Skypark, en hisnande utmaning bland trädtopparna

I helgen var vi på utflykt till Vaxholm för att besöka Stockholms största äventyrspark Skypark! För att göra det mesta av besöket beslöt vi att lämna bilen hemma och tog istället en av Strömmas trevliga fartyg ut. Läs mer om vår båtfärd med fartyget Stockholm här.

Det blev en mycket lyckad tur, både tack vare fartyget och för att brunchen som vi njöt av ombord var så läcker, men också för att Skypark visade sig vara en helproffsig anläggning som verkligen levde upp till sitt namn!

Naturområdet/campingen Eriksö

Skypark är en utomhusaktivitet, mestadels uppe i trädtopparna. Säkrad med linor och selar, förflyttar man sig mellan plattformar längs olika banor där man ska ta sig fram mellan plattformarna via hinder.

Hindren kan bestå av att balansera på däck, pinnar och annat som gungar fritt i rep eller klättring och att susa fram längs ziplines.

Skypark ligger i ett skogsområde i anslutning till en camping på något som kallas Eriksö och som är en del av Vaxholm. I närheten finns också badstrand, servering med mera samt små stugor att hyra och campingplatser.

Säkerheten först

När vi kom och var incheckade fick pappa och son (vår äldsta, 9 år) en starttid och introduktion till aktiviteten. En instruktör gick igenom säkerheten och hur man skulle gå tillväga.

Det finns fem olika svårighetsgrader som bär olika färger och motsvarar den längd man bör ha för att klara banan. Gul 1 till exempel följs av Gul 2 (båda 100 cm), sedan kommer Grön 1, 2, 3, 4 (alla 120 cm) osv.

Vår modiga son Isac som visade sig vara både stark och smidig nog att klara allt han gav sig i kast med, hann med fram till alla blåa banor, sedan var vi tvungna att bege oss för hemfärd. Kvar var sedan två röda banor och en svart i svårighetsgrad (den svarta var han dock för kort för).

Atletiskt och utmanande

Efteråt sa han själv att han varit rädd stundtals men inte låtit det stoppa honom, han tyckte samtidigt bara att det var kul – hur kul som helst om man får döma av entusiasmen han utstrålade och det stora ”nejet” när vi meddelade att det var dags att gå. 🙂

Pappa hängde med några banor men fick känna sig besegrad efter ett tag, både av banor och sin son. 😉 Det blev till att filma från marken istället.

För den äventyrliga som gillar atletiska utmaningar där man både ska vara modig och ha bra balans är detta ett ypperligt ställe att bege sig till. De tar dessutom emot både kalasbesök och skolklasser liksom andra grupper av olika slag, men det går lika bra att komma som ensam privatperson, kompisgäng eller som vi – en familj.

Praktisk info

Man måste vara minst 5 år (minst 160 cm för de svåraste banorna) och på alla banor måste man ha med en klättrande vuxen (max tre barn per vuxen) om man är yngre än 11 år.

I bokningen / passet på 2,5 timme ingår all säkerhetsutrustning. Träningskläder eller oömma kläder och gymnastikskor är passande att komma i.

Priser: Barn 5-7 år 195 kr, ungdom 8-14 år 295 kr, vuxen 15-64 år 395 kr, senior 65 år-   295 kr. Det finns också ett familjepris för 2 vuxna + 2 barn/ungdom  (gäller dock bara vid drop in) på 1150 kr.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *