Halloween 2023 @grönalund & nyheten Obscura

Halloween 2023 på Gröna Lund öppnar passande nog på fredagen den 13 oktober och vi fick igår chansen att förhandstesta attraktioner och årets skräckupplevelser, inte minst nyheten Obscura!

Allt vi hade sett var en pressbild från Gröna Lund, och läst att det handlar om att bli inlåst i totalt mörker. Vi kände oss hyfsat coola tills vi fick veta att vi skulle lägga från oss alla lösa föremål, spänna fast oss och ta på hjälmar… (what??).

Det är inte exakt som på bilden, Det är värre…

Där tog min rädsla ett strypgrepp på mig och jag var på väg att backa ur i sista stund, men gjorde det inte. Som tur var, för denna upplevelse hade jag inte velat vara utan!

Obscura leker med din rädsla för det okända

Jag ska inte förstöra det roliga genom att avslöja mer men barn med åldern inne (rekommendationen är 13 år) och modiga vuxna ska absolut testa Obscura. Gröna lund har verkligen lyckats med att bygga upp spänning och leka med människors inbyggda rädsla för det okända. 😉

Glada, skrämda – och en erfarenhet rikare!

Alla detaljer kring årets – den sjätta i ordningen – version av Halloween på Gröna Lund hittar ni här. Medan vi förra året hade med oss familjens minsting med en kompis bestod årets testpatrull av husets tonåring Isac som tog med kompisen Felix, båda 13 år.

Bland årets skräckupplevelser finns utöver nyheten Obscura också Skeppet, Sekten och Olustiga huset från tidigare år liksom House of Even Worse Nightmares. När vi skulle gå in på Skeppet sa personalen att ”det sägs att det är bättre i år” och jag måste faktiskt hålla med.

Sekten är också bra, men jag tycker inte att sektledare som jobbar för en mörkrets härskare ska morra?! Det är väl snarare en zombies ljud. Nej, jag tycker de kan skrämmas bara genom att vara tysta och mystiska , men här är vi nog alla olika. Vad tycker du?

Inte bara skräck

Att vara på Gröna Lund under Halloween är – för dig som undrar – som att vara där i vanliga fall med allt det roliga som finns att åka, äta och titta på – fast med den extra dimensionen att det ryter, skriks och skrattas i varje hörn.

Vi tycker inte man ska avstå för att man inte gillar skräck. Man behöver inte gå in i några skräckhus alls om man inte vill, man får mycket Halloween-stämning ändå.

Lilla Området har höbalar, pumpor, höstmarknad och mumifierade flygande elefanter med mera. Tekopparna har blivit kolsvarta, nyckelpigan har blivit spökpigan och i farfars bilarna kanske det åker ett skelett.

En nyhet på Lilla området är också Häxans magiska stig. Och så finns flera snälla karaktärer här som en svamp, höstlovshög och pumpadrottningen med flera.

Vad man inte får missa också är skräckparaden med alla tokiga och läskiga monster och karaktärer. Man kan också se fram emot underhållning som en eldshow, en stuntshow, en zombieshow. En nyhet är barnshowen vid namn ”Häxan och Monstret” som kommer att framföras vid Nyckelpigan.

Det kommer också gå att delta i en Spökjakt där barnen får leta spöken på Lilla Området. När ni letat klart, meddela hur många ni hittat i Godishuset så kanske du får ett pris…!. I Kvarteret kan man också lyssna till live-musik – det är Vrålen från Tyrolen som spelar; monster i lederhosen.   

När mörkret faller kommer alla områden till sin rätt för då syns all fin belysning och det blir så mysigt!

Fakta och priser

Halloween på Gröna lund drar igång den 13 oktober och har öppet 14 – 15, 20- 22, 27-31 oktober samt 1-5 november 2023.

Dagarna delas upp i förmiddags -och eftermiddagspass och varje entrébiljett inkluderar fri entré och fria åk.

Priser:

  • 399 kronor från 10 år och upp.
  • 299 kronor mellan 3-9 år (under 3 år=gratis).
  • 95 kronor för seniorer +65 år.

Köp biljetter här online från Gröna Lund. Så länge vädret tillåter har alla attraktioner öppet förutom Jetline, Flygande Mattan och Twister.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *