙂

Vi hann bara se de första avsnitten men vi kommer absolut att fortsätta följa kronprinsen och Hilda som blir vänner mot alla odds och deras storslagna äventyr.

Start imorgon!

Kalendern kändes påkostad som de ofta gör och vi älskar att leva oss in i fantasins och sagans värld så detta är säkerligen en kalender som passar oss! Särskilt bra spelade också barnen. Kronprinsen spelas av Xavier Canca-Englund och Hilda spelas av Kerstin Linden. I övriga roller kan man se Maria Lundqvist, Arvin Kananian, Sissela Benn, Sissela Kyle, Alva Bratt, Dag Malmberg, Anton Lundqvist med flera.

Foto: Johan Paulin /SVT (Kronprinsen som försvann).

Julkalendern startar officiellt imorgon och sänds varje dag 1-24 december, dels på SVT Play (publiceras kl 02.00), och vardagar i SVT1 och SVT Barn kl 07.15 och 18.45, helger kl 08.45 och 18.45.

Kommer ni titta?             

ommentarer på “Vi har tjuvkikat på årets julkalender!

  1. Oh, ja! Man får offra sin sovmorgon och vara på benen redan 7.15.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *