Familjeparker testar Brunnsbadet i Ronneby

Brunnsbadet är en stor vattenpark som ligger mitt i hotellanläggningen Ronneby brunn. Brunnshotellet Ronneby är en anrik kurort med hotell och spa. Vad färre kanske vet är att hotellets bassängbad inte hör till hotellet utan drivs av kommunen.

Kommer man utifrån kostar entrén 100 kronor för vuxna och inget för barn upp till 12 år i förälders sällskap. Bor man på hotellet ingår badentrén!

Plaskdammen låg en bit ifrån övriga pooler. Den närmaste var dessutom den som var långgrund. Bra tänkt där.

Vi besökte och bodde på Ronneby Brunn Hotell förra sommaren och testade då förstås även på Brunnsbadet. Vi hade lyckligtvis fantastiskt tur med vädret, sol och rena Greklandsvärmen! Perfekta badförhållanden med andra ord! 🙂

Ett bassängbad med sjösystem

Badlandskapet består av flera pooler med olika djup. Flera hänger samman i ett system av kanaler och vikar med en ö i mitten. För den som vill simträna finns en 25 meter lång bassäng. Det finns också en strandliknande långgrund pool samt en lite djupare lagun där man kan hoppa ner i vattnet.

Kön till vattenrustchkanorna slingrade sig lång…

Vi hade väldigt kul i de olika poolerna, inte minst i deras strömkanal där man kan flyta omkring på ringar eller mamma/pappas trygga rygg. 🙂 Brunnsbadet har även en varm, jacuzziliknande bassäng att mysa i med masserande vattenstrålar. En perfekt paus om man vill vila/värma upp sig.

Barn och vatten=perfekt kombo! 🙂

För de minsta fanns en bra plaskdamm med kana och figurer. Här kunde vi som föräldrar känna oss trygga, även om vi förstås ändå aldrig släppte barnen med blicken!

Våra killar var överlyckliga för allt badande! Gå upp stod inte på listan. 😉

Två vattenrutschkanor

I den del som kallas ”det nya Brunnsbadet” finns det också två olika vattenrutschkanor. Den som kallas Magic Hole är en bred, 93 meter lång kana där man åker i ringar. Det är tillåtet att åka flera samtidigt vilket förstås gjorde det hela ännu roligare. Jag och sonen åkte denna vattenrutschkana många gånger och hade väldigt kul! Den andra kanan är 75 meter lång med gupp, tunnel och svängar – kul den med!

Det fanns en pool för träningssugna föräldrar också; motionsbassängen.

Badet ligger mellan hotellkropparna och från hotellet har man direktaccess ut till gräsmattorna och bassängerna. En trappa upp på ena sidan hittar man restaurang och utomhusservering där vi satte oss för lunch en dag vilket var väldigt smidigt.

Lillebror vill inte alltid ha storebrors kramar…det är tufft att vara liten och söt!

Hotellets maskot Trolle dök då också upp vilket barnen tyckte var skoj! Allt som allt hade vi en mycket fin vistelse på Ronneby Brunn och tycker det passar mycket bra för badglada barnfamiljer. 🙂

Isac gav maskoten Trolle en kram. 🙂

One thought on “Familjeparker testar Brunnsbadet i Ronneby

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *