Gröna Lunds 141:a sommar – med en rad nyheter

Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna. Entrébiljetten och Gröna Kortet är tillbaka, över 50 konserter ska spelas och 38 danskvällar väntar på Dansbanan. Dessutom får Gröna Lund besök av barnens favorit Pelle Svanslös, som tillsammans med sina vänner bjuder på en helt ny barnföreställning på Lilla Scen och ett hejdundrande pannkakskalas hela sommaren.

Gröna Lunds 141:a sommar

Den 27 april kl. 11.00 slår Gröna Lund upp sina portar inför sin 141:a sommar – en sommar där besökarna kommer bjudas på en mängd nyheter. Entrébiljetten är tillbaka för de gäster som exempelvis vill 5-kampa, äta på restaurangerna eller vara sällskap till åkare. Dessutom är favoriten Gröna Kortet tillbaka, ett säsongskort som ger fri entré till alla sommarens dagar inklusive alla konsert- och danskvällar.

Scenprogrammet som väntar i sommar är gediget, över 50 konserter med bland andra Sam Smith, Nelly Furtado, Alice Cooper, Mapei, Alphaville, Cherrie, Marcus & Martinus, Heart, Damian ”Jr. Gong” Marley, Loreen, Thomas Stenström och många fler.

Ytterligare en nyhet är att det blir fri entré för alla som fyllt 65 år samt fri entré och fria åk för alla barn 0-3 år. Och på tal om de yngre barnen får Gröna Lund besök av barnens favorit Pelle Svanslös. Tillsammans med Maja Gräddnos och Måns bjuder pelle Svanslös på en helt ny barnföreställning med sång och dans hela sommaren på Lilla Scen. Efter föreställningen kan barnen träffa Pelle, Maja och Måns under en meet & greet, spela det nya Pelle-spelet ”Katten, musen, tiotusen” eller njuta av Pelle och Majas pannkakskalas på Classic Café.

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts. Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *