Premiär och vårkalas på Gröna Lund 2024

Portarna har öppnat för säsongen och i helgen var det vårkalas på Gröna Lund för att fira säsongsstarten! Familjeparker var inbjudna och spanade bland annat in nyheten Pelle Svanslös barnföreställning.

Andra nyheter i år är Entrékortet (från 100 kr) och Gröna Kortet (395 kr) med vilket man har fri entré hela sommaren, inklusive alla 50 konsertkvällar. Åkpaketet Ticket To Ride, som inkluderar både entré och åkband, finns också.

Dagen började soligt och varmt. Särskilt inbjudna strömmade in med breda leenden, som vi väntat på den glädjekick ett Gröna Lunds-besök ger! 🙂 De första som mötte oss var Pelle Svenslös, Maja Gräddnos och Elake Måns.

Maja Gräddnos och Pelle Svanslös gjorde ”high tass” med dem som ville.

I år kan man både se en daglig föreställning och träffa karaktärerna på Lilla Området. Det går också att testa pricksäkerheten i ett Pelle-spel, gå på pannkakskalas i Classic Café.

Mycket var öppet men inte allt när vi var på plats. Det blev i alla fall ett par varv i favoriten Kvasten, Blå Tåget, Lustiga Huset och en del annat. Alltid lika kul med pirr i magen och många skratt blev det förstås också!

För den riktiga nöjesparkskänslan passade vi också på att köra flera femkampsspel. Det finns flera olika utspridda i parken och vi testade både luftgevär (sååå kul! säger skjutglada mamma) och Woody där man ska banka ner tjocka pinnar som kommer upp ur hål. Jättesvårt – och kul. Familjens minsting Theodor, 8, var bäst med 200 poäng. Det saknades 50 för att få pris. Typiskt! Men omöjligt var det inte för vi såg en kille som vann.

Det gäller att vara snabb för att vinna!

Utöver allt detta testade vi glassar, sockervadd, popcorn och allt möjligt gott. Flera företag som Coca Cola, Loka och GB med flera var på plats och lät besökarna provsmaka årets nyheter. Sockerstinna minglade vi sedan vidare och njöt av dagen!

Isac hade med sig kompisen Felix. Theodors bästisar var upptagna på annat håll denna dag.

Lite streetdance fick vi också uppleva. Ett gäng duktiga tjejer och killar dök plötsligt upp och livade upp stämningen ytterligare. Vi såg också en fjärilsflicka på rullskridskor och lite andra karaktärer. Uppskattat!

Efter några timmars nöje av alla slag mulnade det på och blev kallt med lite duggregn. Vi beslöt att ge oss och lämnade när allt var på topp! Vilken härlig dag och ännu bättre blir det när sommaren kommer och man kan uppleva allt igen i skönare temperaturer.

Ett sista tips till dig som har barn i Pelle Svanslös-åldern; att figurerna även dyker upp i Furuviksparken i år! Förutom föreställning och meet & greet, kommer Maja Gräddnos ha sin egen butik plus att familjer kommer kunna gå på Pelle Svanslös (s)kattjakt. 😉

Glöm inte att följa oss på Instagram, Facebook och YouTube också! Fler somriga tips kommer. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *