Vår aktiva familjevecka i Bad Gastein

I slutet av sommaren – när vi var på hemväg från en flera veckor lång roadtrip i Europa (där vi vistats extra länge i Österrike och regionen Bregenzerwald) – stannade vi till i Bad Gastein för test av STS Alpresors familjevecka. Som alltid när Familjeparker är ute på äventyr hade vi förstås också en ”park” i sikte, denna gång badvärlden Alpentherme!

Family World på Alpentherme hade pooler för hela familjen.

STS familjeveckor bygger på att välkomna och anpassa vistelsen efter barnfamiljer och erbjuder fem aktiva dagar i bergsomgivningarna (inklusive lunch/picknick) varav en dag är föräldrafri.

Förvänta er ingen ”Lollo & Bernie-vecka” utan de familjer som var med uppfattade jag som naturälskande, sportiga familjer som ville överföra detta till sina barn. Tack vare de unga reseledarnas energi och entusiasm, samt kunskap om flora och fauna, så blev det också en lärorik vecka för oss alla.

Theo och Isac får hjälp av STS-ledaren att hitta blåbär.

Bad och lek på Hotel Salzburger Hof

Vi bodde på trivsamma Hotel Salzburger Hof där den härliga badavdelningen stod öppen för alla badbusar som hade energi kvar efter dagens strapatser. Den vanliga spastämningen byttes då ut mot lek och plask, men det fanns också flera aktivitetsrum på hotellet med spel, pingis och biljard etc. Även det lilla lekrummet intill restaurangen fick flitigt besök av våra killar på 2 och 8 år.

Välbekant fasad.
Ett dopp efter en aktiv dag är mysigt!
Isac spexade och mådde gott!
Klart man ler med den här vyn…
Vilken boll var det nu man INTE skulle skjuta på…
Alla killar gillar bilar! 🙂

Vi stortrivdes i den vackra kurstaden som jag (mamma Heidi) besökt många gånger, och att komma hit med hela familjen visade sig vara ett riktigt lyckat koncept!

Precis utanför hotellet ligger deras ”fun park” med lekpark, klättervägg och minigolfbana. Allt testades grundligt och fick stor tumme upp av framförallt storebror Isac.

Fun park utanför Hotel Salzburger Hof hade bland annat en lekpark.
Minigolfen var riktigt kul!
Såg du mamma?! Hole-in-one!

En dag gick han klätterkurs här med de andra barnen och vi var alla imponerade över hur snabbt barn lär sig samt hur viga och skickliga de är på att klättra! Väggen var dessutom perfekt för ändamålet och det fanns flera olika banor att testa på med olika svårighetsgrad.

Klätterväggen var maffig!
Isac får klätter-instruktioner.
Att våga, och klara en utmaning, gör att man känner sig så här glad efteråt!

Uppskattade barnmenyer

Måltider kan vara ett knepigt kapitel med barn men vi fick ett lugnt bord intill fönstren och med soffa där killarna satt skönt och kunde få matro, menyn hade också varje dag särskilda maträtter för barnen och hade vi ytterligare önskemål om att anpassa rätterna var det aldrig några problem.

Fin dukning med piratservetter var uppskattat. 🙂
Det var extra roligt att wienerschnitzeln på Österrike-kvällen uppskattades av barnen!
Eftersom vår familj har österrikiskt påbrå gick vi all-in när vi klädde oss för Österrike-kvällen!

Maten på Salzburger Hof var verkligen suverän tyckte vi alla! Som exempel på vad killarna fick att äta de olika kvällarna kan nämnas lax med potatis, hamburgare, kycklinggryta och pasta.

Varje måltid började med en härlig buffé av godsaker – grönsaker och kallskuret av olika slag där vi kunde plocka ihop lite av varje för att stilla den värsta hungern tills maten kom – och som avslutning serverades också varje dag någon rolig, smarrig efterrätt! Att vår servitör dessutom hade tid att skoja lite med killarna var förstås uppskattat.

Blåbärsmuffin med vippig dekoration – vem kan motstå det?

Roliga aktiviteter

Allt som allt hade vi fantastiska dagar i Gasteinerdalen som är en destination som alltid tycks leverera! Vi kan inte annat än ge full pott på vår trevliga familjevecka som hade allt från roliga aktiviteter, god mat och trevliga ledare som var suveräna med barnen till bad, möjlighet till vila och semester i vacker miljö!

Familjevandringen till Spegelsjön var en av flera lyckade utflykter! 

Familjeveckan hade ett eget program med olika aktiviteter och vi hann vara med på flera av dem. Mer om det och våra utflykter i Gasteinerdalen i nästa inlägg.

One thought on “Vår aktiva familjevecka i Bad Gastein

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *