Med Stena Scandinavica till Tyskland

Just som jag ska börja blogga om sommarens alla äventyr inser jag att det finns saker att berätta om FÖRRA sommarens äventyr (!), hahaha…det är då jag inser att äldsta sonen har rätt: ”nu får vi inte göra en massa nya saker innan du skrivit om det gamla, mamma” säger han. Han är klok och härmed utlovas bättring, i alla fall försök till. 😉

Stena Lines bilfärja Stena Scandinavica går mellan Göteborg och Kiel.

Så, vi backar bandet till förra sommaren då vi också var på bilsemester. Efter att ha bilat genom Sverige tog vi Stena Lines färja Stena Scandinavica från Göteborg till Kiel. Varför vi tog just den sträckan är en helt annan historia men det berodde delvis på våra delmål i Sverige innan, som vår vistelse och besök på spa- och badhotellet Ronneby Brunn, men också på att vi var vansinnigt sent ut att boka biljetter så detta var den sträcka som fanns.

Med två busfrön bak i bilen är det fullt ös!

Bak i bilen var det förstås fajt mellan killarna som det nog är som mest för dem som har barn, titt på skärmar och svettiga barnstolar samsades med smuliga kexpaket och otåliga frågor. 😉 Så var vi då framme vid hamnläget och kunde rulla på bilen, bara det spännande i sig förstås!

Sova istället för att köra

Nästa steg blev att upptäcka fartyget och hytten som var riktigt fräsch med badrum och våningssängar. Vi skulle sova en natt ombord och komma fram nästa morgon.

Skönt att kunna vila ut i en fräsch hytt – samtidigt som man färdas mot sitt mål.
Fartyget Stena Scandinavica var riktigt fräscht.

Efter att vi lämnat sakerna i hytten åt vi en enkel men god ”brickmiddag”. Fönsterbordet bidrog till kryssningskänslan och ”nu är vi på väg”, att ha något att titta på och att man rör sig är också alltid bra. Maten går ner mycket lättare med lite distraktion! 😉

Alla lät sig väl smaka!
Mys- och kramstund med mamma är också viktigt!

Innan läggning fick barnen förstås härja runt ett tag i lekrummet. Så bra för dem med en plats att få busa av sig efter alla timmar i bil.

Tumlaren Happy är Stena Lines maskot.
Självklart var lekrummet byggt i form av en båt. 🙂

Framme i Tyskland

Vi sov riktigt gott och hade turen att mötas av vackert sommarväder när vi nästa morgon anlände till Kiel i Tyskland.

Framme i Kiel med nya äventyr och mål framför oss!

Helt perfekt tyckte vi med denna lösning att kunna färdas medan man äter, sover och barnen får leka och sedan nästa morgon utsövda kunna fortsätta vidare.

Vårt nästa delmål var såklart en park – nämligen bilparken/museét Autostadt i Wolfsburg i Tyskland.

Här kan ni se vår systersajt Seafuns film också från färden:

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *